IKEA app – Virtueel de babykamer of kinderkamer inrichten

28 september 2017
IKEA app: Virtueel de babykamer of kinderkamer inrichten

Sta jij op het punt om de babykamer in te richten? Krijgt de kinderkamer een make-over omdat je peuter toe is aan een groot bed? Of wil je elders in huis een nieuw meubel, zoals een bank, eetkamertafel of mooie kast? Dan kun je alle meubelstukken vanaf nu heel simpel even uitproberen, met elkaar vergelijken of met één vinger van de ene naar de andere kant van de kamer verschuiven in een nieuwe IKEA app: IKEA Place. Deze app zet driedimensionale meubels virtueel in jouw huis zodat je alvast kunt zien of dat ledikantje of die zacht roze bank wel in je interieur past en je nooit meer een miskoop begaat. De IKEA app is sinds gisteren te downloaden in de app-store en ik probeerde hem uit. 

Hoe werkt de IKEA app?

De app werkt eigenlijk heel simpel. Eerst kun je hem gratis downloaden in de App Store. En daarna open je de app in de kamer waarmee je aan de slag wilt. De app vraagt je om toegang tot je camera en daarna om de grond in de kamer te scannen. Zo kan hij deze herkennen om meubels op te plaatsen, om te voorkomen dat ze virtueel met hun pootjes tegen de muur eindigen. De catalogus met meubels vind je onder het plusje. Je kunt in bepaalde productgroepen – zoals babykamer en kinderkamer of banken – kijken, maar de catalogus heeft ook een zoekfunctie. Als je een meubel tegen komt dat je wilt uitproberen klik je erop en plaatst de app hem op ware schaal, virtueel en in 3D in je kamer. Je kunt je meubel dan nog draaien of ermee schuiven, net zolang totdat hij op de juiste plek staat.

‘Lees ook: Kinderkamer ideeën.’

Complete kinderkamer inrichten

Je kunt meubels blijven toevoegen totdat jij vindt dat je klaar bent. Met de app kun je zo echt de complete kamer inrichten. Want ook al richt je de camera van je telefoon op een andere muur om daar bijvoorbeeld een kast tegenaan te zetten, dan blijven de eerder geplaatste meubels aan de andere kant van de kamer ook gewoon staan. Zo kun je als je klaar bent door een compleet virtueel ingerichte kamer rondlopen, zelfs om de meubels heen om ze te bekijken van alle kanten. De IKEA app bevat zo’n 2000 artikelen – denk aan ledikanten, stoelen, banken, tafels en kleinere objecten – je kunt dus echt los. En als je over twee verschillende meubels twijfelt of je creatie wilt bewaren, dan maak je gewoon een printscreen.

‘Lees ook: 15x babykamer inspiratie.’

De IKEA app in actie

Ik kan heel enthousiast over de nieuwe IKEA app blijven vertellen, maar eigenlijk moet je hem gewoon aan het werk zien. Ik ben ermee aan de slag gegaan in mijn eigen huis, om precies te zijn in de kamer van Finn. Hij heeft daar nog steeds een klein peuterbureautje staan waar hij inmiddels zijn knieën aan stoot als hij erachter zit. Tijd dus voor een grote jongens bureau! Een eigen werkplek waar hij lekker kan knutselen en oefenen met schrijven.

Virtueel nieuw werkplekje met de IKEA app

Zoals je in mijn video hebt kunnen zien, heb ik verschillende bureaus uitgeprobeerd. Ik heb van alle opties een printscreen gemaakt en ga met Finn zelf ook nog even met de app aan de slag. Daarna mag hij zelf zijn nieuwe bureau en bureaustoel uitkiezen en gaan we alles écht neerzetten. Ik zal binnenkort ook het eindresultaat met jullie delen in een nieuwe blog én vlog. Wil je zeker weten dat je die niet mist? Abonneer je dan nu gratis op ons YouTube kanaal, dan krijg je een melding als ik een nieuwe video upload!

IKEA app: Virtueel de babykamer of kinderkamer inrichten

 

Nieuw! De Ferm Living Kids AW 2017 collectie
Kinderkamer ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter