Kerstkrans maken van papier

23 december 2018
Kerstkrans maken van papier - Met handige video uitleg!

Deze kerstkrans van papier wordt dé eyecatcher aan één van de deuren in huis. Een simpel knutselidee met stunning eindresultaat en mislukken kan hij niet. Dat zijn wat mij betreft altijd de leukste knutselideeën. Ik laat je zien hoe je de kerstkrans maken kunt!

Wat heb je nodig?

 • 2 A4tjes groen papier
 • Velletje rood papier
 • velletje wit papier
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Pompons. Of als je die niet hebt, kleine rondjes uit verschillende kleuren papier geknipt.
‘Lees ook: De leukste Kerst spelletjes voor kinderen.’

De kerstkrans maken

 1. Vouw de groene A4tjes dubbel over de lengte.
 2. Knip het papier in vanaf de vouw tot op zo’n 1,5 centimeter van de kant. Knip steeds om de 1,5 à 2 centimeter weer het papier in, net zolang tot je het hele vel papier ingeknipt hebt.
 3. Vouw de vellen daarna weer open en knip één van de twee over de breedte door de helft. Eén van de helften heb je niet nodig. Anders wordt de krans te groot en gaat hij hangen waardoor hij niet meer rond is. En dat is zonde!
 4. Plak de twee overgebleven vellen met lijmstift aan elkaar.
 5. Dan smeer je lijm op één van de lange zijkanten van het grote vel papier en dan plak je de andere lange zijkant daaraan vast, zodat er een ronde koker ontstaat.
 6. De ronde papier koker buig je in een rondje tot een kerstkrans en dan lijm je beide ringen aan het uiteinde aan elkaar vast.
 7. Je kerstkrans is klaar. Nu kun je hem versieren. Dat kun je natuurlijk helemaal naar eigen smaak doen. Ik heb op die van mij een aantal rode en witte mini pompons geplakt en een grote rode strik met een snoepstok. Daar heb ik deze printable van gemaakt, mocht je die willen gebruiken.
 8. Tot slot knoop je nog een lintje aan de kerstkrans en dan kun je hem aan een deur of in het raamkozijn hangen. Of boven de eettafel staat ook erg leuk!
‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids – Voorgerechten, hoofdgerechten en lekkere toetjes.’

Nog meer Kerst knutselideeën

Ben je op zoek naar nog meer leuke knutselideeën met het thema Kerst? Kijk dan ook even bij deze kerst knutselideeën of check deze 15 super leuke kerstboom hangers om zelf te maken. En ga je met deze kerstkrans aan de slag? Dan zou ik het super leuk vinden als je het eindresultaat met mij deelt op social media door Lady Lemonade te taggen of de hashtag #LadyLemonade te gebruiken. Ik ben benieuwd naar wat jullie ervan maken!

Voor andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal. Dan mis je geen enkele video meer van ons!

Kerstkrans maken van papier - Met handige video uitleg!

Sneeuwbol maken - Een simpel & super tof knutselidee voor kids
Worstenbroodjes maken - 4 Originele recepten voor Kerst

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter