IKEA Hacks: FROSTA kruk wordt kinderkamer lamp

5 november 2017
IKEA Hacks: Frosta kruk wordt lamp voor de kinderkamer

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is een IKEA FROSTA krukje. Waar dan? Nou daar! Ik heb er een lamp van gemaakt! Na het pimpen van de FLISAT krukjes voor Finn en Charlie heb ik de smaak van de IKEA hacks helemaal te pakken. Ik kwam dit idee online tegen en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Vind jij hem ook tof? Koop dan een FROSTA kruk, gooi de gebruiksaanwijzing weg en gebruik die van mij! 

Wat heb je nodig?

 • IKEA FROSTA kruk (€7,99)
 • Boormachine (met boortje nummer 8)
 • Verf. Tip: Ik gebruikte de meubelverf van Rust-Oleum. Dit merk is dé liquid dream van iedere Briste DIY’er en is nu ook in Nederland te koop. (o.a. bij Karwei) Het voordeel ervan is dat je niet meer hoeft te schuren of primen voordat je aan de slag gaat. De verf hecht namelijk op de meeste ondergronden. Ideaal!
 • Bout en vleugelmoer
 • Twee schroeven
 • Strijkijzersnoer, stekker, fitting en lamp. Je kunt ze eventueel al als complete set kopen, maar zie moet de set uit elkaar halen voor montage, dus los kopen is makkelijker. Ik kocht mijn spullen bij de Snoer&zo.
 • (Draadstrip)tang
‘Lees ook: Kinderkamer tip: Pimp je Ikea KURA bed met deze stickers!

De IKEA FROSTA hack maken

 1. Boor gaten in twee van de poten van de kruk. De andere twee poten heb je niet nodig. Ik heb twee gaten in de ene en drie gaten in de andere poot geboord om het snoer van de lamp doorheen te laten lopen. Je kunt zelf je eigen aantal kiezen. En daarnaast boor je in de andere zijde van de poot aan beide uiteindes ook een gat, waarmee je de poten straks aan elkaar kunt zetten.
 2. Verf de poten en het blad van het krukje. Ik heb de zijkanten onbehandeld gelaten, lekker speels. Maar je kunt er ook voor kiezen om helemaal niet te verven of juist alles te verven. En zoals ik hierboven al schreef, gebruikte ik Rust-Oleum, waardoor ik niet hoefde te schuren. Maar als je andere verf gebruikt, dan moet je dat wel even doen en de oppervlakten daarna ook afnemen voordat je er met verf overheen gaat.
 3. Zet nu de poten aan elkaar met een bout en een vleugelmoer.
 4. Rijg het snoer door alle gaten.
 5. Bevestig aan de ene kant de fitting voor de lamp. Hoe je dit doet, kun je goed in het filmpje zien.
 6. Bevestig aan de andere kant van het snoer de stekker. Ook dit zie je in mijn filmpje. Ik heb later besloten om er ook nog een schakelaar op te zetten om de lamp makkelijker aan en uit te kunnen doen. Dit zie je alleen niet terug in de video, maar een duidelijke tutorial hiervan vind je op Snoer&zo.
 7. Zet de poten vast aan het tafelblad met twee schroeven.
 8. Draai de lamp in de fitting. Even uitproberen. Duimen dat hij het doet… Ja! Je lamp is klaar!
‘Lees ook: IKEA app – Virtueel de babykamer of kinderkamer inrichten

Nog meer IKEA hacks voor de kinderkamer

Behalve deze lamp zijn er nog oneindig veel andere voorbeelden te vinden van hoe je van IKEA meubels heel simpel iets unieks kunt maken. De beste IKEA hacks voor de kinderkamer verzamelde wij al eerder in een blog. Je vindt ze hier. Laat je lekker inspireren!

Tip!

Vind je onze DIY en knutsel ideeën leuk en wil je er nooit meer één missen? Abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week een nieuwe creatieve video online. En als gratis abonnee ben je de eerste die dat ziet!

IKEA Hacks: Frosta kruk wordt lamp voor de kinderkamer

IKEA Hacks: Frosta kruk wordt lamp voor de kinderkamer

IKEA Hacks: Frosta kruk wordt lamp voor de kinderkamer

 

Trends gespot op de tofste nieuwe babybeurs - We Are Pregnant
Last minute een Sinterklaas surprise maken? Deze is bijna kant en klaar!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter