Kaarsen versieren – Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

21 april 2019
Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

Als je op zoek bent naar een super origineel Moederdag cadeau, dan hoef je niet meer verder te kijken. Deze kaars met daarop je eigen tekening is namelijk hét perfecte cadeautje voor moeders. Super persoonlijk én leuk om na een tijdje te branden. Ik laat je zien hoe je de kaarsen met je tekening versieren kunt!

Wat heb je nodig om de kaarsen te versieren?

 • Witte stolpkaars
 • Wit blaadje
 • Stiften
 • Sterke föhn of een strijkbout
 • Bakpapier
‘Lees ook: Knutselen voor Moederdag – een mandje vlechten.’

Tekening op kaars maken

 1. Om je kaarsen te versieren met je eigen tekening, knip je allereerst je blaadje op maat van de kaars. Hij moet er precies omheen passen.
 2. Daarna maak je een mooie tekening voor je moeder. Je kunt er eventueel ook nog iets opschrijven.
 3. Als je tekening af is, rol je hem om de kaars heen en daar omheen wikkel je ook nog een bakpapiertje, zodat het gesmolten kaarsvet niet overal aan komt.
 4. De tekening op de kaars maken, kun je nu op twee manieren doen. De makkelijkste manier is door hem te verhitten met een föhn. Je houdt de föhn net zolang op een plek totdat je de tekening ‘donkerder’ van kleur ziet worden. Dit betekent dat de kaarsvet er doorheen gedrongen is. Helaas was mijn föhn niet sterk genoeg om mijn kaarsvet goed te laten smelten. En dus heb ik het opgelost met mijn strijkbout. Die heb ik – op lage stand – over het bakpapier heen en weer gewreven totdat het kaarsvet door mijn tekening kwam.
 5. Als je hele tekening vast zit, kun je je bakpapiertje van de kaars afhalen en is je Moederdag cadeautje klaar!
‘Lees ook: Wat doe je op Moederdag met je eigen moeder nu je zelf ook mama bent?

Variatie tip!
In plaats van een tekening kun je op deze manier ook kaarsen versieren met foto’s. Die print je uit op een papiertje, knip je uit en smelt je aan de kaars vast.

Nog meer knutselideeën voor Moederdag

Ik hoop dat je dit idee leuk vindt. Mocht jij ook kaarsen gaan versieren dan ben ik super benieuwd wat jij ervan maakt. Deel je het eindresultaat met me op social media door ons te taggen of #ladylemonade te gebruiken? Of laat hieronder een comment achter!

Ben je op zoek naar meer knutselideeën voor moeders, dan moet je zeker ook even ons blog 12x Knutselen voor Moederdag checken. Kijk hier voor andere leuke knutseltips. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!
Weven met kinderen - Maak zelf een vrolijke wandhanger voor aan je muur
Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

16 Reacties

 • Reply Francis 28 januari 2020 at 1:51 pm

  Ik zie niet welk papier je gebruikt. En het hoeft niet in spiegelbeeld? Gaat de stift gewoon door het papier heen, ofzo? Leuk idee!

 • Reply Paula 21 februari 2020 at 1:57 pm

  Kun je hem dan nog branden

 • Reply kitty 16 maart 2020 at 9:40 am

  ben ik ook wel benieuwd naar! lijkt me dat het papier dan verbrand…

 • Reply Eline 5 mei 2020 at 10:22 am

  Super leuk idee!
  Heb het net geprobeerd met m’n kinderen,maar de tekening komt niet op de kaars…
  Gebruik je speciale stiften of speciaal papier?

  • Reply Annemieke 5 mei 2020 at 11:33 am

   Hoi Eline, ik denk dat je warmtebron dan niet warm genoeg was of dat je niet lang genoeg over de kaars met het papier bent gegaan. Je kunt namelijk gewoon papier en gewone stiften gebruiken. Met de föhn of het strijkijzer ga je net zo lang over de kaars met het papier totdat de buitenste laag van de kaars smelt en het vet in het papier trekt, waardoor het papier in de kaars opgenomen wordt en vast komt te zitten. Ik hoop dat het alsnog lukt! Groetjes, Annemieke

 • Reply Nathalie 10 mei 2020 at 12:14 pm

  Nou hier net ook mislukt, tekening verschijnt niet op de kaars 🙁 Strijkbout erop, kaarsvet smelt goed door papier heen… mislukt, super jammer!

  • Reply Annemieke 27 april 2022 at 10:28 pm

   Hoi Nathalie, ik begrijp uit je verhaal dat je denkt dat het de bedoeling is dat alleen de tekening (dus de inkt van de stiften) op de kaars komt. Maar het is het complete velletje papier dat als het ware opgenomen wordt door de kaars en dus om de kaars heen vastplakt en daar ook blijft vastzitten. Dus als het kaarsvet door het papier is gekomen, zoals je schrijft, dan zou het moeten kunnen lukken! In de video die in het artikel staat, kun je het allemaal ook zien. Groetjes, Annemieke

 • Reply Tessa 10 mei 2020 at 5:12 pm

  Erg jammer. Hier lukt het ook niet.
  Met 2 verschillende merken stiften geprobeerd.
  Föhn is warm genoeg. Mn kaars smelt goed en drengt goed door het papier heen, maar er komt niets op de kaars..

  Balen, had m voor cadeau voor mn moeder bedacht.
  Blijkbaar maakt het merk stiften dan toch uit.
  Of merk kaars ??

  • Reply Annemieke 27 april 2022 at 10:26 pm

   Hoi Tessa, ik begrijp uit je verhaal dat je denkt dat het de bedoeling is dat alleen de tekening (dus de inkt van de stiften) op de kaars komen. Maar het is het complete velletje papier dat als het ware opgenomen wordt door de kaars en dus om de kaars heen vastplakt. Dus als het kaarsvet door het papier is gekomen, zoals je schrijft, dan zou het moeten kunnen lukken! Groetjes, Annemieke

 • Reply Nathalie 13 december 2020 at 7:27 pm

  Bij mij ook mislukt. Wat doe ik fout?

 • Reply Liselot 6 mei 2021 at 2:37 pm

  Ik heb samen met mijn opvangkindjes dit idee gebruikt om superleuk kaarsen voor moederdag te knutselen. Topidee! Nu vroeg ik me enkel af hoe brandveilig dit is? Zijn het enkel sierkaarsen of kunnen de kaarsen met een gerust hart aangestoken worden? Zo kan ik de mama’s correct informeren!

  • Reply Annemieke 27 april 2022 at 10:24 pm

   Hoi Liselot, omdat de tekening helemaal doordrenkt wordt met kaarsvet, kun je de kaars veilig branden! Groetjes, Annemieke

 • Reply Vera 14 maart 2022 at 1:44 pm

  Hoi!
  Vraagje: is het belangrijk dat het rustieke kaarsen zijn? Misschien dat daarin het verschil ligt dat het bij sommigen wel of niet gelukt is?

 • Reply Vera 24 maart 2022 at 2:20 pm

  GELUKT! Heel leuk.
  Met een rustieke kaars. Ik denk dat het met ‘gladde’ kaarsen minder goed/ niet gaat.

 • Reply Magaly De Smet 27 april 2022 at 11:40 am

  Hey! Heeeel leuk! Welke kaarsen gebruik ik hiervoor best?

  • Reply Annemieke 27 april 2022 at 10:23 pm

   Hoi Magaly, je kunt het beste de rustieke kaarsen hiervoor gebruiken. Die smelten beter ten opzichte van een gladde kaars. Groetjes, Annemieke

  Laat een reactie achter