Kerstster knutselen | 10 Leuke manier om een ster te maken met kids

11 december 2020
Kerstster knutselen | 9 Leuke manier om een ster te maken met kids!

Vind jij het leuk om met de kids een kerstster te knutselen? Dan word je vast erg enthousiast van deze prachtige exemplaren. Van simpele kerststerren voor peuters en kleuters tot wat moeilijkere kerstknutsels voor de oudere kinderen. En waarschijnlijk vind je het zelf ook nog steeds heel erg leuk om zo’n mooie kerstster te maken! Want ze zijn super leuk om je huis mee te versieren in deze gezellige kerstperiode.

10x Kerstster knutselen

Een kerstster knutselen van chenille & strijkkralen

Kerstster knutselen - 8 prachtige kerstknutsels om te maken met  kids!

Kijk nou wat een vrolijkerd! Om deze kerstster te maken, rijg je wat strijkkralen aan een lange chenilledraad. (o.a. te koop bij HEMA à €2,- voor een zak dikke en dunne chenille) Dan buig je de draad in de vorm van een kerstster. En tot slot knoop je er een lintje aan – eventueel met een belletje – en kun je hem in de kerstboom ophangen!

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen voor Kerst.’

3D Kerstster vouwen en plakken

Deze kerststerren schitteren op dit moment bij ons in het raamkozijn! Het is echt super simpel om ze te vouwen en in elkaar te plakken, maar het resultaat is zo leuk. In de video laat ik je zien hoe je zo’n kerstster kunt knutselen.

Kerstster knutselen van zoutdeeg

Kerstster knutselen - 8 prachtige kerstknutsels om te maken met kids!

Knutselen met zoutdeeg vinden kinderen ook altijd heel erg leuk! En je kunt er ook heel goed kerststerren van maken, zoals je ziet. Dat doe je door je zoutdeeg – of zelfdrogende klei kan ook – uit te rollen en er dan met koekvormpjes sterren uit te steken. Je kunt ze ook nog versieren door er kraaltjes in te steken. Of je schildert ze nadat ze gebakken zijn. Hier lees je hoe je wit zoutdeeg maakt en bakt.

Kerstboomhanger sterren maken

Kerstster knutselen - 8 prachtige kerstknutsels om te maken met kids!

Met vier simpele papieren kerststerren maak jij in een handomdraai deze leuke kerstboomhangers. Van de sterretjes maakte ik deze printable zodat je die alleen nog maar hoeft te versieren, uit te knippen en in elkaar te plakken met een touwtje ertussen. Een paar strijkkralen om het touwtje maken deze kerstster helemaal leuk!

‘Lees ook: Kerstdiner op school | De leukste én lekkerste kersthapjes.’

Regenboog kerstster maken

Als de zon op deze prachtige regenboog ster schijnt, dansen de kleuren door je huis. Een prachtige zonnevanger die helemaal niet moeilijk is om te maken. Kijk maar naar de video! Het vloeipapier voor de raamhanger kocht ik bij Baker Ross.

Kerstster knutselen van ijsstokjes

Kerstster knutselen - 8 prachtige kerstknutsels om te maken met kids!

IJsstokjes zijn net als bijvoorbeeld wc-rollen lekker veelzijdig knutselmateriaal. Lijm er 5 aan elkaar en je hebt een kerstster! Die kun je dan ook nog leuk versieren door ze te verven of er glitters, plakjuwelen, kraaltjes of andere versiersels op te plakken. Leuk voor in de kerstboom!

Origami kerstster maken

Deze origami kerstster staat zó mooi in huis als kerstversiering. Vanwege zijn indrukwekkende uiterlijk zou je verwachten dat het heel ingewikkeld is om de ster te maken. Maar niets is minder waar. Zelfs kinderen kunnen dit! Hier laat ik stap voor stap zien hoe je het moet doen.

‘Lees ook: De leukste Kerst spelletjes voor kinderen.’

Kerstster vouwen van papier

Deze kerststerren staan geweldig in je raamkozijn. Of je hangt ze – als je ze wat kleiner maakt – in de kerstboom. Check de video om te zien hoe je zo’n kerstster knutselen kunt.

Een kerstster maken van wol

Kerstster knutselen - 8 prachtige kerstknutsels om te maken met  kids!

Ook een leuk idee is dit kerststerretje van ijzerdraad dat ik daarna omwikkelde met verschillende kleuren wol. Hang er een kleine pompon of een belletje in voor een extra leuk effect. En met een touwtje eraan kun je hem daarna een leuk plekje geven in huis.

Kerstster vouwen met een vouwblaadje

En tot slot nog een prachtige kerstster van een vouwblaadje. In de video hierboven laat ik je stap voor stap zien hoe je hem vouwen kunt.

Nog meer toffe knutselideeën voor Kerst

Ik hoop dat je deze kerststerren leuk vindt. Ga jij ook een kerstster knutselen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met me deelt op Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. En wil je graag nog meer knutselideeën zien waarmee je het huis in kerstsfeer kunt brengen? Check dan zeker ook even deze kerstdecoratie ideeën om zelf te maken,  deze 50+ Kerst knutsels of deze 15 super leuke zelf gemaakte kerstboom hangers. De komende tijd verschijnen er op ons YouTube kanaal ook nog meer leuke kerstknutsels. Wil je die niet missen? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Kerstboom kerstkaart maken van papier
Kerstster vouwen van papier | Met handige stap voor stap video tutorial

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply iemand 9 december 2022 at 3:14 pm

    superleuk

  • Reply Willeke Gerritsen 11 december 2023 at 2:33 pm

    Ik maak regelmatig gebruik van je creatieve ideeën. Pas nog de herfsthanger met bladeren gemaakt met een gehandicaptenclub en net de origami ster met een halfzieke dochter. Bedankt!

  • Laat een reactie achter