Een kerstboom knutselen van een vouwblaadje

17 december 2022
Een kerstboom knutselen van een vouwblaadje. Leuk én super makkelijk!

Deze 3D kerstboom van papier is erg leuk om te maken met kinderen. Het is een makkelijke kerstknutsel, dus ze kunnen alles zelf doen. En het resultaat is altijd vrolijk. Wij laten je stap voor stap zien hoe je de kerstboom van een vouwblaadje kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de kerstboom?

 • Groen vouwblaadje (te koop bij de HEMA) of een groen A4tje & een stukje bruin papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Decoratiemateriaal om de kerstboom mee te versieren, zoals pailletten, confetti of mini pompons. O.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Evt. een stukje touw
‘Lees ook: Meer dan 20 leuke ideeën voor het knutselen van kerstkaarten.’

De kerstboom knutselen van een vouwblaadje

 1. Gebruik je een groen A4tje? Dan maak je die eerst vierkant. Dat doe je door een punt schuin langs de overkant te vouwen in een driehoek. Knip het rechthoekige stukje papier dat overblijft af, die heb je niet meer nodig. Als je de driehoek van papier openvouwt, zie je dat je een vierkant over hebt. Maar je mag hem dichtgevouwen laten voor de volgende stap. Gebruik je een vouwblaadje? Dan mag je deze ook diagonaal doormidden vouwen.
 2. Je gaat de driehoek nu om de 1 à 2 centimeter inknippen. Dat doe je vanaf één van de korte open zijdes naar de gevouwen zijkant toe. Tot ongeveer 1 à 1,5 cm afstand van de vouwlijn. Deze stap is lastig in woorden te omschrijven, dus kijk vooral naar de video hierboven om te zien wat ik bedoel.
 3. Wanneer je de driehoek van onder tot boven ingeknipt hebt, vouw je het vouwblaadje open om er een kerstboom van te knutselen. Smeer wat lijm op de vouwlijn en plak de uiteindes van de stroken daar dan 1 voor 1 vast door ze naar het midden te buigen. Doe dit eerst met de hele ene kant. Daarna smeer je het midden opnieuw in met wat lijm en dan plak je alle stroken aan de andere kant erop.
 4. Om de kerstboom af te maken, vouw je de punt aan de onderkant om naar achteren en daar plak je hem vast. Knip uit bruin papier een boomstam en plak die dan aan de onderkant van de kerstboom vast.
 5. De boom is nu klaar, maar hij wordt pas echt mooi als je hem versierd hebt. Je kunt zelf bepalen wat je daarvoor gebruikt; pailletten, mini pompons, confetti. Ook leuk; maak wat slingers van chenille of wol en plak die tussen de takken.
 6. Bepaal tot slot wat je leuk vindt om met de kerstboom te doen. Maak je er een touwtje of lintje aan vast, zodat je hem kunt ophangen? Of plak je hem op een mooi papier en maak je er een kerst kunstwerk of een kerstkaart van? Met deze kerstboom kun je alle kanten op.
‘Lees ook: De leukste Kerst spelletjes & activiteiten voor kinderen.’
Een kerstboom knutselen van een vouwblaadje. Leuk én super makkelijk!

Leuk hé, deze kerstknutsel. Wij worden helemaal vrolijk van zo’n zelf gemaakte boom. Ga jij deze kerstboom nu ook knutselen van een vouwblaadje dan vinden wij het super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral al die mooie bomen met ons. Bijvoorbeeld door er een foto van te maken en deze te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Kerst inspiratie!

Behalve deze leuke kerstbomen vind je op onze website nog veel meer leuke Kerst inspiratie. Hier vind je bijvoorbeeld nog meer leuke kerstbomen om te maken. En voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal super leuke Kerst kleurplaten downloaden. (gratis!) Neem zeker ook even een kijkje bij al onze andere leuke Kerst knutsels. En voor inspiratie voor het kerstdiner op school of thuis, zijn al deze kinder Kerst hapjes erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een kerstboom knutselen van een vouwblaadje. Leuk én super makkelijk!
Kerstkaart knutselen | 25 Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te maken
19 x Kindvriendelijke kersttafel ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter