Kerstboom hangers knutselen van papier

16 december 2020
Kerstboom hangers knutselen met papier | Leuke kerstknutsel om te maken met kinderen!

Deze kerstboom hangers zijn super leuk om te knutselen met kinderen. En als ze eenmaal versierd zijn, kun je ze in de kerstboom hangen. Maar misschien vind je kind het nog wel leuker om zijn of haar eigen slaapkamer ermee te versieren! Ik laat je stap voor stap zien hoe je de kerstboom hangers maken kunt.

Wat heb je nodig voor de kerstboom hangers?

 • Groen papier
 • Een passer of 3 ronde voorwerpen in verschillende formaten om om te trekken
 • Potlood
 • Schaar
 • Dikke (haak)naald
 • Lint of touw
 • Decoratie om de boompjes mee te versieren, zoals slingers of chenilledraad (o.a. te koop in de Fun & Feest winkel), pompoms (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) en sterren pailletten (o.a. te koop bij Baker Ross of Speelgoedpostorder.nl)
‘Lees ook: 50+ Super leuke kerstknutsels voor kids.’

De kerstboom hangers maken

 1. Eerst knip je drie rondjes uit papier; steeds een beetje groter. Ik trok hiervoor een beker, een rol tape en een kom om en knipte de rondjes daarna uit. Maar als je een passer hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken.
 2. Daarna ga je de rondjes om de beurt in een soort hoedje vouwen. Dat doe je door er eerst een recht kruis in te vouwen en daarna een diagonaal kruis. Dan draai je het rondje om en vouw je er nogmaals twee kruizen in, alleen dit keer komen de vouwlijnen precies in het midden van de andere vouwlijnen. Dat klinkt op deze manier wat vaag. Maar in de video hierboven kun je duidelijk zien wat ik hiermee bedoel.
 3. Als je de rondjes gevouwen hebt, rijg je ze met de naald aan een stukje touw of lint vast. Ik vond het leuk om het lint aan de onderkant van de kerstboom uit te laten steken. Maar je kunt het ook korter afknippen.
 4. Je kerstboom hangers zijn nu in principe klaar. Maar het is natuurlijk leuk om ze nog te versieren. Ik stak bijvoorbeeld een prikker met sterretje in de bovenkant en ik plakte er slingers en pailletten op. Maar je kunt helemaal zelf bepalen hoe je het aanpakt natuurlijk. En als de kerstboom hangers eenmaal klaar zijn, hang je ze in de boom, in het raamkozijn of zet je ze leuk neer. Want ze kunnen ook staan.
Kerstboom hangers knutselen met papier | Leuke kerstknutsel om te maken met kinderen!

Ik hoop dat je het idee voor deze kerstboom hangers leuk vindt. Als je deze kerstknutsels ook gaat maken, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met mij deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Ik ben altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: 9 Leuke manieren om een kerstster te knutselen.’

Nog meer Kerst inspiratie!

Op ons blog vind je behalve deze kerstboom hangers nog veel meer kerstknutsels, lekkers & activiteiten. Zo vind je hier op ons blog nog 15 andere leuke ideeën om kerstversiering te knutselen. Heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Kerstboom hangers knutselen met papier | Leuke kerstknutsel om te maken met kinderen!
Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen
Een spiraal kerstboom maken met een papieren bordje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter