5 x Interieur inspiratie voor dat kleine lege kamertje

30 mei 2016

In een huis zijn de kamers nooit allemaal even groot. Zeker wanneer je de zolder verandert in een mooie, grote kamer is het vaak de kleinste slaapkamer die leeg blijft staan. Logisch natuurlijk, maar het gevolg is wel dat dit kamertje meestal als opslagplek wordt gebruikt voor allerlei spullen. Wij hebben nu ook zo’n rommelkamer waar we niets mee doen. En eigenlijk is dat gewoon hartstikke zonde van de ruimte en je interieur!

Als je toch nog een extra kamer over hebt kun je er maar beter iets moois van maken. Deze 5 inspirerende interieur ideeën helpen je daarbij op weg.

Je kleine kamer wordt een… inloopkast!

Alleen al bij het woord ‘inloopkast’ ben je waarschijnlijk al over de streep. Voor mij zou dit a dream come true zijn. Iedere ochtend even op mijn gemakje de kast in lopen en mijn outfit van de dag uit kiezen. Nooit meer het probleem van onoverzichtelijke stapels, opgepropte kleding, overvolle lades en kastdeuren die niet meer dicht kunnen. In een inloopkast heb je voldoende ruimte én overzicht. Klinkt mij als muziek in de oren!

Je kunt een inloopkast op maat laten maken, zelf samenstellen uit bestaande onderdelen of helemaal zelf maken. Een inloopkast hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Waar je zeker wel even aan moet denken is goede verlichting en je privacy. De buurman aan de overkant hoeft niet mee te kunnen gluren als jij je net staat om te kleden.

inspiratie-logeerkamer-interieur-inloopkast-speelkamer-kantoor-ideeen-inrichting-ladylemonade_nl

Je kleine kamer wordt een… badkamer!

Je hebt vast wel eens gedacht dat een tweede badkamer in huis helemaal niet een overbodige luxe is. Zeker tijdens het hysterische (spits) uur voordat iedereen ‘s ochtends naar school of naar het werk moet vliegen. Dan staat natuurlijk iedereen op hetzelfde moment zijn/haar plekje bij de wasbak te veroveren. Stel je eens voor dat je voortaan de beschikking hebt over een tweede badkamer, dat zou echt heel wat stress en drukte schelen! En iedereen gaat ook nog een stuk relaxter de deur uit.

Voor een tweede badkamer heb je eigenlijk helemaal niet veel ruimte nodig. Dat kleine, leegstaande kamertje is dan ook ideaal om er een kleine badkamer van te maken. Er is zelfs speciaal sanitair dat iets compacter is uitgevoerd om ook in een kleinere ruimte een praktische badkamer te plaatsen.

Je kleine kamer wordt een… logeerkamer!

Een logeerkamer is één van de meest voor de hand liggende opties voor een leegstaande kamer. Waarom ook niet? Op die manier heb je altijd een bed klaar staan voor (on)verwachte gasten.

Wees creatief met de inrichting en houdt het vooral ook praktisch. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je logeerkamer het gehele jaar functioneel is en toch altijd gebruikt kan worden wanneer er logees over de vloer komen. Creëer een ruimte waarin je zowel kunt relaxen als slapen.

Je kleine kamer wordt een… speelkamer!

Breek jij ook met regelmaat je nek over het rondslingerende speelgoed van je kinderen? Dan is het misschien een goed idee om van die kleine, ongebruikte kamer een mooie speelkamer te maken. Het domein van je kinderen én al hun speelgoed waar ze lekker ongestoord kunnen spelen. Met als groot voordeel: jij staat nooit meer met je blote voeten op een verdwaald legoblokje. Zo’n aparte ruimte lijkt mij echt zo fijn.

Natuurlijk moet je er van tevoren wel goed voor zorgen dat de speelkamer een veilige plek is. Dus geen kabels op de vloer, onbeveiligde stopcontacten en ramen die wagenwijd opengezet kunnen worden. Je wilt uiteraard wel zo veel mogelijk opbergruimte creëren waar de kids zelf bij kunnen. Kunnen ze mooi hun eigen spulletjes ook weer opruimen. Kies voor meubels die tegen een stootje kunnen en vermijd besmettelijke kleuren.

inspiratie-logeerkamer-interieur-inloopkast-speelkamer-kantoor-ideeen-inrichting-ladylemonade_nl2

Je kleine kamer wordt een… thuiskantoor!

Dit is mijn favoriete optie en ik heb er nu al zin in om er binnenkort mee aan de slag te gaan. Thuiswerken raakt steeds meer ingeburgerd, het is dus helemaal niet gek om daar een mooi plekje in je interieur aan te wijden. Als je thuis werkt wil je dat immers ongestoord en in alle rust kunnen doen. Een kleine kamer is hiervoor de perfecte ruimte: je hebt er al je spullen bij de hand en de deur kan ook nog eens dicht om je af te sluiten van allerlei stoorzenders.

inspiratie-logeerkamer-interieur-inloopkast-speelkamer-kantoor-ideeen-inrichting-ladylemonade_nl4

Maar ook als je nooit vanuit huis werkt, kan het praktisch zijn om een thuiskantoor in te richten. Dit is dan een fijne plek om bijvoorbeeld de administratie te doen en te bewaren of voor de kinderen een rustige ruimte waar ze zich later kunnen terugtrekken om hun huiswerk te maken.

Opgeruimd staat netjes

Welke bestemming je uiteindelijk kiest voor die ongebruikte kamer is aan jou. Alles is natuurlijk beter dan een waardevolle ruimte ongebruikt te laten. Een ingerichte kamer – al is het maar met een paar kasten om alle losse spullen in op te bergen – maakt je interieur een stuk leuker. En je weet het: een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd! Van het weekend ga ik meteen alle rommel in het lege kamertje uitzoeken, zodat ik heel snel mijn ultieme Lady Lemonade werkplekje kan maken.

Binnenkijken bij Pepijn & Camiel
DIY: 10x Washi tape in de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter