Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

16 december 2020
Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

“Mama, mag ik ook een kerstboom in mijn kamer?” Als het aan mijn kinderen ligt, dompelen we het complete huis onder in Kerst. Toen ik zelf nog een kind was, had ik een mini kerstboom met gekleurde lichtjes waar ik een kralenketting in hing en een paar van die kleine balletjes. Maar helaas heeft die de tijd niet overleefd. En dus maken de kinderen en ik nu zelf maar een kerstboom die ze dan op hun slaapkamer mogen neerzetten of ophangen. Vind jij het ook leuk om een kerstboom te knutselen met de kids? Dan word je vast erg enthousiast van deze prachtige exemplaren. Van simpele kerstbomen voor peuters en kleuters tot wat moeilijkere kerstboom knutsels voor de oudere kinderen. 

20+ Leuke kerstboom knutsels voor kids

Kerstboom knutselen van knijpers

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

Deze vrolijke kerstbomen zijn gemaakt van knijpers. Voor het knutselen van één kerstboom heb je drie knijpers nodig. Daar haal je het ijzertje uit en dan plak je ze tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboom. Verf het hout groen en als de verf droog is, kun je de kerstboom versieren. Bijvoorbeeld met chenilledraad en pompom balletjes (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). En als je een touwtje of lintje aan de knijper kerstboom vastmaakt, dan kun je hem ophangen in de kerstboom.

‘Lees ook: 50+ Super leuke kerstknutsels voor kids.’

Spiraal kerstboom knutselen

Deze spiraal kerstboom danst in de wind als je hem ophangt aan het plafond of in het raamkozijn. Magisch! Je maakt hem van een papieren bordje. In de video laat ik zien hoe. En je kunt daarbij eventueel onze gratis printable gebruiken van de kerstballen (die is hier te downloaden).

3D Kerstboom van strijkkralen

3D Kerstboom knutselen van strijkkralen. Inclusief handig patroon!

Voor kinderen die graag met strijkkralen knutselen, is het leuk om deze 3D kerstboom te maken. Hier vind je het patroon van de twee kerstbomen die je moet maken. En nadat je ze gestreken hebt, schuif je ze in elkaar en is dit het resultaat.

Kerstboom knutselen van rietjes

Knutselen voor Kerst - Dé leukste Kerst knutselideeën voor kids

Met rietjes kun je zoveel leuke dingen doen. Zo ook een kerstboom maken. En met een ster er bovenop en een lintje eraan staan ze super leuk in de boom!

Kerstboom knutselen van chenilledraad

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen
Afbeelding – 13Smile voor Shutterstock.

Een kerstboom knutselen hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Kijk maar eens hoe eenvoudig leuk deze kerstbomen van chenilledraad zijn. Je maakt ze door een chenilledraad steeds smaller op te draaien. En dan plak je er lijm pailletten of andere plakkertjes op. (Chenille kun je o.a. kopen bij de Fun & Feest winkel).

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids – Voorgerechten, hoofdgerechten en lekkere toetjes.’

Kerstboom vouwen met vouwblaadjes

Dit is nog zo’n leuke kerstboom die erg mooi staat als decoratie, maar waar je geen omkijken naar hebt. Je kunt ze eventueel ook nog versieren, maar dat hebben ze niet perse nodig. Zo zijn ze ook al leuk genoeg. In de video laat ik je zien hoe je zo.n kerstboom vouwen kunt.

Kerstboom knutselen van wc rol

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

Met een lege wc rol en een half papieren bordje knutsel je deze leukerds! Het halve papieren bordje plak je vast in de vorm van een kegel. Dan verf je het bordje en als de verf eenmaal droog is, kun je het bordje ook nog verder versieren. Met slingers, pompoms, pailletten, sterretjes etc. Dan zet je het bordje op een wc rol die je eventueel nog een gezichtje geeft met stift.

Kerstboompjes maken van papier

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

Deze 3D kerstboom van papier maakte ik eigenlijk als kerstkaart, want aan de binnenkant kun je eventueel een mooie boodschap schrijven. Maar zonder kerstgroet zijn het ook gewoon hele leuke kerstboompjes om neer te zetten in huis. Hoe je ze maakt, zie je hier.

Kerstboom punniken

Super leuk! Je eigen kerstboom decoratie punniken

Dit boompje is toch ook té leuk?! Je maakt het van een punnikdraad. Super leuk om met wat grotere kinderen te knutselen of gewoon lekker zelf. Hoe je de kerstboom hanger maakt, zie je hier.

Kerstboom knutselen van pompoms

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

Van pompoms kun je ook een mooie kerstboom maken, als je ze op stevig papier plakt. Niet of plak er een lintje tussen en je kerstboom kan de boom in! Pompoms koop je o.a. bij Speelgoedpostorder.nl.

Kerstboom hangers van papier

Deze kerstboom hangers zijn ook super leuk om te knutselen met kinderen. Je kunt ze ook in de boom hangen, maar misschien vind je kind het nog wel leuker om zijn of haar eigen slaapkamer ermee te versieren! Ik laat je in de video hierboven stap voor stap zien hoe je de kerstboompjes maken kunt.

‘Lees ook: 9 Leuke manieren om een kerstster te knutselen.’

Zigzag kerstbomen

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

In plaats van een kerstboom met rietjes knutselen – zoals hier iets verder boven – kun je de kerstboom ook om het rietje heen rijgen. Dan doe je door een kerstboom uit papier te knippen. Dan vouw je hem zigzag op, perforeer je er een gaatje in en dan stop je er een kartonnen rietje doorheen. Als finishing touch kun je hem eventueel nog verder versieren.

Kerstboom knutselen met chenilledraad

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen

Met chenilledraad en strijkkralen, kun je deze leuke kerstboom knutselen. Allereerst maak je de stam van de kerstboom door een chenilledraad dubbel te vouwen met in de vouw een touwtje waaraan je hem straks op kunt hangen. Dan draai je de dubbel gevouwen chenilledraad in elkaar en draai je er overdwars andere stukjes chenilledraad omheen. Van groot naar klein in de top. Tot slot schuif je strijkkralen om de takken ter versiering en kun je je kerstboom ophangen.

Kerstboom van LEGO bouwen

Bij de LEGO liefhebbers is deze kerstboom vast favoriet! In de video laat ik zien welke bouwstenen je voor de kersthanger nodig hebt en hoe je hem maakt.

Kerstboom knutselen van papier en een knijper

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen
Afbeelding – Elena Chevalier voor Shutterstock.

Ook dit is een leuke, maar super simpele manier om een kerstboom te knutselen. Je knipt een driehoekje uit groen papier. Die kun je versieren met plakkers, strijkkralen, knoopjes, pompoms, wol etc. En aan de onderkant klem je een knijper als stam van de boom.

‘Lees ook: Kerstdiner op school | De leukste én lekkerste kersthapjes.’

Kerstboom zonnevanger

Knutselen voor Kerst - 32 Super leuke & originele kerstknutsels voor kids

In deze kerstboom hoef je geen lichtjes te hangen. Als de zon er doorheen schijnt, schittert hij vanzelf al op je raam! Van de boom maakte ik deze printable die je alleen nog maar hoeft uit te knippen of prikken uit stevig groen papier. En dan plak je er doorschijnend vliegerpapier achter (o.a. te koop bij Baker Ross in verschillende paketten) en versier je de boom met ballen en een piek.

Kerstboom bordjes knutselen

Kerst knutselen - 25 Super leuke & originele Kerst knutselideeën voor kids

Deze kerstbordjes zijn niet om van te eten, maar om op te hangen! Je maakt ze door een driehoek uit een wegwerp bordje te knippen. En daar achter plak je verschillende groene stroken. Dan lijm je nog een boomstam onder de boom en geef je de kerstboom een leuke piek zoals een ster of pompom.

Kerstboom stempel van aardappel

15x voor Kerst knutselen voor kerst: kerstboom stempelen met een aardappel en verf, cadeaupapier maken
Afbeelding: Shutterstock.

Snijd een figuurtje uit een aardappel en je kunt er met wat verf lekker mee stempelen. Leuk om een mooi kunstwerk mee te maken of cadeaupapier om de cadeautjes voor onder de boom mee in te pakken.

Kerstboom lichtje knutselen

Dit kerstlichtje laat z’n lichtstralen dansen op tafel. Om het te knutselen combineer je twee leuke vaardigheden; namelijk een matje knippen en een kerstboom vouwen. En het resultaat is deze lichtgevende kerstboom. In de video laat ik je zien hoe je dit kerstlichtje maken kunt.

‘Lees ook: De leukste Kerst spelletjes voor kinderen.’

Simpele kerstboom kerstkaarten knutselen

Kerst knutselen - 25 Super leuke & originele Kerst knutselideeën voor kids

Vinden je kinderen het leuk om hun vriendjes een kerstkaart te sturen? Haal dan wat verfkaartjes uit de bouwmarkt om kerstbomen uit te knippen en die op een kaartje te plakken. Simpel, maar super grappig.

Kerstkaart knutselen van chenilledraad

Kerstkaart knutselen | 12 Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te maken

Of deze kerstkaart met daarop een kerstboom is ook geweldig!. Voor het knutselen van de kerstboom draai je 2 groene chenilledraden en 2 glitter chenilledraden aan elkaar vast. (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Dan leg je ze tegen elkaar aan en buig je ze van boven naar beneden in de vorm van een kerstboom. Plak hem op je kaart en versier hem met kleine pompoms of mini piepschuim balletjes (o.a. te koop bij Baker Ross) en plak er nog wat gouden sterretjes bij.

Dennenappel kerstbomen knutselen voor Kerst

Knutselen voor Kerst - 32 Super leuke & originele kerstknutsels voor kids.

Deze dennenappel kerstbomen zijn ook leuk! Je verft ze groen, plakt er hier en daar wat pompons op en plakt ze dan bovenop een halve kurk. En daarna geef je de kerstknutsels een leuk plekje in huis! Voor een extra wow-effect kun je er zelfs nog een mini lichtsnoertje in doen.

Kerstbomen maken van klei of zoutdeeg

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

In plaats van een dennenappel op een kurk te plakken, kun je ook kerstbomen maken van zoutdeeg (check hier het zoutdeeg recept) of zelf drogende klei. Die kun je versieren met kerstprikkers, pompoms, slingertjes en pailletten. En daarna snijd je een inham in een kurk en daar steek je de kerstboom in. Je kunt hem eventueel nog extra vastzetten met lijm.

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids | Voorgerechten, hoofdgerechten en toetjes.’

Kerstboom hanger van wc rollen

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Deze kerstboom is een leuke kerstknutsel voor wat kleinere kids zoals peuters en kleuters. Je maakt hem van drie wc rollen. Eén laat je heel, de volgende knip je een stukje kleiner en plak je er bovenop. Het stukje dat je hiervan afgeknipt hebt, wordt de top van de kerstboom. En de volgende wc rol knip je nog iets kleiner en het stukje dat je er vanaf knipt gebruik je als stam. Verf alle rollen groen en de stam bruin en plak ze daarna aan elkaar. Versier de boom met slingers of wol, pompoms, pailletten of andere plakkers. En rijg tot slot een touwtje door de bovenste wc rol, zodat je de kerstboom op kunt hangen.

Nog meer knutselideeën voor Kerst

Ik hoop dat je deze kerstbomen leuk vindt. Ga jij ook een kerstboom knutselen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt op Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Ik ben altijd benieuwd naar jullie creaties!

En wil je graag nog meer knutselideeën zien waarmee je het huis in kerstsfeer kunt brengen? Check dan zeker ook even deze kerstdecoratie ideeën om zelf te maken,  deze 50+ Kerst knutsels of deze 15 super leuke zelf gemaakte kerstboom hangers. De komende tijd verschijnen er op ons YouTube kanaal ook nog meer leuke kerstknutsels. Wil je die niet missen? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Fijne feestdagen!

Kerstboom knutselen | 20+ Leuke manieren om een kerstboom te maken met kinderen
Kerstkoekjes maken | Recept voor vanille kerstkoekjes mét verrassing
Kerstboom hangers knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter