Banana choco ijslolly

15 april 2015

Hier in huis hoort bij de zomer ijs, héééééééél veel ijs. En vooral met fijne zomerse temperaturen hebben we altijd een goed excuus om ons zelf weer te trakteren. Een tijdelijke fanatieke ijsverslaving die na de zomer weer volledig als een plumpudding in elkaar zakt. Daarom mogen we in deze periode van het jaar best toegeven aan deze heerlijke zucht naar zoetigheid en verkoeling. Reva en Lucy doen heel graag mee en als het aan hen ligt willen ze het liefst een ijsje als ontbijt. Helaas schatjes, die vlieger gaat niet op. Na hun middagtuk is het feest en mogen ze zo nu en dan genieten van een overheerlijke homemade ijslolly. De kunst is om voor de dametjes een ijsje te maken die goddelijk lekker is, maar ook verantwoord. 

Dit gezonde ijsrecept komt uit één van mijn favoriete kinderkookboeken ‘Easy Peasy’. De musthave in de keuken voor iedere kokkerellende mama of papa. Ik heb al eerder een blog geschreven over een super lekkere traktatie uit dit fijne boek.

ijslolly-ijs-zomer-gezond-tussendoortje-verantwoord-fruit-kinderen-trakteren-feest-zelfmaken-ladylemonade_nl2 Wat hebben we nodig:

 • 1 banaan
 • 200 ml amandelmelk
 • 1 theelepel chiazaad
 • 1 of 2 theelepels rauwe cacaopoeder
 • optioneel: 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • optioneel: 1 eetlepel honing

 

 

Ik doe de banaan, de amandelmelk en de Griekse yoghurt in de blender. Als het mengsel helemaal glad is voeg je de honing er aan toe. Schenk alles in de ijsvormpjes en voeg daarna de cacaopoeder en de chiazaadjes toe. Hup, de vriezer in en nog eventjes geduld hebben. En dan is het smullen geblazen, Reva en Lucy kan ik geen groter plezier doen. Ook perfect als zomerse traktatie.
ijslolly-ijs-zomer-gezond-tussendoortje-verantwoord-fruit-kinderen-trakteren-feest-zelfmaken-ladylemonade_nl3

Op een kleedje
Recept: Cupcake eieren

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Tie Morren 15 april 2015 at 9:26 am

  Waar heb je deze ijsvormpjes vandaan? Die zijn super leuk!!

 • Reply Cynthia 15 april 2015 at 10:39 pm

  Hallo Tie, ik heb de vormpjes vorig jaar gekocht bij Flying-Tiger (www.flying-tiger.nl). Ik weet niet of ze deze dit jaar ook weer verkopen, maar ik zou gewoon even een kijkje nemen als er eentje bij je in de buurt zit.

 • Laat een reactie achter