Pareltjes van kinderkledingkasten

25 januari 2018
Kinderkledingkast inspiratie voor de jongens en de meisjes

Het begint met een paar schattige rompertjes, maar als je drie keer knippert met je ogen heb je voor je het weet je eigen kinderkleding winkel. Daarom is een mooie kinderkledingkast hard nodig in de kinderkamer. Hou je van modern, brocante of juist van een stoere industriële kast? En niet geheel onbelangrijk hoeveel ruimte is er nog over om een pracht exemplaar kwijt te kunnen?

Mijn favoriete kast

Zelf ben ik gek op oude kasten die gepimpt zijn. Er zijn allerlei leuke adresjes waar je de mooiste exemplaren tegenkomt. Bij De Fabricage en Van Dijk & Co kom je prachtige oude kledingkasten tegen, je hebt daar zoveel keus. Ook leuk, keer Marktplaats binnenste buiten totdat je de kast van je dromen vindt en ga zelf creatief aan de slag. Een likje verf doet wonderen en het scheelt je vaak veel geld!

‘Lees ook: De 10 leukste ‘vintage’ shopadresjes.’

 

Tips kinderkledingkast shoppen

# Bedenk van tevoren waar de kast eventueel zou kunnen staan en schrijf meteen de afmetingen op van de beschikbare ruimte. Reva en Lucy slapen allebei op zolder waarbij de slaapkamers schuine daken hebben. Helaas wordt de keus aan kasten dan al aanzienlijk minder. Als je precies weet wat er mogelijk is kun je gericht op jacht gaan naar de perfecte kast.

# Een kledingkast neemt meestal een prominente plek in beslag in de kinderkamer, denk dus goed na over de kleur van de kast. In een kleine kinderkamer kan een kleurrijke kast al snel too much worden, terwijl het in een grote kamer misschien juist helemaal tot zijn recht komt.

# Een kast kopen kan een behoorlijke investering zijn en je mag er dan ook wel vanuit gaan dat deze een aantal jaren meegaat. Het is daarom wel handig om voor een tijdloze kast te kiezen die makkelijk meegroeit met de leeftijd en smaak van je kind.

# Van de buitenkant kan een kinderkledingkast er fantastisch uitzien, vergeet niet dat de binnenkant net zo belangrijk is. Is er genoeg hangruimte, is er voldoende opbergruimte en zitten er eventueel lades in? Het is namelijk wel heel fijn als je alle kleding van je zoon of dochter praktisch kan opbergen.

‘Lees ook: 10 x Toffe kindermeubel merken.’

 

Kinderkledingkast inspiratie

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Met deze leukerds kun je alle kanten op.


VT Wonen – Lockerkast grenen wit

 

Flexa – hoge linnenkast

Amsterdamse huisjes kasten

 

Ikea – Stuva kasten

 

Kinderkledingkast inspiratie voor de jongens en de meisjes

XO-in my room – Kast met visjes afdruk

 

Kinderkledingkast inspiratie

Woood – Vintage lockerkast metaal

 

Kinderkledingkast inspiratie

Sen Sen – Senna kast ‘Storm’

 

Kinderkledingkast inspiratie

KUKUU – Kledingkast Bird & Berry

 

Kinderkledingkast inspiratie

Laurette – Kast Enigme

 

Kinderkamer kast inspiratie voor de jongens en de meisjes

Coming Kids – Kledingkast Bliss

 

Hoekgarderobe kast

Nieuwe A Little Lovely Company collectie & toffe give away!
Nieuw merk ontdekt: Liewood!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter