100 % Groenten en fruit ijsje

12 juni 2017
100% groenten en fruit ijsje

De meest populaire mantra van dit moment bij mij thuis is “MOGEN WE EEN IJSJE?” Lucy en Reva roepen dit zinnetje het liefst tig keer op een dag. Om snoep vragen ze eigenlijk nooit, maar van een ijsje eten worden ze zo blij. Ze voeren hele onderhandelingen met me om soms nog een tweede ijsje eruit te slepen. Mama is niet gek! En eerlijk, als de mussen dagenlang door de tropische temperaturen van het dak vallen ben ik echt niet de moeilijkste. Hoewel ik wel echt probeer om het suikerpeil een beetje op normaal niveau te houden. Als je namelijk soms ziet wat er aan suikers in een ijsje zitten?! Gelukkig worden er steeds vaker producten – ook ijsjes – gemaakt zonder toegevoegde suikers. En we hebben goed nieuws vanaf vandaag zijn er wel hele gezonde ijsjes in de supermarkt te koop.

Een ijsje zonder toevoegingen

Het Nederlandse merk Sapp heeft vorige week de ‘Groenten en Fruit Frozzies‘ geïntroduceerd. Deze ijsjes zijn voor 100% gemaakt van groenten – je leest het goed -, fruit en plantaardige vezels. De ijsjes zijn een bron van vitamine C, rijk aan vezels en bevatten geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen en smaak- en kleurstoffen. En ze zijn ook nog eens glutenvrij en volledig plantaardig. Wat ik zelf ook nog echt onwijs handig vind is dat de ijsjes gemaakt zijn met een nieuwe vriestechnologie waardoor ze langzamer smelten dan wat je normaal gesproken gewend bent van een water- of fruitijsje. Voor Lucy is dit ideaal, die doet namelijk gemiddeld een half uur over een ijsje.

‘Lees ook: 6 x Zomerse ijsrecepten.’

100% groenten en fruit ijsje

 

Testpanel

Afgelopen vrijdag kreeg ik een hele leuke verrassing aan de deur, namelijk een koeltas gevuld met deze gezonde ijsjes. Als twee sprinkhanen stonden Reva en Lucy om mij heen te springen, zij wilden maar al te graag de ijsjes testen! Eerlijk gezegd was ik ook wel héél benieuwd hoe een ijsje zou proeven waar ook groente in zit. Ze zijn verkrijgbaar in twee smaken. Smaak één is met wortel, banaan, peer, mango, appel en pastinaak en smaakje twee is gemaakt van broccoli, mango, peer en appel. We gingen er met z’n drietjes eens rustig voor zitten en we hebben ze allebei geproefd. Reva vond vooral de broccoli het lekkerst en Lucy juist de wortel. Zelf vond ik ze allebei even lekker, de ijsjes hebben een hele pure en frisse smaak en je proeft niet direct de groente. Je snapt natuurlijk wel dat dit een hele geschikte verantwoorde traktatie is voor op school.

100% groenten en fruit ijsje

Nu ik heb gezegd tegen de meiden dat dit een gezond ijsje is vinden ze eigenlijk dat iedere dag een ijsje eten prima kan. Yeah right! Ook een keertje proeven? Vanaf vandaag zijn de Groenten en Fruit Frozzies verkrijgbaar bij vrijwel alle Albert Heijn winkels.

Een eetbare fidget spinner maken van chocola
Vaderdag - Cadeautips, knutselideeën, ontbijt recepten en leuke uitjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter