Kat en kind: hoe laat je ze veilig samen spelen?

30 maart 2023

Je doet er natuurlijk maar al te graag alles aan om je kat en kind veilig en fijn met elkaar te kunnen laten spelen. Het maakt niet uit wat de leeftijd is van je kat op dit moment, het is altijd een goed idee om een oogje in het zeil te houden. Je weet natuurlijk nooit wat de reactie gaat zijn van je kat als je kindje spontaan naar de staart of de oren gaat grijpen. Zorg er altijd voor dat je goed uitlegt aan je kindje dat een kat dat niet zo fijn vindt. Hierdoor heb je al de eerste stap gezet naar het voorkomen van gevaarlijke situaties. Lees snel verder voor een aantal andere handige tips!

Zorg altijd voor voldoende afleiding voor je kat

Katten zijn speelse huisdieren en hebben voldoende afleiding nodig. Je kunt genoeg leuke speeltjes voor ze kopen, denk hierbij aan een laserpen waar je kat achteraan kan ravotten, maar ook een krabpaal om de nageltjes in uit te zetten. Hierdoor is de kans ook kleiner dat je kat de nagels zet in het meubilair bij jou in huis. Je doet er maar al te graag alles aan om het meubilair in de beste staat te houden.

‘Lees ook: Natuur speurtocht | Op zoek naar dierensporen & pootafdrukken maken van gips.

Houd je kind altijd goed in de gaten in de buurt van de kat

Eén ding is altijd zeker: het is enorm belangrijk dat je je kindje goed in de gaten blijft houden in de buurt van je kat. Merk je dat je kat signalen aangeeft dat hij of zijn niet helemaal comfortabel is? Dan is het tijd om daar actie op te ondernemen en je kat wat meer rust en ruimte te geven. Hierdoor voorkom je sneller dat er een gevaarlijke situatie ontstaat in huis. Let dus goed op signalen, zoals het hard heen en weer zwiepen met de staart, een gekromde hoge rug, oren plat naar achteren, blazen en of grommen. Dan is het tijd om even afstand te nemen, totdat de rust weer is teruggekeerd.

Zorg ervoor dat je de juiste producten voor je huisdier in huis haalt

Als het aankomt op het shoppen van spullen voor je kat, dan denk je waarschijnlijk al erg snel aan het kopen van leuke speeltjes. Uiteraard is de juiste voeding voor je kat ook mega belangrijk. Investeer altijd in de beste voeding op de markt, zoals bijvoorbeeld de Royal Canin kat voeding. Hierdoor is de voeding altijd helemaal afgestemd op de wensen en de behoeften van je kat. Zo zorg je er ook voor dat je kat goed in zijn of haar vel zit en vrolijk de dag doorkomt.

Dit zijn de mooiste wandelroutes in Nederland
Wil je graag elektrisch rijden? Op deze manier kan het ook!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter