Dé perfecte katapult maken – Leuk voor kids die dol zijn op propjes schieten

26 augustus 2018
Dé perfecte katapult maken - Leuk voor kids die dol zijn op propjes schieten

Mijn favoriete knutselideeën zijn super simpel, maar succesvol. En dit is er zeker zo één! Want mijn kids zijn er al weken zoet mee. En met een paar ijsstokjes en wat elastiekjes kun je zo deze katapult maken. Hij doet het echt ge-wel-dig! Leuk voor kinderen die dol zijn op propjes schieten. Of het leuk vinden om LEGO kastelen te bouwen of met de Playmobil ridders te spelen. Ik laat je zien hoe je hem in elkaar zet.

Wat heb je nodig?

  • 9 ijsstokjes
  • 4 elastiekjes
  • Een houten wegwerplepel of een extra ijsstokje én een dop van een lege frisdrank fles.
‘Lees ook: Vliegtuig vouwen: Zo vouw je de wereldrecordhouder ver vliegen.’

De katapult maken

  1. Stapel 8 ijsstokjes op elkaar en bind ze aan elkaar vast door om beide uiteindes een elastiekje te wikkelen.
  2. Leg daarna de wegwerplepel op nog een ijsstokje en maak ze aan elkaar vast door om het uiteinde van de steel nog een elastiekje te wikkelen. Als je geen houten wegwerplepel in huis hebt of kunt vinden, dan kun je ook twee ijsstokjes aan elkaar maken en op één van de stokjes een flessendop plakken van een frisdrankfles.
  3. Schuif nu het ijsstokje waaraan de lepel vast zit aan de onderkant door het stapeltje ijsstokjes heen en de lepel bovenlangs, net zolang totdat hij niet meer verder kan.
  4. Je katapult is nu klaar, maar om hem nog wat extra te verstevigen, wikkel je ook nog een elastiekje kruislings om het stapeltje ijsstokjes en de lanceerarm. En dan kun je er lekker mee gaan spelen!

Nog meer knutselinspiratie?

Op zoek naar nog meer leuke dingen om zelf te maken met je kinderen? Check dan al onze andere knutselideeën. En abonneer je op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe DIY video online komt.

 

‘Lees ook: Knutselen met ijsstokjes: 15 te gekke knutselideeën.’

Ik hoop dat je dit knutselidee leuk vindt! Mocht je deze katapult ook maken en hem posten op social media, doe dat dan met #LLDIY. Dan zie ik jullie creaties ook voorbij komen!

Dé perfecte katapult maken voor het propjes schieten

IJsjes maken van zoutdeeg - Nét echt!
DIY: Badverf - Verven met scheerschuim

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter