Kaarsen versieren – Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

21 april 2019
Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!

Als je op zoek bent naar een super origineel Moederdag cadeau, dan hoef je niet meer verder te kijken. Deze kaars met daarop je eigen tekening is namelijk hét perfecte cadeautje voor moeders. Super persoonlijk én leuk om na een tijdje te branden. Ik laat je zien hoe je de kaarsen met je tekening versieren kunt!

Wat heb je nodig om de kaarsen te versieren?

  • Witte stolpkaars
  • Wit blaadje
  • Stiften
  • Sterke föhn of een strijkbout
  • Bakpapier
‘Lees ook: Knutselen voor Moederdag – een mandje vlechten.’

Tekening op kaars maken

  1. Om je kaarsen te versieren met je eigen tekening, knip je allereerst je blaadje op maat van de kaars. Hij moet er precies omheen passen.
  2. Daarna maak je een mooie tekening voor je moeder. Je kunt er eventueel ook nog iets opschrijven.
  3. Als je tekening af is, rol je hem om de kaars heen en daar omheen wikkel je ook nog een bakpapiertje, zodat het gesmolten kaarsvet niet overal aan komt.
  4. De tekening op de kaars maken, kun je nu op twee manieren doen. De makkelijkste manier is door hem te verhitten met een föhn. Je houdt de föhn net zolang op een plek totdat je de tekening ‘donkerder’ van kleur ziet worden. Dit betekent dat de kaarsvet er doorheen gedrongen is. Helaas was mijn föhn niet sterk genoeg om mijn kaarsvet goed te laten smelten. En dus heb ik het opgelost met mijn strijkbout. Die heb ik – op lage stand – over het bakpapier heen en weer gewreven totdat het kaarsvet door mijn tekening kwam.
  5. Als je hele tekening vast zit, kun je je bakpapiertje van de kaars afhalen en is je Moederdag cadeautje klaar!
‘Lees ook: Wat doe je op Moederdag met je eigen moeder nu je zelf ook mama bent?

Variatie tip!
In plaats van een tekening kun je op deze manier ook kaarsen versieren met foto’s. Die print je uit op een papiertje, knip je uit en smelt je aan de kaars vast.

Nog meer knutselideeën voor Moederdag

Ik hoop dat je dit idee leuk vindt. Mocht jij ook kaarsen gaan versieren dan ben ik super benieuwd wat jij ervan maakt. Deel je het eindresultaat met me op social media door ons te taggen of #ladylemonade te gebruiken? Of laat hieronder een comment achter!

Ben je op zoek naar meer knutselideeën voor moeders, dan moet je zeker ook even ons blog 12x Knutselen voor Moederdag checken. Kijk hier voor andere leuke knutseltips. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Kaarsen versieren - Je eigen tekening op een kaars voor Moederdag!
Weven met kinderen - Maak zelf een vrolijke wandhanger voor aan je muur
Leuk! Paasbrood paashaasjes bakken met kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Francis 28 januari 2020 at 1:51 pm

    Ik zie niet welk papier je gebruikt. En het hoeft niet in spiegelbeeld? Gaat de stift gewoon door het papier heen, ofzo? Leuk idee!

  • Reply Paula 21 februari 2020 at 1:57 pm

    Kun je hem dan nog branden

  • Reply kitty 16 maart 2020 at 9:40 am

    ben ik ook wel benieuwd naar! lijkt me dat het papier dan verbrand…

  • Laat een reactie achter