Kerstkrans maken met kids

7 december 2019
Kerstkrans maken met kids - Van papier en een wegwerp bordje.

Hoewel ik dol ben op Sinterklaas en het bijbehorende feest, moet ik eerlijk bekennen dat de kerstversiering zijn intrede doet zodra Sinterklaas zijn hielen licht. Want er gaat wat mij betreft niets boven een lekker kitcherige kerstboom, een kerstster in het raamkozijn, overal lichtjes en een kerstkrans aan de deur. De jongens hebben dat kerst-gen kennelijk ook, want dit jaar wilden ze hun eigen slaapkamer ook versieren. Dat vond ik een leuk plan. En dus pronkt er in hun kamer nu een mini-boompje en een zelfgemaakte krans aan hun slaapkamerdeur. Het is echt super leuk om zo’n kerstkrans zelf te maken met de kinderen. En helemaal niet moeilijk ook. Kijk maar!

Wat heb je nodig om de kerstkrans te maken?

 • Papieren bordje
 • Rood, oranje, wit, donker- en lichtgroen papier
 • Pompoms, o.a. te koop bij Fun & Feest
 • Lint
 • Lijmstift
 • Schaar
‘Lees ook: Knutselen voor Kerst – 26 Super leuke & originele Kerst knutselideeën voor kids.’

De kerstkrans maken

 1. Knip het middelste rondje uit het papieren bordje.
 2. Knip stroken donker- en lichtgroen papier van zo’n 3 cm breed. En knip uit beide uiteindes een driehoekje, zodat er als het ware een vissenstaart ontstaat.
 3. Vouw de stroken licht- en donkergroen papier om en om om de rand van het papieren bordje heen en lijm de uiteindes op elkaar vast. Beplak zo het hele bordje.
 4. Knip twee stroken wit papier en plak de uiteindes in een haakse hoek op elkaar. Vouw er daarna een muizentrapje van.
 5. Knip uit rood en oranje papier een vlammetje en plak ze op elkaar vast. Lijm het vlammetje daarna bovenop het muizentrapje.
 6. Het kaarsje van papier plak je in het midden van de krans vast. En onder het kaarsje plak je een strik van lint.
 7. Tot slot versier je de kerstkrans door pompoms – je kunt als je geen pompoms hebt ook zelf rondjes maken van papier – verspreid over het groen op te plakken.
 8. Om de kerstkrans aan de deur op te hangen, knoop je er nog een touwtje aan en dan is hij helemaal af!
‘Lees ook: Kerstdiner op school – 30 Simpele & super toffe kersthapjes.’

Nog meer kerstdecoratie ideeën om zelf te maken

Ben je op zoek naar nog meer leuke knutselideeën waarmee je het huis in kerstsfeer kunt brengen? Check dan zeker ook even deze kerstdecoratie ideeën om zelf te maken, deze kerst knutsels of deze 15 super leuke zelf gemaakte kerstboom hangers. Voor andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dan mis je geen enkele video meer van ons!

Ik hoop in ieder geval dat je het idee voor deze krans leuk vindt. Mocht jij de kerstkrans ook gaan maken met de kinderen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt op Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Kerstkrans maken met kids - Van papier en een wegwerp bordje.
Kerstboom vouwen - Video: Ik laat je stap voor stap zien hoe het moet
Flamingo surprise - Een exotische beauty voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter