Stap voor stap een kikker vouwen

Deze kikker is niet alleen super leuk om te vouwen. Hij springt ook nog eens héél hoog en héél ver als je hem eenmaal af hebt. Ik laat je stap voor stap zien hoe je deze origami kikker maakt. Super leuk om te knutselen in het voorjaar wanneer de kikkers ontwaken uit hun winterslaap.

Wat heb je nodig om de kikker te vouwen?

  • Een groen vouwblaadje, o.a. te koop bij HEMA.
  • Eventueel wiebelogen, o.a. te koop bij HEMA.
  • Eventueel lijm
‘Lees ook: Knutselen met papieren bordjes – Meer dan 25 toffe ideeën.’

De kikker vouwen

  1. Vouw de origami kikker volgens de instructies in de video.
  2. Als je de kikker gevouwen hebt, kun je er als je het leuk vindt nog een paar ogen op plakken.
  3. Daarna is het tijd om hem uit te proberen. Druk met je vinger de billen van de kikker naar beneden en laat hem los. Als je de kikker goed gevouwen hebt, springt hij met een grote boog heel ver weg. Leuk om een wedstrijdje te doen; wie zijn kikker springt het verste weg?
‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Nog meer knutselideeën met papier

Ik hoop dat ik je met mijn video goed heb kunnen laten zien hoe je een kikker vouwen moet. Heb je het uitgeprobeerd, laat me dan vooral in een reactie weten hoe goed jouw kikker gelukt is. Of deel het eindresultaat via Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen. Ik vind het altijd super leuk om jullie knutsels te zien!

Voor meer toffe knutselideeën kun je ook goed op ons blog terecht. Check bijvoorbeeld ook nog even dit blog met allemaal leuke ideeën die je kunt knutselen met papier. Of kijk bij onze rubriek knutselen. Je kunt je ook gratis abonneren op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online en als abonnee mis je dan niks meer van ons.

Een vlinder knutselen van papier
Knutselen met papieren bordjes
Annemieke: Ik ben Annemieke, 39 jaar en mama van 2 stoere boys; LEGO pro Finn (9) en dinosaurus fan Charlie (6). Samen met mijn grote liefde Niels woon ik in Bloemendaal. Ik ben de crea bea van dit blog en laat je graag zien hoe je op een simpele manier super leuke dingen kunt knutselen. Verder ben ik dol op reizen, lekker eten & schrijven.
Deze posts vind je misschien ook leuk