Kerstster vouwen van papier | Met handige stap voor stap video tutorial

8 december 2020
kerstster, kerst, knutselen, kinderen, kleuters, kersthanger, kerstversiering, ster, diy, zelf maken, vouwen, knippen,idee, tip, kerstvakantie, kerstboom

In deze tijd van het jaar is het extra leuk om met de kinderen te knutselen. Want alle zelf gemaakte kerstversiering kan meteen het huis in om de boel nog meer in kerstsfeer te brengen. Deze papieren kerststerren bijvoorbeeld, die heb je echt zo gemaakt en het resultaat is zó leuk. Je kunt een paar grote sterren vouwen en die in het raamkozijn hangen of een paar kleintjes als hanger voor in de kerstboom. Maar grote kans dat je kleine creatieveling ze het liefst in zijn of haar eigen slaapkamer ophangt natuurlijk! Ik laat je in een handige video stap voor stap zien hoe je zo’n kerstster vouwen kunt.

Wat heb je nodig om de kerstster te vouwen?

 • 2 vellen gekleurd papier
 • Schaar
 • Lineaal
 • Potlood
 • Naald en draad
 • Eventueel een houten kraal
Lees ook: 50+ leuke knutselideeën voor Kerst

De kerstster vouwen

Aan de slag!

 1. Meet de breedte van je vel papier. Vouw het daarna dubbel en trek een lijn vanaf waar de punten van het papier op elkaar liggen, schuin omhoog naar het midden, zodat je lijn net zo lang is als de breedte van je vel papier. In de video kun je alle stappen duidelijk zien.
 2. Knip het dubbele vel papier langs de lijn af en vouw het open. Je hebt nu een driehoek.
 3. Nu ga je de kerstster vouwen. Vouw alle punten van je driehoek daarvoor door de helft.
 4. Knip dan een inham in iedere zijde van de driehoek. Deze inham is 4 cm breed aan de smalle kant en 6 cm breed aan de brede kant. De inham is 2 cm diep. (voor een ster gemaakt van een A3 vel)
 5. Vouw de kerststerren in elkaar. De ster is klaar!
 6. Nu het lintje nog; Rijg een houten kraal aan een naald met draad en steek die door het puntje van de kerstster. Rijg – als de draad er doorheen is – de kraal ook op het andere touwtje.
 7. Leg een knoop in de uiteindes van de touwtjes. Je kerstster is klaar. Nu alleen nog even een leuk plekje geven!

Ik hoop dat je het idee voor deze zelf gemaakte kerstversiering leuk vindt. Als jij ook zo’n kerstster gaat vouwen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd super benieuwd naar jullie creaties!

‘Lees ook: Kersttrui kind | De leukste foute kersttruien voor jongens, meisjes & baby’s.’

Nog meer Kerst inspiratie!

Op ons blog vind je behalve al dit knutselidee nog veel meer kerstknutsels, lekkers & activiteiten. Zo vind je hier op ons blog 15 leuke ideeën om kerstversiering te knutselen. Heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Kerstster knutselen | 10 Leuke manier om een ster te maken met kids
Origami kerstster | Zo maak je deze prachtige ster van papier

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Reply Janneke 12 december 2017 at 8:39 pm

  Hoe groot is dit vel papier? Ik kom namelijk compleet niet uit. De inkepingen zijn veel te groot voor het papier.
  Ik gebruikte A4 en hanteerde de afmetingen 6x4x2 voor de inkepingen zoals hierboven omschreven.

 • Reply Janneke 12 december 2017 at 9:04 pm

  Ik zie nu dat ik niet goed heb opgelet. Dien ik de afmetingen van de inkepingen gewoon te halveren?

 • Reply kaat 10 november 2020 at 10:47 am

  De eerste lijn die je tekent moet van de losse hoeken naar de andere kant getekend worden staat in de tekst. In het filmpje wordt het anders gedaan, daardoor heb ik nu losse stukken ipv een driehoek!!!!

 • Reply Anneke 7 december 2020 at 12:48 pm

  Welke afmetingen zou je gebruiken voor de inkepingen bij een a4 papier?

 • Reply Coco 23 december 2020 at 10:26 am

  zo leuk

 • Laat een reactie achter