14 x Inspiratie om het Ikea Kura bed zelf te pimpen

5 juni 2018
15 x Inspiratie om het Ikea Kura bed zelf te pimpen

I love Ikea! Wie niet eigenlijk?! Ik hou gewoon van de slimme en praktische oplossingen die ze geven. Toen we voor Reva een groot bed moesten shoppen kwam ik toch weer uit bij onze Zweedse vrienden. Reva wilde meteen al een hoogslaper, ik twijfelde daar zelf nog een beetje over of ze hier al groot genoeg voor was. Uiteindelijk kwamen we tot een heel mooi compromis, namelijk het Ikea Kura bed. Een keerbaar bed waar je alle kanten mee op kunt. Soms is het behoorlijk passen en meten op een kinderkamer en wil je de ruimte toch optimaal benutten. Dit bed kun je zowel als hoogslaper gebruiken of als laag bed. Met Reva zijn we eerst begonnen met laag slapen. Kies je voor de hoogslaper dan kun je onder het bed een gezellige plek voor je kindje maken. Ideaal voor als de kinderkamer iets kleiner is.

Het leuke van het Kura Ikea bed is dat je het helemaal kunt pimpen zoals jij dat wil. Maak er een prinsessen paleis van, een brandweerauto, geeft het een likje verf of beplak het met behang. Kijk maar mee, we geven je een paar hele toffe ideetjes.

1# Samen op een kamer

Hoe gezellig is het om samen met je zusje op één kamer te slapen? Het Kura bed leent zich hier perfect voor! Credits: Lay Baby Lay

‘Lees ook: De 15 leukste kinderbedden op een rij!

2# Kasteelbed

Wat je allemaal kun doen met het keerbare bed van Ikea? Nou dit! Maak er een prachtig kasteelbed van inclusief met ballenbak. Credits: Ikea Hackers.

3# Gezellig tentje

Wat ziet dit er gezellig uit! Een eigen tentje met al je favoriete spulletjes en als je echt even rust wil dan gaan de gordijnen gewoon dicht. Credits: The Divine Living Space.

4# Ikea Kura bed van multiplex

Mocht je het bed nu super handig vinden, alleen ben je iets minder fan van de kleur hout en het witte tussen stuk? Dit bed is voorzien van een dunlaagje multiplex wat er is op geschroefd. Wat een verschil hé?! Credits: Tubu Kids.

5# Pimpen met behang

Kinderkamer muur behangen? Mocht je nog iets over hebben dan kun je het behang ook nog gebruiken voor op het bed. Dit heeft zo’n leuk effect in een kamertje. Credits: Fru Silver.

”Lees ook: Kinderkamer tip: Pimp je KURA bed met deze stickers!’

6# Houten huisje

Ook kun je van het Kura Ikea bed een prachtig houten huisje maken! Kijk maar. Credits: Ikea hackers

7# Een bed voor 3 personen

Deze Ikea hack laat zien dat er onder het Kura bed ook nog prima plek is voor een tweepersoonsbed! Credits: Kid and Coe.

8# Bedhuisje

Maak nog een klein dakje boven op het bed, schilder alle panelen in een mooie kleurtje en je zoontje of dochtertje heeft een uniek bedhuisje. Credits: Blick 7.

‘Lees ook: Kinderkamer delen – Inspiratie & tips voor het inrichten van de slaapkamer.’

9# Een bedtent

Deze bedtent maakt het wel heel feestelijk en gezellig in de kinderkamer! Credits: VT wonen.

10# Een bedhuisje voor twee

Als je dit ziet, dan heb je toch geen twee slaapkamers nodig? Credits: Hunker.

11# Slapen in een brandweerwagen

Een brandweerbed zelf maken kun je heel goed doen met het Ikea Kura bed als basis. Credits: Ikea Hackers.

12# Slapen in een kasteel

Welke prinses wil nu niet slapen in een prachtig kasteel en wakker worden met het geluid van tjilpende vogeltjes? Credits: Frökenbauer.

‘Lees ook: 11 Tips voor het inrichten van een betaalbare kinderkamer.’

13# Een hoogslaper in eigen stijl

Dit kamertje laat zien dat je met een paar kleine aanpassingen aan het Ikea Kura bed je een hele eigen stijl en sfeer kunt creëren. Credits: Ladnebebe.

14# Boomhut

Een eigen boomhut is te gek, helemaal als je broertje of zusje er ook eentje heeft. Deze twee hutjes zijn aan elkaar geschakeld zodat je ook gezellig bij elkaar binnen kunt kijken. Credits: Ikea hackers.

Ben je ook een groot Ikea fan? Kijk dan hier voor nog meer toffe en handige Ikea hacks!

Glas in lood raamhangers maken
Squishy maken! Met 2 vloeistoffen die samen veranderen in schuim rubber

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply Maaike 26 april 2019 at 7:31 am

  Super die bedden en ik denk dat mijn dochter er heel blij mee zou zijn (ze is 5). Maar ben ik nou de enige mama die 2 grote nadelen ziet aan hoogslapers:
  – zie jezelf maar eens in onmogelijke posities te wurmen als ze de boel onderspugen. Sowieso is verschonen op die hoogte een drama.
  – even gezellig ernaast liggen tijdens het voorlezen is verleden tijd. Vreselijk ongezellig!
  Of ben ik nu te negatief???

 • Reply Rosa 6 september 2019 at 10:19 am

  Een halfhoogslaper is een stuk beter te doen. Mijn dochter ligt na jaren een hoogslaper weer in een normaal bed. Heerlijk om haar nog gewoon even een kus te kunnen geven. Maar ze willen graag de hoogte in. Dan is het Kurabed, een halfhoogslaper een mooie tussenoplossing. Ik ga die van mijn zoon nu inelkaar zetten. ?

 • Laat een reactie achter