Kauwgomballen automaat surprise maken voor Sinterklaas

22 november 2020
Kauwgombal automaat surprise maken voor Sinterklaas

Staat er dit jaar een kauwgombal liefhebber op jouw Sinterklaas lootje of een echte snoepkont? Dan vind je deze kauwgomballen automaat surprise misschien wel leuk om te maken. Je maakt hem van karton en een XXL kerstbal. En hij kan bijna niet mislukken, dus het resultaat is altijd vrolijk. In een handige stap voor stap video laat ik je zien hoe je de kauwgomballen automaat surprise maakt voor Sinterklaas.

Wat heb je nodig voor de kauwgomballen automaat?

 • Karton, bijvoorbeeld een oude lege doos
 • Rood papier
 • Zilver glitter papier, o.a. te koop bij HEMA
 • Grote transparante kerstbal met een diameter van 20 cm, o.a. te koop bij Kerstversiering.nl
 • Piepschuim balletjes, o.a. te koop bij Baker Ross. Of je kunt ook pompoms gebruiken
 • Schaar en/of stanley mes
 • Lijm, zowel een lijmstift als een lijmpistool, o.a. te koop bij Bol.com.
 • 20 cent muntje
‘Lees ook: Meer dan 25 leuke knutselideeën voor Sinterklaas.’

De kauwgomballen automaat surprise maken

 1. Knip of snijd de schuine kanten van de kauwgomballen automaat surprise uit karton. De afmetingen zijn; onderkant – 22 cm, bovenkant – van punt naar punt 15 cm, hoogte – 20 cm. De halve cirkel kun je tekenen door een halve kerstbal op je karton te leggen en daar langs een lijntje te trekken.
 2. Voor de onderkant van de kauwgomballen automaat knip je ook een vierkant uit karton van 22 cm bij 22 cm.
 3. Trek één van de kartonnen zijkanten over op rood papier. En knip die in totaal vier keer – voor alle zijkanten één – uit.
 4. Dan lijm je alle kartonnen onderdelen met een lijmpistool aan elkaar vast, zodat je als het ware een kegel krijgt.
 5. Bekleed de kegel met het rode papier.
 6. Knip dan een klepje waar de kauwgomballen uit komen uit karton en ook de onderdelen voor het muntjes mechanisme. Die beplak je daarna met zilver glitter papier.
 7. Lijm dan de onderdelen van het muntjes mechanisme aan elkaar vast en plak er een muntje in. En plak hem dan samen met het klepje op de kauwgomballen automaat.
 8. Vul de kerstbal met de piepschuim balletjes. Doe dan je cadeautje in de automaat, of verstop het tussen de balletjes. En zet daarna de kerstbal op de kauwgomballen automaat; je surprise is klaar!

Ik hoop dat je het idee voor deze Sinterklaas surprise leuk vindt. Als jij de kauwgomballen automaat surprise ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook!

‘Lees ook: Sinterklaas activiteit | Sinterklaas klei maken met pepernoten & chocoladeletter geur.’
Kauwgomballen automaat surprise maken voor Sinterklaas

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze kauwgomballen automaat surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Kauwgomballen automaat surprise maken voor Sinterklaas
Speculaaspop maken en versieren | Het lekkerste recept!
Minecraft surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Linda 20 november 2023 at 4:30 pm

  Hoeveel gram piepschuimballen heb je gebruikt voor de kauwgomballen?

 • Laat een reactie achter