IKEA hacks: Zo maak je van een FLISAT kruk een tof kinderstoeltje

25 juni 2017
Ikea Hacks: Can Flisat kruk naar minder stoeltje

Ik ben dol op IKEA hacks! Bijna iedereen heeft wel iets van de Scandinavische interieur gigant in huis en daarom vind ik het leuk om van mijn meubels toch iets unieks te maken. Mijn laatste IKEA hack was er ééntje voor de kinderkamer. Geïnspireerd door een metamorfose van het houten FLISAT krukje die ik tegen kwam op Parents.com maakte ik deze vos en konijnen kruk voor Finn en Charlie. Scandi design met een vleugje Hollandaise ;-). 

‘Lees ook: De 15 tofste IKEA kids hacks.’

Wat heb je nodig?

 • Houten FLISAT kinderkruk
 • Twee houten driehoekjes voor de oren van de vos en twee wat langere driehoeken voor de konijnenoren. Ik heb voor die laatste een paar oude blokken uit de blokkendoos gebruikt, maar je kunt ze ook zelf zagen van een blokje hout.
 • Potlood
 • Tape
 • Kwast
 • Verf
 • Schroeven
 • Schroefmachine

‘Lees ook: Dit zijn de leukste krukjes voor in de kinderkamer.’

De IKEA hack: Zo maak je van de FLISAT kinderkruk een stoeltje

 1. Teken met behulp van een rond bord en twee kleinere rondjes – bijvoorbeeld een zoutvaatje of kruidenpotje – het gezicht van de vos en de ogen van de vos en het konijn met potlood op de kruk.
 2. Schilder de vos oranje, het konijn grijs of zacht blauw-turquoise zoals ik heb gedaan. Verf ook de oren van de vos oranje en die van het konijn. Je kunt de binnenkant van de oren – die blank hout blijft – het beste even met tape afplakken, zodat je nette, rechte lijnen maakt. Verf de ogen – als de verf van het gezicht droog is – zwart.
 3. Als alle verf droog is, bepaal je waar de oren moeten komen en schroef je die voorzichtig aan de kruk vast. Je krukjes zijn klaar!

Heb jij thuis ook IKEA hacks? Ik ben benieuwd naar jouw creaties en zou het leuk vinden als je jouw ideeën hieronder deelt in een reactie!

Ikea Hacks: Can Flisat kruk naar minder stoeltje

Ikea Hacks: Can Flisat kruk naar minder stoeltje

Ikea Hacks: Can Flisat kruk naar minder stoeltje

Sunnylife: Musthave merk voor kleine (en grote) strandgangers en zwembadliefhebbers
Een eetbare fidget spinner maken van chocola

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter