Lieve Adele…

25 februari 2016

Lieve Adele,

Wat een bak ellende kreeg jij vorige week over je heen! Ben je lekker een dagje naar Disneyland met je gezin, valt iedereen over je heen omdat je zoon een jurk aan heeft. Ik verbaasde me er over dat mensen überhaupt nog op of om kijken van een peuter in een prinsessenjurk. Ik dacht dat er tegenwoordig meer ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn. Maar een tierende twitteraar schreef zelfs dat het “ziek” was. Nou, ik vond dat Angelo die Anna jurk rockte! En girl, die bijpassende ballerina’s… zo cute! Ik heb hier ook een Frozen fan thuis: Finn. Alleen is hij meer van Elsa. Misschien moeten we eens een playdate organiseren. Hier in huis doen we niet moeilijk over prinsessenjurken. Mijn zoontjes mogen zelf kiezen wie ze zijn, waar ze mee spelen en wat ze aantrekken. Alles behalve een minirok… Het is hier nu 3 graden, begrijp je!

Ik vind het wel lastig dat hoe hard je als moeder ook je best doet om je kind zelf te laten ontdekken wie hij is, hij door de norm van de maatschappij alsnog in een ander hoekje geduwd wordt. Koop ik voor Finn een prinsessen tandenborstel omdat hij die mooier vindt dan Cars, vertelt een vriendje dat dat “Stom!” en “Voor meisjes!” is. Zijn lievelingskleur is om die reden (denk ik) al een tijdje niet meer roze. En ook al sleept hij de hele dag met My Little Pony, Rainbow Dash gaat niet mee naar school op speelgoeddag. Bizar hoe die stereo typering er op jonge leeftijd al in zit, vind je niet? Het wordt er met de geboorte natuurlijk al met de paplepel in gegoten als het hele huis óf roze óf blauw kleurt. En daarna doen we er met zijn allen – al dan niet bewust – nog een schepje bovenop. Een jongen krijgt auto’s, een politiepak en gereedschap voor zijn verjaardag, een meisje poppen, sieraden en een keukentje. Meisjes mogen hun nagels lakken, jongens gel in hun haar. En een jongen hijsen we in een broek, terwijl we een meisje jurken aantrekken.

Ik vind het tof dat jij – terwijl je weet dat de complete wereld over je schouder meekijkt – schijt hebt aan alle hokjesdenkers. En Angelo dus wel een jurk laat dragen. Ik hoop dan ook dat je je niks hebt aangetrokken van alle lelijke dingen die zijn gezegd over zijn verkleedpartij. En dat je zoon nog steeds zelf mag kiezen waar hij gelukkig van wordt. Je bent een topmoeder en een rolmodel voor ons allemaal!

Liefs, Annemieke

Winnen: Complete zwangerschapsoutfit
Say cheese!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter