Een kaars knutselen van een wc-rol

12 december 2021
Een kaars knutselen van een wc-rol.

Deze prachtige kaars zorgt voor sfeer in huis! En hij brand écht, zonder te smelten. De basis is een simpele wc-rol en je kunt de kaars helemaal versieren zoals jij dat wil. Super leuk om te maken met kinderen voor bijvoorbeeld Kerst, Moederdag of gewoon zomaar, omdat de dagen korter en donkerder zijn. Hoe je de kaars kunt knutselen, laten wij stap voor stap aan je zien.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de kaars?

 • Wc-rol en/of keukenrol voor het maken van langere kaarsen
 • Gekleurd papier, bijvoorbeeld met een printje, of verf, plakkers etc. Afhankelijk van hoe je de kaars wilt versieren.
 • Schaar
 • Lijm, in ieder geval vloeibare hobby lijm of een lijmpistool (o.a. te koop bij Xenos.nl)
 • LED theelichtje (ook te koop bij Xenos.nl of de HEMA)
 • Glitter (te koop bij de HEMA)

En als je er een kaarsen standaard bij wilt knutselen:

 • Papieren gebaksbordje of karton
 • (Gouden) verf
 • Goud papier (o.a. te koop bij de HEMA)
‘Lees ook: Kerstkaart knutselen | 14 Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te maken.’

De kaars maken

 1. Beplak de wc-rol met een mooi papiertje. Of je kunt hem ook verven of versieren met plakkers e.d.
 2. Trek je led theelicht om op een stevig velletje papier of stukje dun karton. En teken aan het rondje een paar ‘plakstrips’. Het rondje met daaraan de plakstrips knip je uit. En dan vouw je de plakstrips naar beneden en doe er wat lijm op. Plak het rondje dan vast aan de binnenkant van de wc-rol, zodat het LED theelichtje erop kan staan, zonder dat het uitsteekt aan de bovenkant van de wc-rol.
 3. Smeer dan wat vloeibare lijm of lijm uit het lijmpistool aan de buitenste bovenrand van de wc-rol, alsof de kaars smelt. En strooi dan wat glitters in de lijm.
 4. Smeer dan ook wat lijm op de bovenkant van het LED theelichtje en strooi hier ook glitters op.
 5. Knip uit geel papier een klein rondje en uit oranje papier een vlam, plak die op elkaar en plak ze dan vast aan het vlammetje van het theelicht.
 6. Zet het lichtje in de wc-rol. Je kaars is nu klaar. Wil je hem extra mooi maken, dan kun je er eventueel nog een mooi kaarsen standaard bij knutselen. Volg hiervoor de volgende stappen.
 7. De kaarsen standaard knutselen, kun je op twee manieren doen. De makkelijkste manier is om een gebaksbordje te verven. Als de verf droog is, plak je er een oortje aan van stevig papier en dan is lijm je de kaars erop vast. Of je maakt een kaarsen standaard van karton -> zie stap 8 t/m 11.
 8. Teken twee cirkels op de achterkant van het gouden glitter papier (je kunt ook een andere kleur papier kiezen natuurlijk). En teken in één van de cirkels een kleinere cirkel. Knip de cirkels daarna uit en knip de kleine cirkel uit de ene grote cirkel.
 9. Dan plak je de gouden cirkel en de gouden ring op karton en knip je ze opnieuw uit.
 10. Plak de ring daarna bovenop de cirkel. En om de rand mooi af te werken, plak je er een dun strookje goud papier tegenaan.
 11. Tot slot maak je van goud papier een oortje en die plak je vast aan de onderkant van de kaarsen standaard. Plak de kaars in het midden van de standaard vast en hij is helemaal af!

En, vind je de kaars goed gelukt? Het leuke ervan is dat hij eindeloos meegaat, want als het theelichtje ermee ophoudt, dan vervang je de batterij of stop je er een nieuw lichtje in. Als jij de kaars nu ook gaat knutselen, dan vinden wij het onwijs leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van de kaars te posten op Facebook en/of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé-berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd!

‘Lees ook: 9 Leuke manieren om een kerstster te knutselen.’

Nog meer Kerst inspiratie!

Op ons blog vind je behalve deze leuke kaars nog veel meer kerstknutsels, kersthapjes & activiteiten. Heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Kerstman vouwen | Zo maak je een simpele origami Kerstman
18 Prachtige feestjurken voor de feestdagen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter