Kerstdecoratie maken – Dit zijn super leuke ideeën!

15 december 2022
Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!

Voor leuke kerstversiering hoef je niet perse naar de winkel. Deze kerstdecoratie ideeën kun je allemaal zelf maken. Super leuke kerstversiering om met de kids te knutselen, zodat ze er hun eigen slaapkamer mee kunnen versieren. Of leuke kerstdecoratie om zelf te maken voor een extra persoonlijke touch in huis.

Leuke kerstdecoratie en kerstversiering ideeën om te maken met kids

Kerstslinger maken van peperkoek mannetjes

Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!

Deze slinger van peperkoek mannetjes of gingerbread kun je leuk ergens neerzetten, maar hij staat ook heel vrolijk tussen de takken van de kerstboom. Voor het maken van deze kerstdecoratie hebben wij deze printable gemaakt. Je vouwt een bruin A4tje (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) in 4 delen over de lengte; 1x dubbel, dan vouw je het vel weer open, draai je het om en vouw je de zijkanten tegen de middenlijn aan. Vouw dan ook de middenlijn weer, zodat alle vier de delen op elkaar liggen. Dan leg je onze printable met het peperkoek mannetje erop en knip je hem uit. Uit 1 A4tje kun je boven elkaar twee rijen mannetjes knippen. En die kun je daarna eventueel ook weer aan elkaar vastplakken. Je kunt de mannetjes eventueel nog verder versieren door er een gezichtje, strik en knopen op te tekenen.

‘Lees ook: 50+ Leuke Kerst knutselideeën voor kids.’

Kerstkrans maken van papier

Deze kerstkrans pronkt bij ons thuis aan de deur bij de kinderen. Super leuke kerstdecoratie voor kinderen om zelf te maken en je slaapkamer mee te versieren. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je deze krans kunt maken.

Papieren sterren als kerstdecoratie maken

Een ster maken van papier!

Deze sterren zijn zo mooi dat het net lijkt alsof ze uit de winkel komen. Maar ze zijn gewoon helemaal zelf gemaakt. En dat is makkelijker dan je denkt! Hier laten wij je stap voor stap zien hoe je de kerstversiering van papier kunt maken.

Kerstklokken knutselen van papieren bekers

Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!

Dit is ook hele leuke kerstdecoratie om te maken; vrolijke kerstklokken van papieren bekers. Je maakt ze door de beker aan de buitenkant te verven. Met waterverf (o.a. te koop bij de HEMA) gaat dat heel makkelijk. Als de verf droog is, kun je de bekers eventueel nog insmeren met lijm – gewoon met je vinger – en er dan glitter overheen strooien. Daarna prik je een gaatje in de bovenkant van de beker en daar rijg je een touwtje met daaraan een belletje. (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) En vanaf de bovenkant steek je er een dubbel gevouwen chenilledraad waarvan je de uiteindes aan de binnenkant van de beker in elkaar draait. Om deze lus kun je daarna nog een strik maken van lint. En dan geef je je zelf gemaakte kerstversiering een mooi plekje in huis!

Kerst raamtekeningen

Raamtekening Kerst | Gratis Kerst sjablonen voor op het raam!

Met raamtekeningen kun je het huis ook gezellig in kerstsfeer brengen. En je hoeft geen teken talent te zijn om deze kerstdecoratie of kerstversiering te maken. Wij hebben namelijk deze sjablonen gemaakt die je gratis kunt downloaden en alleen maar hoeft over te trekken met krijtstift. Je kunt uit 20 verschillende raamtekeningen kiezen.

‘Lees ook: Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te knutselen met kinderen.’

Kerst kaarsen knutselen

Deze prachtige kaarsen zorgen voor warmte in huis! En ze branden écht, zonder te smelten. De basis is een simpele wc-rol of keukenrol en je kunt de kaars helemaal versieren zoals jij dat wil. In de video hierboven zie je stap voor stap hoe je deze kerstdecoratie kunt maken!

Kerstdecoratie slinger met hulst maken

Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!

Deze slinger met hulst is ook hele leuke kerstdecoratie om te maken. Je kunt hem in je kerstboom hangen, in het raamkozijn of tegen de muur. Om de slinger te knutselen, print je deze printable op groen papier en knip je alle blaadjes uit. Dan plak je ze met een lijmpistool (o.a. te koop bij Bol.com) aan een stukje draad met een rode mini pompons (te koop bij Speelgoedpostorder.nl) erop.

Kerstsokken knutselen

Kerstdecoratie maken - Dit zijn super leuke ideeën!

Heb je een open haard of schouw thuis, dan zijn deze kerstsokken eigenlijk een must om te maken. Ze staan zo leuk aan de schouw! Voor het knutselen van deze kerstversiering kun je onze printable als basis gebruiken. Die knip je twee keer uit. En dan kun je de sokken versieren met lint, papier, glitters of pailletten. In de zijkanten perforeer je gaatjes waardoor je touw of wol rijgt, zodat de sokken aan elkaar vast komen te zitten. En plak aan de binnenkant een lus van lint vast, waaraan je hem op kunt hangen.

Kerstdecoratie hanger maken

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Deze leuke kerstversiering kun je knutselen van een wc rol. Je hebt daarvan 2/3 nodig. Met papier, lijm en schaar tover je die om in een Kerstman gezicht. En dan plak je er een kerstmuts bovenop. Knip dan uit wit vloeipapier lange stroken en lijm die als een baard aan de binnenkant van de wc rol vast. Perforeer tot slot twee gaatjes in je Kerstman, rijg er een touwtje of chenilledraad doorheen en je kunt hem ophangen. Vloeipapier kun je o.a. kopen bij Baker Ross, net zoals de wiebelogen en chenilledraad.

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kinderen.’

Kerstkrans hangers voor in de kerstboom maken

Deze kerstkranshangers zijn ook hele leuke kerstdecoratie om te maken voor in de kerstboom. En het is niet moeilijk, kinderen kunnen dit heel goed zelf. Kijk maar naar de video hierboven. En voor nog meer leuke kerstboom decoratie om zelf te knutselen, kun je dit blog met kerstboomhangers ook nog even checken!

Kerstdecoratie engel maken

Knutselen voor Kerst - Meer dan 50 leuke kerstknutsels voor kinderen!

Deze Kerst engel is super vrolijke kerstdecoratie om te maken. Want wanneer je haar vleugels een zetje geeft, danst ze heen en weer op de melodie van haar eigen lied. Zo leuk! Je maakt de engel van een papieren bordje. Hier op onze website kun je stap voor stap zien hoe je dat zelf ook kunt doen.

Kerstster van ijzerdraad en wol

Kerstdecoratie - 15 Super leuke ideeën om zelf te maken

Ook een leuk idee is dit kerststerretje van ijzerdraad. Je buigt het ijzerdraad in de vorm van een ster en daarna wikkel je er verschillende kleuren wol omheen. Hang er een pompon in voor een extra leuk effect. Leuk voor in het raamkozijn of voor in de kerstboom als je een kleinere kerstster maakt.

Kerstlichtje knutselen van papieren bordjes

Een kerstlichtje knutselen van papieren bordjes.

Dit prachtige kerstlichtje is gemaakt van twee papieren bordjes. Daar knip je de vensters uit en daarachter plak je een kerst tekening die je transparant maakt met olie. Zet een led theelichtje tussen de twee bordjes en moet je eens zien hoe prachtig de tekening oplicht! Hier op ons blog kun je precies zien hoe je deze kerstversiering maakt. En ook kun je daar de kerst kleurplaat voor achter het raam downloaden. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets moois tekenen!

‘Lees ook: De leukste Kerst spelletjes voor kinderen.’

Kerststolp maken

Kerstdecoratie - 15 Super leuke ideeën om zelf te maken

Een paar weken geleden toverde ik deze stolp om in een Sinterklaas decor. Maar nu de goedheiligman weer terug is naar Spanje mag de Kerstman erin. Met een oude stolp of lege glazen pot en wat speelgoed zoals LEGO of Playmobil of kleine kerstversiering heb je zo’n mini vitrine zo gemaakt. En als kerstdecoratie staat het super tof! Ook leuk om in je stolp te doen zijn kerstballen die je over hebt na het versieren van de kerstboom.

Een kerstboom hanger van een papieren bordje

De laatste in dit rijtje kerstdecoratie ideeën om zelf te maken is deze kerstboom van een papieren bordje. Door hem rond te knippen, ontstaat er een soort spiraal waar je papieren balletjes aan kunt hanger. Super leuk. In de video hierboven laat ik je zien hoe je deze alternatieve kerstboom maakt.

En, welke kerstversiering ga jij knutselen? Mocht je één van deze kerstdecoratie ideeën gaan maken, dan vinden wij het in ieder geval super leuk om het eindresultaat te zien. Dus maak vooral een foto van jullie creaties en deel die met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Kerst inspiratie!

Behalve deze leuke kerstdecoratie vind je op onze website nog veel meer Kerst inspiratie. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal super leuke Kerst kleurplaten downloaden. (gratis!) En neem zeker ook even een kijkje bij al onze leuke Kerst knutsels. En voor inspiratie voor het kerstdiner op school of thuis, zijn al deze kinder Kerst hapjes erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

19 x Kindvriendelijke kersttafel ideeën
Een kerstkrans hanger maken van chenille & kralen

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply F.VELTHUIS 16 december 2022 at 3:13 pm

    dit zijn knutsels die helpen!!!!!
    geen idee wat ik moest maken, tot ik de site bezocht!!

  • Reply toettebol 16 december 2022 at 3:14 pm

    stom mens

  • Laat een reactie achter