Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie

21 december 2020
Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Meer dan wat papier, een schaar en lijm heb je niet nodig om je de hele kerstvakantie te vermaken! Want deze Kerst printables en knutsels vinden kinderen helemaal geweldig. Van 3D & pop-up kerstkaarten om zelf te maken tot een schaduw theater, bordspelletje, confetti kanon, heel veel Kerst kleurplaten en nog veel meer leuks. En je kunt ze gewoon gratis en voor niks uitprinten!

Kerst printables & knutsels

De Kerst printables & knutsels uit dit blog vond ik op de website van Computer en Printer fabrikant HP. Het is sowieso leuk om daar eens een kijkje te nemen, want behalve deze Kerst printables vind je daar ook leuke andere dingen om uit te printen en te knutselen met kinderen. Een goeie print(able) kun je wel aan hen overlaten.

Pop-up kerstkaarten

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

In deze periode van het jaar is het natuurlijk super leuk om samen met de kinderen kerstkaarten te maken. En een persoonlijk geknutselde kaart is nóg leuker om te krijgen. Vooral opa’s & oma’s kunnen dat altijd erg waarderen. Maak bijvoorbeeld een 3D sneeuwpop kaart, een kaart waaruit een peperkoek huisje of een stapel cadeautjes ‘popt’ als je hem open maakt of een open haard met een knapperend vuurtje. De Kerst printables vind je hier. En daarop vind je ook duidelijke uitleg over hoe je de kaart in elkaar moet zetten.

‘Lees ook: 14 Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te knutselen met kinderen.’

Confetti kanon knutselen

De printable die ik voor dit confetti kanon gebruikt heb, is eigenlijk een kroontje voor Oud & Nieuw. Maar ik vond dit een nog leuker idee. Wel een waarschuwing; de kans is zéér groot dat je kinderen het kanon eindeloos blijven afvuren (ik ben inmiddels ervaringsdeskundige!) dus je huis verandert hierna in één grote ontplofte confetti party. 😉 De printable vind je hier en in de video hierboven laat ik zien hoe je het kanon maakt.

Schaduw theater

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Hier op de Print Play Learn site van HP vind je ook schaduwpoppetjes en die heb ik gebruikt voor dit toffe schaduw theater. De poppetjes knip je uit en plak je op een houten prikker. En van een kartonnen doos knutsel je het theater. Voor het gat plak je met lijmstift een vel bakpapier. Dan leg je er een zaklamp achter en kan de show beginnen!

Kerst kleurplaat maken

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Voor teken liefhebbers vind je hier maar liefst 12 super leuke kleurplaten. En naast een mooie Kerst kleurplaat kun je ook nog deze printables met kerstkaarten om in te kleuren afdrukken. Ook leuk!

‘Lees ook: 20+ Leuke manieren om een kerstboom te knutselen met kinderen.’

Cupcakes met Kerst printables

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Niet alleen knutselen, maar ook iets lekkers maken of bakken vinden kinderen heel erg leuk in de kerstvakantie. Koekjes of lekkere cupcakes bijvoorbeeld. En met deze vrolijke prikkers maak je er echte Kerst cakejes van. Je knipt ze uit, plakt ze op een cocktailprikker en steekt ze in je cakeje. Die kun je dan verder simpel houden. Maar als je helemaal over the top wil, maak je de roombotercrème en kerstboom topper op de foto hierboven er ook nog bij. Het recept vind je hier.

Kerstster vouwen

Deze kerstster staat zó mooi in huis als kerstversiering. In de boom, in het raamkozijn of aan de muur. Hoe je hem vouwt, zie je in de video hierboven. En hier op de Print Play Learn site van HP vind je nog meer leuke Kerst versiering die je zelf kunt vouwen.

Rendier muts maken

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Mijn jongens lopen al weken in hun kersttrui en de rendier muts op hun hoofd maakt het nu helemaal compleet. Er zijn drie verschillende soorten om uit te kiezen. Je vindt de Kerst printables hier.

‘Lees ook: Kerstster knutselen | 9 Leuke manier om een ster te maken met kids.’

Kerst bordspel

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

Met deze Kerst knutsel kun je na het maken ook nog spelen. Het is namelijk een klein bordspelletje. Zelfs de pionnen en de dobbelsteen kun je zelf maken. Hier vind je de printable en zie je hoe je dat doet.

Kerst krans knutselen

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.

En de laatste; deze prachtige kerstkrans is wel even een projectje en daarom misschien meer geschikt voor jezelf om te maken. Maar dan heb je daarna ook wel een krans die je ieder jaar opnieuw kunt gebruiken om je huis mee te versieren. Hier vind je de printable van deze beauty.

Ik hoop dat al deze Kerst printables & knutsels je inspireren om zelf ook lekker creatief aan de slag te gaan. Op de Print Play Learn site van HP vind je nog veel meer leuke printables, dus neem daar vooral ook nog even een kijkje. En als jij één van deze ideeën ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer Kerst inspiratie!

Op ons blog vind je behalve al deze knutseltips nog veel meer leuke Kerst knutsels, lekkers & activiteiten. Zoals deze 50 knutselideeën. En heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om één van deze 45+ kidsproof kersthapjes te maken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Geweldige (gratis!) Kerst printables & knutsels voor in de kerstvakantie.
Super leuk! Je eigen kerstboom decoratie punniken
Confetti kanon maken | Leuk voor een verjaardag, feestje of Oud & Nieuw!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply ayira 16 december 2021 at 8:55 pm

    dankje ik heb goeie ideeen

  • Laat een reactie achter