10 x Inspiratie zelf kerstversiering maken

29 november 2017
Inspiratie: samen met je kindje kerstversiering maken

Voor de fun loop ik deze periode regelmatig langs de kerstafdeling van mijn favoriete winkels. Hier en daar kon ik het echt niet laten om al een paar hysterische kerstballen te shoppen. Geen perfect gestylde kerstboom bij ons thuis. Het is vooral een ratjetoe van verschillende kerstballen die we in de loop der jaren verzameld hebben. Zelfs de kerstballen uit mijn eigen jeugd die mijn moeder weer aan mij heeft gegeven hangen ieder jaar weer te shinen in onze boom. Inmiddels is het ook traditie dat de meiden ieder jaar een prachtige kerstbal van oma cadeau krijgen. Kortom, mijn handen jeuken om na 5 december de kerstversiering van zolder te halen. Wat ik ook dit jaar weer op de planning heb staan is samen met de kids kerstversiering maken. Reva vindt het altijd leuk om haar zelf gemaakte kerstcreatie in haar eigen slaapkamer op te hangen of neer te zetten.

Heb je ook zin in een middagje knutselen met de kinderen? Ik geef je alvast een paar leuke ideetjes om zelf kerstversiering te maken. Drie keer raden welke kerstbal wij dit jaar in elkaar gaan fröbelen?

‘Lees ook: Cadeautjes inpakken voor Sint & Kerst – 20x Inpaktips en inspiratie.’

1# Kerstbomen

Maak samen met je kindje deze kerstboompjes en versier ze lekker over de top. Je kunt de boompjes bij elkaar aan een touwtje vastmaken en als slinger ophangen in huis. Of je zet ze bij elkaar op een mooi plekje. Kijk op DIY Kerstboompjes maken en versieren hoe je aan de slag kunt gaan.

 

2# Kauwgomballen kerstslinger

Ra, ra, ra, waar is deze vrolijke kerstslinger van gemaakt? Kauwgomballen zijn niet alleen het favoriete snoepje van veel kinderen, ze staan ook nog eens hartstikke leuk als slinger in de boom. Op DIY Kauwgomballen kerstslinger kun je lezen hoe je deze slinger binnen no-time zelf kunt maken.

 

3# Kerstboomhanger van kaneelstokjes

Haal nog meer groen in huis met deze mini kerstboompjes gemaakt van kaneelstokjes. Voor je het weet heeft je kindje ze al in elkaar geknutseld, kijk snel op DIY Kerstboom hanger van kaneelstokjes hoe.

‘Lees ook: DIY: Alternatieve kerstboom van crêpe papier.’

 

4# Kerstslinger van vilt

Deze vrolijke kerstslinger gemaakt van vilt zorgt meteen voor een gezellige kerstsfeer. Ook leuk om deze kerstslinger een mooie plekje te geven op de kinderkamer. Check snel DIY kerstslinger van vilt hoe je deze slinger samen met je kind kunt maken.

 

5# Rendier kerstbal

Ho, ho, ho, zijn ze niet schattig? Deze rendieren kun je in de boom hangen of maak er een een mooie slinger. Wil je aan de slag? Check DIY Rendier kerstbal.

 

6# Kerstboom zuurstok hanger

Dit is een leuk knutselwerkje voor alle kinderen. Ik vraag me alleen af hoe lang zullen deze zuurstokjes in de boom blijven hangen? Op DIY Kerstboom zuurstok hanger lees je precies wat je moet doen.

 

7# Printable kerstballen van papier

Kerstversiering maken

Zin om samen te fröbelen, maar heb je niet heel veel tijd? Deze papieren kerststerren en ballen kun je gratis downloaden, even printen van te voren en ze kunnen in elkaar gezet worden. Je leest precies hoe en wat op DIY kerstballen van papier.

‘Lees ook: DIY: Kerstster van papier.’

 

8# Unicorn glitter kerstbal

Het zal je misschien niet helemaal verbazen, maar deze unicorn glitter kerstbal vind ik echt GEWELDIG. Heb je thuis ook een unicorn lover rondlopen kijk dan snel op DIY Unicorn glitter kerstbal.

 

9# Kerstsokjes

Bij zelf kerstversiering maken hoort natuurlijk ook de bekende kerstsok. Deze papieren sokjes kun je downloaden en zelf in elkaar knutselen. Hang ze aan de muur en vul ze met iets lekker of een klein cadeautje. Neem een kijkje op DIY Free printable kerstsokjes en je weet precies wat je moet doen.

 

10# Kerstboom poppenhuis

Dit is een knutselproject die bij mij op het lijstje gaat, een kerstboom poppenhuis. Hoe leuk is dit?! Ik weet zeker dat Reva en Lucy dit fantastisch vinden om te maken. Verzamel al het karton in huis en ga aan de slag, check van te voren DIY Kerstboom/poppenhuis.

‘Lees ook: Knutselen voor Kerst: Kerstboom hangers van ijsstokjes.
14x de allermooiste alternatieve kerstboom
Hoe vier je Sinterklaas? Dit zijn leuke Pakjesavond ideeën

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter