Pop-up museum WONDR – Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen

2 oktober 2019
Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen.

“Mam, kunnen we naar het Instagram museum?”, vroeg Finn vorige week. Hij had iets voorbij zien komen bij Dylan Haegens, één van de vloggers die hij volgt. En het zag er ‘super vet’ uit. Even googlen en ik ontdekte dat hij het pop-up museum WONDR in Amsterdam bedoelde dat twee weken geleden geopend is. Een artistiek funhouse waarin iedere kamer een lust is voor het oog, maar je ook uitdaagt om al je andere zintuigen te gebruiken. Roetsjen van de glijbaan in een bad vol met roze marshmallow squishies, met je vingers tekeningen maken in een kamer die van muur tot plafond bekleed is met omkeerbare pailletten, zwemmen in een reuze ballenbad en badderen onder een confetti douche. Niks is te gek en alles mag. Het kind in mij deed een vreugdedansje. Natuurlijk kunnen we daar heen… And so we did!

Het WONDR museum; 15 Instagram worthy kamers

Een dagje WONDR is als een bezoek aan Alice in Wonderland, maar dan wel een modernere variant. Het museum bestaat uit 15 te gekke fotogenieke kamers waarin je van verbazing in verbazing valt. De bedoeling van de experience is dat je je mengt met de kunst. En het is onmogelijk om niet mee te doen, want alles verleidt tot actie. Als Finn en ik de kamer instappen die aangekleed is als een schilderij, laten we onze ogen eerst nog aftastend langs het interieur glijden. De piano, de scooter, de zithoek… Maar als Finn een gekke zonnebril spot, is het hek van de dam. Eerst gaat de bril op, dan trekken we een hoed van de kapstok en een jas met verfvegen uit de kast volgt. We spelen piano en gitaar alsof niemand luistert, loungen op de bank en rijden denkbeeldig op het scootertje door de kamer. Sans gêne! “Mama, maak je ook nog even een foto terwijl ik doe alsof ik drink.” Dit is nu al zó leuk!

‘Lees ook: Inspiratie voor een originele familie fotoshoot.’
Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
Een levend schilderij.

Iedere kamer verleidt je om mee te doen

Na de schilderij kamer komen we via een gang – die overal bekleed is met weerspiegelende platen – uit in een disco kamer. We trekken twee koptelefoons van de muur in de silent disco en dansen onder de shiny discoballen. En daarna lopen we zo de jungle in. Tussen de gekleurde palmbladeren hangt een houten schommel en daarnaast staat een flamingo stoel. Er is ook een roze grijpmachine met daarin pluche beesten. Met de QR code die je aan het begin van het museum hebt gekregen, kun je één kansje wagen. En wat een geluk, Finn trekt er zo een tijger knuffel uit! Dan klimt hij nog even op de rug van de roze giraf die ook in de kamer staat, want wanneer kun je nu zo op safari?! En de giraf brengt ons weer naar een ruimte met een reusachtig bed waarop badjassen en kussens liggen. Kussengevecht!!

Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
Finn haalt in één keer een knuffel tijger uit de roze grijpmachine. Die mocht mee naar huis, de flamingo stoel helaas niet.

We dobberen tussen de spekjes…

Net als we denken dat het feest niet nog groter kan, komen we in een roze betegelde kamer met marshmallow zwembad en glijbaan. Deze had Finn van te voren gezien en was voor hem dé reden om naar WONDR toe te willen. Hij roetsjt van de glijbaan, zo de squishies in en komt er niet meer uit. “Dit ligt zo lekker!”, zegt hij terwijl hij op de spekjes ‘dobbert’ en ze op zijn kop laat kletteren. Ik volg zijn voorbeeld en zo liggen we samen een tijdje lekker te chillen. “Dit is mijn lievelingskamer”, mijmert Finn. Maar deze kamer moet z’n favorietenrol uiteindelijk wel delen, zo blijkt later…

Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
Badmeester Finn op links en rechts ‘dobber’ ik tussen de marshmallow squishies.

En duiken in een reuze ballenbak

Want minstens zo leuk blijkt de reuze ballenbak die helemaal gevuld is met blauwe ballen. Finn verdwijnt al snel onder ‘water’. Nadat we ook hier een tijdje rond gehangen hebben, gaan we verder naar de laatste kamers. De kamer die volledig bekleed is met omkeerbare pailletten waarin je kunt schrijven en tekenen. En een kamer met allemaal typemachines – “Mama, wat zijn dat voor dingen?” – waarop we een brief tikken waarin staat wat we van het museum vinden. “Het leek wel feest!”, lees ik bij Finn. En dat is WONDR precies; één groot feest!

‘Lees ook: De 16 leukste Nederlandse pretparken voor peuters en kleuters.’
Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
We hoeven je niet te vertellen hoe leuk we de ballenbak vonden. Onze gezichten spreken boekdelen…

Foto’s maken

WONDR wordt niet voor niets het Instagram museum genoemd. Al die kamers zijn waanzinnig fotogeniek en harken gegarandeerd likes binnen op je feed. Er worden dan ook flink wat kiekjes geschoten. Niemand vind het erg om ook even een foto voor anderen te maken. Maar ook het museum heeft hierop geanticipeerd. Aan het begin van het museum meld je je aan via een iPad en daarna krijg je een QR code in je mail. Deze kun je scannen bij de verschillende photobooths die door het museum hangen. En daarna maak je met één druk op de knop een foto die daarna rechtstreeks naar je mail gestuurd wordt. Handig!

Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
In het Instagram museum hangen overal photobooths waarmee je foto’s kunt maken en die krijg je daarna via de mail.

WONDR café

De kamer waar je dan weer geen photobooth aantreft, is het WONDR café. Maar ook daar vind je kunstwerkjes hoor! Roze donuts met spikkeltjes en freakshakes met chocolade-spekjes-spikkels-slagroom topping. Een betere manier om deze ervaring af te sluiten is er niet. En je hoeft erna niet meer te lunchen. 😉

‘Lees ook: Dit zijn de 15 tofste binnenspeeltuinen van Nederland.’
Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
Yum! Zelfs de snacks zijn kunstwerkjes.

Kaartjes kopen voor Instagram museum WONDR

WONDR is 7 dagen per week van 11:00-19:00 uur open en de entree is €24,50 per persoon. Kaartjes kun je alleen vooraf online kopen en niet aan de deur, want je moet een tijdslot reserveren. Een pluspuntje, want dit zorgt ervoor dat je in iedere kamer de ruimte hebt en het nooit te druk is. Let wel op; kinderen onder de 10 jaar zijn alleen welkom tijdens de speciale kids tijden; op woensdagmiddag van 13.00-16:00 uur en op zondag van 9:00-11:00 uur. Zij betalen een gereduceerd tarief; €19,50. Wees wel op tijd, want het Instagram museum is tijdelijk en maar zes maanden lang te bezoeken. Voor meer info en het boeken van tickets kun je kijken op de website.

Pop-up museum WONDR - Instagram walhalla & speeltuin voor kids én volwassenen
Een confetti douche; WONDR is een feestje!
Generation Discover festival: Een tof - gratis! - festival voor kids die graag proefjes doen
De leukste buiten activiteiten & buitenspeel spelletjes om samen met je kind te doen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter