DIY: Kerstkaart (en kerstbal!) van honeycombs

27 november 2016
kerstkaart, maken, zelf maken, diy, tip, idee, honeycomb, makkelijk, snel, leuk, kinderen, gezin, knutselen, how to, kerst, christmas, christmas card, versturen, post

Het spijt me Sinterklaas. Ik kijk echt enorm uit naar pakjesavond. Maar wat betreft de kerstkaart kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Het gebeurt me namelijk te vaak dat ik nog aan het nahijgen ben van alle Sinterklaasdrukte en de kerstkaarten pas pal voor Kerst verstuur, waardoor mijn kaartje na alle feestdagen bij iedereen op de deurmat ploft. En dat gaat me dit jaar dus niet gebeuren. Ik heb mijn kerstkaarten al af! Ik maakte ze dit jaar van honeycombs van de HEMA. Dan kan de ontvanger hem na het lezen ook nog als kerstbal in de kerstboom hangen. Wat vind je ervan?

Wat heb je nodig?

 • Honeycombs. Ik heb mijn papieren ballen gekocht bij de HEMA. 6 stuks voor €2,-, waarvan ik alleen de grootste 4 gebruikt heb.
 • Cadeauzakjes en gouden stickers. Die kun je shoppen bij Vlinders in je buik.
 • Voor de tekst op de honeycomb kun je de kerstkaart printable gebruiken die ik maakte. Of je kunt natuurlijk zelf iets op papier zetten.
 • Touwtjes
 • Lijm
 • Schaar
 • Paperclips
‘Lees ook: 14x de allermooiste alternatieve kerstboom.’

Aan de slag!

 1. Print de kerstkaart printable op A4 formaat. Schrijf jullie namen erop, knip de bollen uit en knip ze door de helft.
 2. Lijm één helft aan de ene kant van de honeycomb. Draai de honeycomb om, smeer hem in met lijm en plak het touwtje erop, zodat er een lus ontstaat en lijn daar de andere helft van je papieren rondje bovenop.
 3. Maak een paperclip aan de honeycomb vast, zodat de bal straks vast gezet kan worden door de ontvanger.
 4. Stop de kerstkaart in je cadeauzakje, vouw die dubbel en plak er een gouden sticker op. Ik heb zelf nog wat confetti toegevoegd voor het extra feestelijke effect. En je kunt als extra ook de mini honeycomb toevoegen die je niet gebruikt.
‘Lees ook: 10x inspiratie om zelf kerstversiering te maken.’

Je kerstkaart is klaar! Best easy toch? Kun je die ook vast afvinken!

 

Waar is 't feestje? Bij Molo - Interview met de designers
Sinterklaas app tip: Sinterklaas bellen en sms'en

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Aimee 27 november 2016 at 10:27 am

  Leuk gedaan!

 • Reply Inge Schomper 27 november 2016 at 10:37 am

  Heel leuk idee!

 • Reply Nathalie 27 november 2016 at 8:48 pm

  Superleuk idee!

 • Reply Jennie 29 november 2017 at 9:34 pm

  De link naar kerstkaart printable werkt niet meer… 🙁

  • Reply Annemieke 30 november 2017 at 9:07 pm

   Hoi Jennie, er was inderdaad iets mis met de link. Maar hij doet het inmiddels weer. Je kunt de printable weer gebruiken! Groetjes, Annemieke

  Laat een reactie achter