Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg

23 januari 2021
Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg.

Zoutdeeg is één van mijn lievelingsmaterialen om mee te knutselen. Met een beetje fantasie kun je er echt alles mee maken. En als het mislukt, dan kneed je het gewoon opnieuw. Er staan inmiddels al heel wat leuke zoutdeeg knutsels op ons blog. En daar voeg ik vandaag deze leuke bloemen kettingen aan toe. Zo’n ketting knutselen is simpel en het resultaat super vrolijk. Leuk om te maken op een vrije middag of een kinderfeestje!

Wat heb je nodig om de ketting te knutselen?

 • Zoutdeeg, het recept vind je hier
 • Touw
 • Strijkkralen
 • Rietje
 • Bakpapier
 • Strijkkralen
 • Verf
 • Evt. glitters
‘Lees ook: Knutselen met papier – Simpele maar toffe knutselideeën voor kinderen.’

De bloemen ketting knutselen

 1. Verwarm je oven voor op 100 graden. En leg een velletje bakpapier op een bakplaat.
 2. Maak van het zoutdeeg zeven bolletjes; zes kleintjes en één iets grotere.
 3. Duw het grootste bolletje op de bakplaat een beetje plat tot een dik rondje. Dit is het hart van het bloemetje. De andere zes bolletjes leg je er rondom omheen en duw je ook plat, zodat ze aan het middelste rondje vastplakken. Dit zijn de bloemblaadjes.
 4. Prik met een rietje een gaatje in één van de bloemblaadjes.
 5. Droog de zoutdeeg bloemen in de voorverwarmde oven. Dit duurt afhankelijk van de dikte van je bloemetjes ongeveer een uurtje. Je kunt de bloemen halverwege even omdraaien, dan drogen ze sneller.
 6. Als de zoutdeeg bloemen hard en afgekoeld zijn, kun je ze verven. Je kunt hiervoor gewoon knutsel- of plakkaatverf gebruiken. Versier de bloemen eventueel ook nog met glitters.
 7. Als de verf droog is – wat super snel gaat met zoutdeeg – dan kun je er een ketting van knutselen. Knip een stukje touw af en knoop de uiteindes aan elkaar vast. Rijg het touwtje dan door het oogje van de bloem en haal de andere kant van het touwtje er doorheen.
 8. Om de ketting nog vrolijke te maken, kun je tot slot ook nog een paar strijkkralen om het touwtje rijgen. En dan is je ketting klaar!
Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg.

Ik ben benieuwd wat jij van dit knutselidee vindt! Ga jij nu ook zo’n bloemen ketting knutselen? Dan vind ik het super leuk om te horen of het is gelukt. Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten. Maar je kunt ook een foto met ons delen door hem te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

‘Lees ook: Geweldige knutselideeën met chenilledraad voor kids.’

Nog meer leuke knutselideeën

Voor meer leuke knutselideeën voor kinderen kun je ook nog even verder kijken op ons blog. Zo vind je hier bijvoorbeeld een heleboel leuke knutselideeën met wc-rol. En als je kind dol is op strijkkralen, dan is het ook leuk om ons blog knutselen met strijkkralen eens te checken. Voor ons complete knutsel archief kun je hier terecht. En als je niks meer van ons wilt missen, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal, waar minimaal één keer per week een nieuwe creatieve video online komt.

Ketting knutselen met een bloem van zoutdeeg.
12 Ideeën om alle knutselspullen netjes op te bergen
10 Leuke dingen om alleen te doen voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter