Een loopfiets voor snelheidsduiveltjes

8 augustus 2014

Reva lonkte eerst nog charmant naar iedere kinderfiets die ze op straat zag. Totdat ze op de peuterspeelzaal het op het gillen zette. Met dikke tranen hoorde ik een stukje verderop ‘mijn fiets, mijn fiets’. Haar peuterklasgenootje kwam haar nieuwe verjaardagsfiets showen. En die vond Reva zo mooi dat ze er zelf wel even een ritje mee wilde maken. De leidster gaf mij een duidelijke hint, Reva is dringend toe aan een loopfiets. Met een ontroostbaar kind onder de arm was ik overstag. Er moet binnenkort een tweewieler aangeschaft worden.

Een loopfiets is voor kinderen perfect om evenwicht te leren bewaren. Spelenderwijs leert je kindje de coördinatie tussen rijden, sturen en stoppen. Plus dat ze gevoel voor snelheid, afstand en ruimtelijk inzicht krijgen. Het internet heb ik afgestruind naar het ideale loopfietsje. Er zijn genoeg leuke opties, de 2 in 1 loopfietsen zijn onwijs handig. Deze transformeer je heel simpel van een driewieler in een tweewieler. Zo heeft je kindje er veel en vooral lang speelplezier van.

loopfiets, kettler, janod, kind, peuter, evenwicht, bike, bikes, motoriek, kinderfiets, snelheid, loopfiets 2 in 1, ontwikkelen, inzicht, ruimtelijk inzicht, leren fietsen, zijwielen, zonder, evenwichtsgevoel, leren, sturen, stoppen, vallen, veilig, beschermer, bescherming, kinbeschermer, veilig, vallen, motoriek, lage instap, motorische ontwikkeling, spelenderwijs, coördinatie, veiligheidshelm, oefenen, grote fiets, ervaring, vaardigheden, vaardigheid, tweewieler, wiel, puky, merk, Lief!, Cortina, merk Lief, Wishbonebike 3 in 1 loopfiets, wishbonebike, dreumes, eerste, verjaardag, 1, jaar, één, cadeau, loopauto, speelgoed, fiets, auto, meisje, kado, jongen, feest, verjaardagscadeau, kado, Voor mij was een lage opstap een must. Reva is soms een beetje onhandig dus de kans dat haar voetje blijft steken met opstappen is zeker aanwezig. Daarom is de keus op de stoere roze Puky gevallen en inmiddels gaat Reva als een speer. Het zadel en het stuur zijn eenvoudig in hoogte verstelbaar. Een fijn extraatje is de handige kinbeschermer op het stuur. Mocht je kleine het zat zijn dan kan het lichte fietsje met gemak door paps of mams gedragen worden. Inspiratie nodig? Check deze stoere bikes.

1. Loopfiets paars 2 in 1 € 74,95 2. Zebra loopfiets € 49,99  3. Speedy loopfiets € 79,95 4. Wit met groene loopfiets € 34,95 5. Wishbonebike 3 in 1 loopfiets € 198,- 6. Lief! loopfiets blauw € 97,95  7. Roze loopfiets € 65,99 8. Loopfiets Roze hout € 78,95 9. Houten loopfiets scooter € 78,95

Teken je eigen knuffel
Lief dagboek,

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Rachel 10 augustus 2014 at 10:32 pm

  Wat een leuke fietsjes. Mijn zoontje wordt over een paar weken 3 jaar. Ik denk dat ik voor nummertje 6 ga.

 • Reply francis 19 december 2014 at 1:10 am

  Hoe een ‘dubbeltje’ toch rollen kan hé.
  Onze (over)grootouders hebben als jong-volwassene zeker ook met zo’n loopfiets gereden. Die was dan wel een stuk groter dan deze.

 • Reply lieke 29 juli 2015 at 10:04 am

  Hier is fanatiek geracet met nummer 9. Wat een waanzinnig leuke scooter!
  Hij is zelfs zoveel gebruikt, dat hij gewoon “op” is.
  Voor dochterlief op zoek naar een andere

 • Laat een reactie achter