Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

1 juli 2022
Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

Gooi nooit je lege ijsstokjes weg! Want met dat kale houten stokje – wel even afwassen natuurlijk! – kun je heel makkelijk een nieuw ijsje tevoorschijn toveren. Helaas niet net zo lekker als een echt ijsje, maar wel heel vrolijk én ze smelten niet. Een super leuke zomerknutsel! Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze coole ijsjes heel simpel kunt knutselen van ijslollystokjes en wc rollen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de ijsjes?

  • IJsstokjes (ook wel ijslollystokjes of knutsel houtjes genoemd), o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
  • Lege wc rollen
  • Verf of gekleurd papier
  • Stiften of markers
  • Lijm

De ijsjes knutselen van wc rollen

  1. Verf de wc rollen in een mooie kleur of pak ze in met gekleurd papier.
  2. Als de verf droog is, kun je de ijsjes verder versieren door ze bijvoorbeeld een gezichtje te geven met stiften. Of je maakt een gezicht van gekleurd papier.
  3. Smeer dan wat lijm op een ijslollystokje en plak die aan de binnenkant van de wc rollen vast.
  4. Voor het knutselen van dubbele ijsjes plak je twee wc rollen aan elkaar vast. Je ijsjes zijn klaar. Simpel, maar leuk!

Tip! Maak met een perforator een gaatje aan de bovenkant in de achterkant van de wc rollen en rijg er een touwtje door om een ijsjes slinger te maken. Of plak je ijsje op een vel papier en teken er nog iets moois omheen voor een leuk 3D kunstwerk.

Coole ijsjes knutselen van wc rollen!

En, vind je deze coole ijsjes ook zo leuk? Al je de ijsjes nu ook gaat knutselen van wc rollen dan zijn we erg benieuwd naar hoe jullie creaties eruit komen te zien. Dus deel vooral het eindresultaat met ons als je dat leuk vindt! Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer zomerse knutselideeën

Voor nog meer leuke zomerknutsels kun je ook heel goed op ons blog terecht. Bekijk bijvoorbeeld zeker ook nog even deze 50 knutselideeën met het thema zomer. En voor andere leuke ijsjes om te knutselen, moet je hier zijn. Ook staan er op onze website hele leuke zomerse activiteiten. Check bijvoorbeeld maar eens ons blog ‘50+ leuke spelletjes en activiteiten voor in de zomervakantie‘. Daarmee kun je je niet vervelen!

De hele zomervakantie zullen we jullie natuurlijk blijven inspireren. Wil je daar niets van missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal!

Coole ijsjes knutselen van wc rollen!
Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester
Kleurplaat juf | Print hier gratis de leukste kleurplaten voor juf of meester!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter