IJs recept – 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken

15 juli 2019
IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.

Ik ben gek op ijs. En de appel is niet ver van de boom gevallen, want mijn kinderen zijn er ook dol op. Maar welk kind niet eigenlijk?! Ik vind het dan ook heel erg leuk om zelf kinderijsjes met ze te maken. Dat is helemaal niet zo moeilijk en vaak nog gezonder dan een ijsje uit de supermarkt ook! Ik heb mijn 10 lekkerste recepten voor je op een rij gezet. Onze favoriet is het chocolade bananen ijs recept. Maar ook de fruit ijsjes en de Calippo’s zijn heerlijk. Welke ga jij zeker eens uitproberen?

10x het lekkerste ijs recept

Choco bananen ijsjes

Deze choco bananenijsjes staan expres helemaal bovenaan. Ik vind ze héérlijk. En het is zo makkelijk om ze te maken, dat je het wel een keer moet uitproberen!

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

3 bananen, 6 ijsstokjes, 150 gram gesmolten pure chocola, topping naar keuze zoals kokos snippers, sprinkles of fijn gesneden pistache noten.

IJs recept

Snijd de bananen doormidden en prik ze op een ijsstokje. Doe ze in een diepvrieszakje en leg ze 4-6 uur in de vriezer tot ze bevroren zijn. Smelt de chocola au-bain marie en zet de toppings klaar. Haal de bananen uit de vriezer, overgiet ze met de gesmolten chocola en dip ze daarna (snel, want de chocola stolt snel door de kou) in de topping. Meteen serveren en opeten. Yum! Tip: Ook leuk om te trakteren op school als je in de mogelijkheid bent om ze even te brengen.

‘Lees ook: De grote kinderijsjes test – Welk ijsje is het allerlekkerst?

Cheesecake ijs recept

Ben je een liefhebber van cheesecake? Dan is dit ijs recept helemaal jouw smaak!

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Foto popsicles – JeniFoto voor Shutterstock.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

225 gram roomkaas, 150 gram romige, volle yoghurt, 3 eetlepels suiker, 1 zakje (8 gram) vanillesuiker, zo’n 18 aardbeien, flinke hand blauwe bessen en 6 digestive koekjes in stukjes.

IJs recept

Meng de roomkaas, yoghurt, suiker en vanillesuiker in een kom. Snijd de aardbeien in kleinere stukken en roer ze samen met de bessen door het mengsel. Schep de mix in je ijsvorm en doe de koekkruimels er bovenop. Je kunt de koek eventueel ook door je mengsel heen roeren. Zet de ijsjes 4-6 uur in de vriezer en dan zijn ze klaar.

Mango aardbeien yoghurt ijs

Mmmm, deze ijsjes zijn super fris. En je kunt ze met mango en aardbeien maken, maar ook zelf voor een lekkere fruitsoort kiezen. Je kunt er alle kanten mee op.

Ingrediënten voor 6 ijsjes

1 mango, 2 grote handen met aardbeien, 3 eetlepels Griekse yoghurt, 3 eetlepels kokosmelk en een theelepel honing. (optioneel)

IJs recept

Schil de mango en snijd hem in stukjes. Doe hem samen met 1,5 eetlepel kokosmelk, 1,5 eetlepel yoghurt en de eetlepel honing in een mixer en meng ze tot een gladde mix. Doe hetzelfde ook met de aardbeien en de rest van de yoghurt en kokosmelk. Ik voeg hier alleen geen honing aan toe, omdat ik de smaak zoet genoeg vind. Maar je zou dat wel kunnen doen. Giet de 2 fruit mixen in de ijsvormpjes; als je dat om en om doet, ontstaat er een leuk effect. Zet ze 4-6 uur in de vriezer en smullen maar!

Citroen ijsjes

Ik ben dol op citroenijs! En dit ijs recept is perfect; niet te ijzig, maar precies romig genoeg. Probeer maar eens!

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Foto citroenijsjes – Bartosz Luczak voor Shutterstock.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

1 blikje (397 g) volle, gezoete gecondenseerde melk, 120 ml volle melk, 1 citroen.

IJs recept

Snijd de citroen – met schil! – in plakjes en haal de pitjes eruit. Maal de citroen fijn in een keukenmachine of blender. Doe de gecondenseerde melk en de volle melk erbij en mix op volle snelheid. Giet de mix daarna in de ijsvormpjes en zet ze 4-6 uur in de vriezer. Zó lekker!

IJsvormpjes kopen
IJsvormpjes zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. De beer, poes en het konijnenvormpje dat ik gebruikte voor mijn mango aardbeien yoghurt ijs shopte ik bij Ilovespeelgoed.nl. De gewone ijsjes en Calippo ijsvormpjes vind je bij de HEMA. En de raket vormpjes kocht ik bij Greenjump.nl.

‘Lees ook: De leukste buiten spelletjes & activiteiten om te doen met kids.’

Aardbeien perzik ijsjes

Aardbeien en perziken; wat een heerlijke combinatie. En ze zien er ook zo vrolijk uit!

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

2 geschilde perziken, grote hand aardbeien, 2 theelepels honing, 6 eetlepels volle, zachte yoghurt.

IJs Recept

Doe de perziken, een theelepel honing en 3 eetlepels yoghurt in de blender en mix het tot een gladde mix. Doe die in een aparte kom. Gooi dan ook de aardbeien met een theelepel honing en 3 eetlepels yoghurt in de blender en mix ze ook tot een gladde massa. Vul je ijsvormpjes daarna om en om met de aardbeien- en de perzik mix en zet ze daarna 4-6 uur in de vriezer om hard te worden. Een lekker fris fruitijsje!

Nutella pistache ijs recept

Een must make voor chocoladeliefhebbers!! Van dit ijs recept wordt bij mij al gesnoept nog voordat het de kans krijgt om te bevriezen.

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

5 bananen, 2 eetlepels kokosmelk, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel vanillesuiker, 4 eetlepels chocopasta, klein handje pistache noten (optioneel, weglaten kan ook).

IJs recept

Doe de pistachenoten in de blender en maal ze fijn. Voeg dan de banaan toe en mix die er ook doorheen tot het een gladde massa is. Dan doe je het kaneel, de vanillesuiker en kokosmelk erbij en meng je alles door elkaar. Vul nu de ijsvormpjes laagje voor laagje waarbij je de mix afwisselt met de chocopasta. Ik gebruik altijd een spuitzak voor de pasta, dat gaat makkelijker. Ijsvormpjes weer in de vriezer voor 4-6 uur en je hebt een paar goddelijke ijsjes.

De Split

Dit ijsje met sinaasappel smaak is al jarenlang favoriet bij groot en klein. Maar wist je dat je ze ook heel makkelijk zelf kunt maken?

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

2 uitgeperste sinaasappels (of verse jus uit de supermarkt), 200 ml romige, volle yoghurt, 200 ml kokosmelk, 1 theelepel honing, 1 blaadje gelatine.

IJs recept

Week je gelatineblaadje even in een bekertje koud water totdat het zacht is. Doe het daarna met de sinaasappelsap in een pannetje op het vuur en verwarm het zachtjes totdat de gelatine opgelost is. Laat de sinaasappelsap een beetje afkoelen terwijl je ondertussen de yoghurt, kokosmelk en honing mengt. Giet dan wat sinaasappelsap in de ijsvormpjes en schep daar de kokosyoghurt mix in. 4-6 uur in de vriezer en je hebt je eigen Split gemaakt!

‘Lees ook: Knutselen met ijsjes – 12 Lekkere… eh leuke knutselideeën voor in de zomer.’

Fruit Calippo’s

Nog zo’n welbekend ijsje. Alleen zijn deze fruit Calippo’s veel lekkerder dan de originele als je het mij vraagt.

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten per ijsje

Meloen kiwi Calippo: 1 kiwi, 1 moot meloen en een eetlepel kokosmelk.
Perzik Calippo: 2 perziken of 1 perzik en een halve mango, 1 eetlepel kokosmelk.
Bosvruchten Calippo: 2 handjes blauwe bessen, frambozen, aardbeien en bramen, 1 eetlepel kokosmelk.
Aardbeien Calippo: 2 handjes aardbeien, 1 eetlepel kokosmelk.
Ananas Calippo: kwart ananas, 1 eetlepel kokosmelk.

IJs recept

Mix het fruit met de kokosmelk in een blender. En doe de mix dan in de ijsvormpjes. Dopje erop en 4-6 uur in de vriezer leggen. Mijn favoriet is die met ananas; lekker tropisch!

Tip!
Als je de ijsvormpjes heel even onder de hete kraan houdt, dan krijg je de ijsjes er super makkelijk uit. En zo breken ze ook niet.

Perzik kiwi ijsjes

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

4 geschilde perziken, 2 kiwi’s in plakjes, 3 eetlepels volle, zachte yoghurt, 3 eetlepels kokosmelk en een theelepel honing.

IJs recept

Mix de perziken tot moes in de blender. Doe dan de yoghurt, kokosmelk en honing erbij en meng alles door elkaar. Leg 2 plakjes kiwi in ieder ijsvormpje en overgiet ze met de perzik mix tot je vormpje vol is. Leg ze 4-6 uur in de vriezer en je perzik kiwi ijsjes zijn klaar.

IJs recept voor Raketjes

Een ouderwets ijsje in een nieuw jasje! En een kleine extra in de vorm van een choco tip. Yum!

IJs recept - 10x de lekkerste kinderijsjes om zelf te maken.
Ingrediënten voor 6 ijsjes

halve honing meloen, grote hand aardbeien, 4 eetlepels kokosmelk, 50 gram gesmolten pure chocola, sprinkles.

IJs recept

Meng de meloen met 2 eetlepels kokosmelk in de blender. Vul je vormpjes voor 3/4 met de mix. Meng dan ook de aardbeien met de overgebleven kokosmelk en schenk die bovenop de meloen mix. Laat de ijsjes in zo’n 4-6 uur hard worden in de vriezer. Smelt de chocola au-bain marie, doop de punt van de ijsjes hierin en haal ze dan snel door de sprinkles. Gelijk opeten!

‘Lees ook: 14 Zomerse traktaties voor alle kids die in de zomer jarig zijn.’

Ik hoop dat mijn ijsjes je inspireren om zelf ook eens ijs te maken met de kids. Mocht je een ijs recept uitproberen, dan zou ik het super leuk vinden als je mij onder dit blog laat weten wat je van het eindresultaat vindt. En als je zelf nog een lekker ijs recept hebt, deel die dan ook vooral! Ik wordt altijd super enthousiast van nieuwe dingen om uit te proberen.

5 x Kidsproof zomerdrankjes
Drollen cupcakes in ijsbakjes - Een lekkere én grappige kindertraktatie voor op school

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter