Een kerstkrans maken met kerstballen

25 december 2022
Zelf een kerstkrans maken met kerstballen!

Deze kerstballen kerstkrans is echt een enorme eyecatcher in je huis. Hij zorgt voor een gezellige kerstsfeer. En het is super leuk om de kerstdecoratie zelf te maken. Lekker met kerstmuziek op de achtergrond en kerstkransjes en wat lekkers te drinken binnen handbereik. En niet te vergeten; een heleboel kerstballen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze kerstkrans met kerstballen kunt maken. En als je hem iedere keer na Kerst netjes opbergt, heb je er jaren plezier van!

Wat heb je nodig voor het maken van de kerstballen kerstkrans?

 • Een heleboel kerstballen & ornamenten in verschillende maten, kleuren en vormen. Wel 75 tot 150 stuks, afhankelijk van hoe groot ze zijn. Dus verzamel oude kerstballen bij vrienden, ga langs de kringloop of speur naar goedkope ballen bij winkels als de Action. Je kunt het beste voor kunststof of plastic ballen kiezen, want glas breekt sneller. Onze krans bevat een mix van glas en plastic.
 • Lijmpistool met een heleboel lijm patronen, o.a. te koop bij Bol.com.
 • Kerstkrans van stro, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Kerstslinger, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl.
 • Lint
‘Lees ook: Raamtekening Kerst | Leuke gratis Kerst sjablonen voor op het raam!

De kerstkrans met kerstballen maken

 1. Bind een lint om de krans, waaraan je hem op kunt hangen als hij af is.
 2. Wikkel dan de kerstslinger om de krans van stro heen. De slinger zorgt ervoor dat je de krans straks niet meer ziet, ook niet tussen de kerstballen in.
 3. Zorg dan dat je alle kerstballen in de buurt en je krans voor je hebt liggen. Het handigste is om van buiten naar binnen te werken en daarbij met de grootste ballen te beginnen. Plak de grote ballen aan de buitenste rand van de krans vast met je lijmpistool. Het mooiste is om de haakjes waarmee je ze op kunt hangen naar achteren te plakken, zodat je ze niet meer ziet.
 4. Als de buitenste laag kerstballen op de kerstkrans zit, ga je van buiten naar binnen werken. Dus je plakt steeds weer een nieuwe rij kerstballen tegen de vorige rij aan, totdat je bij de binnenkant van de krans bent aangekomen. Plak geen ballen op de achterkant van de krans, want die zie je toch niet en daardoor kun je de krans minder makkelijk ergens tegenaan hangen.
 5. Wanneer de eerste laag kerstballen op de kerstkrans zit, zul je zien dat er nog een heleboel gaten zijn. Die ga je straks opvullen, maar bepaal nu eerst waar je wil dat je andere kerst ornamenten komen. Want die kun je soms makkelijker op de krans plakken als er nog niet zoveel extra kerstballen opzitten. Soms heb je een extra kerstballetje eronder nodig om een gat top te vullen of om het ornament recht en goed vast te kunnen plakken.
 6. Daarna ga je ook de rest van de gaten in de krans opvullen met kerstballen. Net zolang totdat je tevreden bent met het eindresultaat.
 7. Trek tot slot alle lijmdraden weg en geef de kerstkrans met kerstballen een mooie plek in je huis; tegen een deur, aan de muur of aan de schouw boven de open haard. Je kunt de krans alleen beter niet buiten ophangen.

Styling tips voor het maken van de kerstkrans
Bepaal van te voren welke kleuren de krans moet worden en stem de kerstballen en kerstornamenten daar op af. Wel kun je nog variëren met matte en glanzende ballen en verschillende tinten. Houd het bij maximaal 3 à 4 kleuren die ook bij je interieur passen. Of ga juist voor hysterie en mix zoveel kleuren als je kan. En voeg eventueel (kunst)takjes toe.

‘Lees ook: Meer dan 20 leuke ideeën voor het knutselen van kerstkaarten.’
Een kerstkrans maken met kerstballen!

Je kunt je vast voorstellen dat deze krans voor een gezellige kerstsfeer zorgt in huis. Ga jij nu ook zo’n kerstkrans met kerstballen maken? Dan vinden wij het heel erg leuk als je ons het eindresultaat wilt laten zien. Dat kun je bijvoorbeeld met ons delen door een foto van jouw krans te maken en die te delen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. En je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer Kerst inspiratie!

Behalve deze kerstkrans met kerstballen vind je op onze website nog veel meer leuke kerstdecoratie om zelf te maken. Kijk hier maar eens! En voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier bijvoorbeeld allemaal super leuke Kerst kleurplaten downloaden. (gratis!) Neem zeker ook even een kijkje bij al onze leuke Kerst knutsels. En voor inspiratie voor het kerstdiner op school of thuis, zijn al deze kinder Kerst hapjes erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Pop-up vuurpijl knutselen van een wc rol
Dit zijn lekkere bladerdeeg hapjes om te maken voor Kerst!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter