Inspiratie voor een familie fotoshoot, maar dan net even een tikkeltje anders!

13 juli 2018
Inspiratie voor een familie fotoshoot, maar dan net even een tikkeltje anders!

Misschien ligt het aan mij, maar ik wil steeds vaker het hele gezin vastleggen op de foto. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met dat de tijd vliegt en mijn kleine baby’s inmiddels twee kakelende grietjes zijn geworden. En de foto’s van ons viertjes eigenlijk heel schaars zijn. Zelf ben ik ook niet echt het type om een officiële familie fotoshoot in te plannen. Ik hou van het spontane waarbij juist niet iedereen in een strakke setting in de mooiste outfit met een prachtige glimlach de camera in kijkt. Foto’s die in het moment zijn genomen en helemaal niet perfect zijn, maar in één oogopslag je een warm of blij gevoel geven. Dat soort foto’s vind ik geweldig!

In dit blog laat ik je zien hoe je ook op een andere mooie, grappige of originele manier het hele gezin kunt vastleggen. En ik geef je nog een paar hele leuke alternatieven als het echt een mission impossible wordt om een fatsoenlijke foto van het gezin te maken. 

Ondersteboven in bed

Een foto met elkaar in bed ondersteboven kan niet mis gaan toch?! En het ziet er ook nog eens super lief uit! Credits: Peta Mazey

‘Lees ook: Handige fotoalbum apps voor op je telefoon.’

 

Over het zebrapad

Waar doet je deze foto aan denken? Yes, de Beatles die over Abbey Road lopen! Een heel mooi plaatje van het gezin voor aan de muur. Credits: Photography SP.

 

Als we maar gek doen

Wie kan het beste zijn tong uitsteken? Wedden dat ieder kind aan deze familiefoto wil meewerken? Credits: Living well spending less

 

Jump around!

Dit is een perfecte foto om te maken tijdens de zomer of op vakantie! Speel het spelletje ‘wie het hoogste kan springen’! Credits: Architecture Art Designs.

 

Photo Booth props

Zin om een beetje gek te doen? Photo booth props zorgen gegarandeerd voor een vrolijke foto! Credits: Shutterstock.

 

Quasi nonchalant

Leunend tegen een muurtje, heerlijk samen genieten van een mooi uitzicht terwijl je kleine koter er gezellig bij staat en geen flauw benul heeft dat er een kiekje wordt gemaakt. Dat zijn de leukste foto’s! Credits: 100 Layer Cake-let.

 

De Kung fu familie

Eén, twee, drie en jiahhhaaaa, doe met het hele gezin een potje Kung Fu in de camera. Dit levert de meest hilarische foto’s op. Credits: Aaron Blumenshine.

‘Lees ook: 10 must make zomerfoto’s met kinderen.’

 

Eén en al liefde

Smelt!!! Dit is toch super zoet?! Credits: 100 Layer Cake-let.

 

Strike a pose

Op Instagram kom je het ook veel tegen, foto’s van een gezin waarbij iedereen precies dezelfde houding aanneemt. En sommige gaan nog een stapje verder waarbij iedereen ook nog exact dezelfde outfit draagt. Kijk maar eens op het Instagram account van Happy Grey Lucky. Credits: My Modern Met.

 

Op z’n kop

Werken de kleine stuiterballen niet mee tijdens een familie fotoshoot? Hang ze gewoon even ondersteboven en maak snel een foto! Ook leuk om deze foto als kerstkaart te sturen. Credits: Imgur.

 

In de slaapkamer

Zet de zelfontspanner aan en duik snel met het hele gezin het bed op. Springen, zitten, het maakt niet uit, dit wordt een foto om in te lijsten. En daarna is het tijd voor een kussengevecht! Credits: My Modern Met.

 

Papa en mama zijn de liefste

‘Jij bent de allerliefste papa en/of mama van de hele wereld!’ Credits: Bored Panda.

‘Lees ook: 16 kinder apps voor onderweg en op vakantie (zonder internet!).’

 

Alternatieven voor een familie fotoshoot

Wil er iemand absoluut niet meewerken aan een gezellige blije familie fotoshoot? No worries, we hebben een paar hele leuke alternatieven voor je.

De poppen familie

Laat van papa, mama en de kids gewoon een paar hele toffe handgemaakte pluche poppen maken. Zo heb je ook meteen de hele familie in een mooi plaatje bij elkaar en kan er altijd met iemand uit het gezin gespeeld worden. Check voor meer info The Citizens  Collectible.

 

Borduurwerk van het gezin

Hoe leuk is dit, een persoonlijk borduurwerk van je eigen gezin. Heb je meteen een mooie accessoire voor aan de muur.

 

Peg poppen

Of laat houten peg poppen van je eigen gezin maken, check deze Etsy shop. Mooi speelgoed voor de kinderen of zet ze op een mooi plekje neer in huis!

 

De familie op een bordje

Om van af te eten of om op te hangen aan de muur, laat je gezin natekenen op een mooi bordje. Ook leuk om als cadeau te geven! Neem een kijkje in de shop van Stamptout.

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Tips: Vakantie herinneringen bewaren!
Auto spelletjes: 10x het allerleukste achterbank vermaak voor onderweg

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter