10 Originele kerstboomhangers maken van LEGO

24 december 2017
Leuk voor LEGO fans: Kerstboomhangers maken van hun favoriete bouwstenen. Een LEGO kerstboom, hoe tof!

Zijn jouw kinderen dol op LEGO? Dan kun je zelfs de kerstboom in LEGO stijl onderdompelen. Want met de favoriete bouwstenen van kids kun je heel goed kerstboomhangers maken. Met hun grote fantasie komen kinderen vast al een heel eind. Maar om je een beetje op weg te helpen, laat ik je vast 10 originele voorbeelden zien ter inspiratie. Inclusief bouwinstructies. Ik ben benieuwd tot welke creatieve uitspattingen het bij jullie thuis komt! 

Tien kerstboomhangers maken

Hieronder geef ik je tien voorbeelden van hoe je kerstboomhangers maken kunt met LEGO. Maar je hoeft ze niet perse in de boom te hangen. Ze staan ook heel leuk in de vensterbank of als kersttafel versiering. In de videos laat ik je stap voor stap zien hoe je ze maakt. En daarin zie je ook welke bouwstenen je precies voor het ornament nodig hebt.

Kerstboom

Er zijn ontelbaar veel manieren waarop je een LEGO kerstboom kunt bouwen. Met de simpele groene blokjes kom je al een heel eind door ze op elkaar te stapelen van breed naar steeds minder breed. Maar met wat meer verschillende LEGO steentjes kun je nog leukere kerstboomhangers maken.

‘Lees ook: Leuk! Een draaiende kerstboom knutselen van een papieren bordje.’

Kerstkrans

Een kerstboom met kaarsjes die je nooit hoeft uit te blazen. Helaas geeft hij geen licht, maar leuk is hij wel!

Kerst cadeautje

Vind je dit cadeautje geen cadeautje?! Je kunt hem maken in allerlei verschillende kleuren.

Kaars

De tijd dat er echte kaarsjes brandden in de kerstboom is allang voorbij. En dus is deze kerstboomhanger pure nostalgie.

‘Lees ook: Knutselen voor Kerst: kerstboomhangers van ijsstokjes.’

LEGO kerstbal

Deze kerstbal is absoluut onbreekbaar. Zelfs de blokjes laten niet van elkaar los als hij op de grond valt, want deze LEGO kerstbal zit stevig in elkaar. Leuk om in verschillende kleuren te maken!

Kerstkrans 2

Nog een ander idee voor een kerstkrans. Wat ik zo leuk vind aan deze, is dat de blokjes een ster vormen in de binnenste ring van de krans als ze eenmaal aan elkaar vastzitten. Op en top Kerst dus!

Kerst zuurstok

Dit is de makkelijkste kerstboomhanger van het stel. Je hebt er geen ingewikkelde blokjes voor nodig en je zet hem vast ook zonder deze video in elkaar!

‘Lees ook: De kerstboom versieren: 10 toffe én originele bomen.’

Rendier

Rudolph the redness reindeer has a very shiny nose… Ik vind dit zo’n schatje!

Sneeuwvlok

Zo simpel, maar wel betoverend. Deze sneeuwvlok hangt inmiddels bij ons in de boom. En als de lichtjes op de blauwe mini blokjes vallen, fonkelt hij in het licht. Mooi!

Sneeuwpop

Mijn hart smelt voor deze sneeuwpop! Vind je het geen cutie?

‘Lees ook: 14x de allermooiste alternatieve kerstboom.’

Meer DIY inspiratie

Mocht je deze tutorials nou erg leuk vinden, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Hier komt iedere week een nieuwe video online met simpele, maar originele knutselideeën of leuke dingen om te doen met je kind. En voor meer inspiratie kun je ook kijken op onze DIY pagina.

De leukste kinderfilms die je nu in de bioscoop wil zien
Fijne feestdagen als gescheiden ouders. Hoe pak je het aan?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter