Kerstcake | Zo simpel, maar zo lekker!

21 december 2019
Deze kerstcake is the best of both worlds; simpel én zo lekker. En check de toffe verrassing als je 'm open snijdt. Ik leg e uit hoe je de kerstcake maken kunt.

Rara, hoe kan dit? Je vraagt je nu vast af hoe ik die kerstboom in die cake gekregen heb… Nou, dat was dus totaal niet ingewikkeld én jij kunt het ook met gemak. Het is een super simpele truc waarmee je van een gewone cake echt iets bijzonders maakt. Niet alleen voor kerst, maar ook voor kinderverjaardagen. Dan stop je er bijvoorbeeld een dino of unicorn in. Kan allemaal! Kijk maar eens naar hoe ik deze kerstcake gemaakt heb.

Ingrediënten kerstcake

  • 2x 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 2x 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2x 200 gram witte basterdsuiker
  • 2x een zakje vanillesuiker (8 gram per zakje)
  • 2x 4 eieren
  • 2 snufjes zout
  • Groene voedingskleurstof

Benodigdheden

  • Mixer
  • Cakevorm
  • Uitsteekvorm kerstboom (of iets anders als je geen kerstcake, maar een cake voor een andere gelegenheid gaat maken)
  • Oven
‘Lees ook: Kerstpannenkoeken – 7 Leuke en kidsproof pannenkoeken recepten voor Kerst.’

De kerstcake maken

  1. Mix 200 gram boter, 200 gram suiker, een zakje vanillesuiker en een snufje zout door elkaar.
  2. Voeg dan één voor één de eieren toe en mix alles tot een glad mengsel.
  3. Doe er daarna beetje voor beetje 200 gram zelfrijzend bakmeel doorheen en meng het tot je een glad beslag hebt.
  4. Voeg flink wat druppels groene voedingskleurstof toe en mix die er ook doorheen totdat je beslag egaal groen is.
  5. Doe het beslag dan in een ingevette cakevorm en bak hem in zo’n 60 minuten af in een op 160 graden voorverwarmde oven. Laat de cake daarna goed afkoelen.
  6. Maak dan opnieuw beslag voor een cake, maar dit keer zonder voedingskleurstof.
  7. Snijd de groene cake in plakken en steek uit iedere plak een kerstboom.
  8. Doe dan een dun laagje beslag in een ingevette cakevorm en zet de hele rij kerstbomen terug in de cakevorm.
  9. Doe dan voorzichtig ook de rest van het beslag erbij. Let er daarbij op dat je je figuren helemaal bedekt met beslag.
  10. Zet de cake daarna opnieuw in de oven en bak hem in zo’n 60 minuten gaar. Je hoeft niet bang te zijn dat de cake aan de binnenkant doorgebroken wordt, die smaakt ook na bakronde nummer twee net zo lekker.
  11. Laat de cake na het bakken weer goed afkoelen en daarna kun je hem snijden om te kijken of hij is gelukt!
‘Lees ook: Worstenbroodjes maken – 4 originele recepten voor Kerst.’

Nog meer leuke kerstrecepten

Ik hoop dat je enthousiast bent over mijn kerstcake. Mocht jij hem nu ook gaan maken, laat je me dan weten hoe het is gelukt? Dat kan door onder dit blog een reactie achter te laten of door het eindresultaat met mij te delen via Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Voor nog meer kidsproof kerstrecepten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Check bijvoorbeeld deze 35 kersthapjes voor kinderen, die ook heel geschikt zijn voor het kerstontbijt of kerstdiner op school. Of doe inspiratie op in ons blog kerstrecepten voor kinderen; van voorgerecht tot hoofdgerecht en toetje.

De komende tijd zal ik ook nog een aantal video’s met kerstrecepten en leuke kerstknutsels maken. Als je die niet wil missen, abonneer je dan nu gratis op ons YouTube kanaal!

Alvast hele fijne feestdagen!

Deze kerstcake is the best of both worlds; simpel én zo lekker. En check de toffe verrassing als je 'm open snijdt. Ik leg e uit hoe je de kerstcake maken kunt.
Vrolijke kerstrecepten voor kinderen
Kerstpannenkoeken | 8 Leuke én kidsproof pannenkoeken recepten voor Kerst

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Chocolove 2 januari 2020 at 1:25 pm

    Grappig idee, zo’n kerstcake. Nog nooit eerder gezien. Misschien nog lekkerder met groene chocolade?

  • Laat een reactie achter