Kauwgomballen automaat kersthangers maken

14 december 2023
Kauwgomballen automaat kersthangers maken. Echte eyecatchers in de kerstboom!

Deze kauwgomballen automaat is een echte eyecatcher in de kerstboom. Super vrolijk en zó mooi! Je kunt de kersthangers maken van een wc rolletje. En dat is super leuk om te doen. Wil jij ook zo’n zelfgemaakte kerstbal in de boom? Wij laten je stap voor stap zien hoe het moet.

Wat heb je nodig voor het maken van de kersthangers?

 • Leeg wc rolletje
 • Gekleurd & glitter papier, beiden te koop bij de HEMA.
 • Mini pompons, te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Transparante kerstbal met een diameter van 6 cm die bestaat uit 2 delen, te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Lijm
 • Stukje touw
 • Schaar
 • Potlood
 • Perforator of gaatjesmaker
>> Lees ook: De leukste Kerst raamtekeningen vind je hier – Gratis downloaden & uitprinten!

De kauwgomballen automaat hanger maken

 1. Knip het wc rolletje doormidden. Je hebt één helft nodig, de andere helft kan weg. Beplak de halve wc rol met een kleur die je mooi vindt. Trek het rolletje om, knip dit rondje uit en plak die aan de onderkant van de wc rol.
 2. Van dezelfde kleur papier maak je het dopje aan de bovenkant van de kauwgomballen automaat. Dat doe je door een dun strookje papier te knippen en die in een rondje te plakken. Dat ringetje trek je om en knip je uit. Maak een gaatje in het midden van het rondje. En dan plak je het rondje op het ringetje papier. Leg hem opzij, je gaat nu eerst de rest van de kauwgomballen automaat kersthanger maken.
 3. Pak het glitterpapier erbij; hieruit knip je het luikje waar de kauwgomballen uit komen en het gedeelte waar het muntje in gaat. Plak alle onderdelen op de wc rol.
 4. Daarna vul je de transparante kerstbal met mini pompons. Gebruik lekker veel verschillende kleuren.
 5. De kerstbal met pompons plak je vast op de wc rol.
 6. Rijg dan een stukje touw door het oogje van de kerstbal en knoop het vast.
 7. Schuif dan het dopje dat je eerder hebt gemaakt om het touwtje en plak het vast op de bal, zodat het er niet meer af kan schuiven. Dan is je kersthanger klaar en kun je hem een mooi plekje in de kerstboom geven!
>> Lees ook: Meer dan 25 leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstkaarten.
Kauwgomballen automaat kersthangers maken. Echte eyecatchers in de kerstboom!

En kijk eens hoe mooi deze kauwgomballen automaat in de kerstboom staat! Ga jij nu ook zo’n mooie kersthanger maken? Dan vinden wij super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer inspiratie & leuke ideeën voor Kerst!

Behalve deze leuke kauwgomballen automaat kersthangers vind je op onze website nog veel meer leuke Kerst ideeën. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal leuke Kerst kleurplaten downloaden. (gratis!) En neem zeker ook even een kijkje bij al onze leuke Kerst knutsels. Het zijn er meer dan 50! En voor inspiratie voor het kerstdiner op school of thuis, zijn al deze kidsproof Kerst hapjes erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Kauwgomballen automaat kersthangers maken. Echte eyecatchers in de kerstboom!
Kerstkoekjes maken | Makkelijk én super leuk om te doen met kids!
20 Hele leuke kerstcadeaus tot € 12,- voor de jongens en de meisjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter