Wat mijn kinderen mij (per ongeluk!) wel eens hebben aangedaan

29 augustus 2017
Wat mijn kinderen mij (per ongeluk) wel eens hebben aangedaan

Nog niet zo lang geleden biechtte ik jullie op wat ik mijn kinderen allemaal (per ongeluk!) wel eens heb aangedaan. Maar sinds gisteren zijn mijn schuldgevoelens over het te kort afgeknipte nageltje en de pluk haar die bleef hangen achter een knoop als sneeuw voor de zon verdwenen. Mijn peuter liet namelijk van grote hoogte een autootje vallen precies op mijn kleine teen. Auw! En dat was het moment waarop ik me realiseerde dat de lijst van dingen die mijn kinderen mij aangedaan hebben, nog veel en véél langer is. 

#Au!1 Oorbellen trekken

Laat je niet misleiden door het onschuldige uiterlijk van een baby. Ook zo klein kunnen ze al heel gevaarlijk uit de hoek komen. Mijn oorbellen zijn regelmatig in een paar grijpgrage vingertjes terecht gekomen. “Ratsj“, doen ze dan meteen. Het mag een wonder heten dat de gaatjes in mijn oren nooit uitgescheurd zijn. Ik durf tot op de dag van vandaag nog steeds geen oorbellen te dragen.

#Au!2 Kaal geplukt

Toen de oorbellen uit mijn oren verdwenen, vonden mijn kleintjes ‘gelukkig’ iets nieuws om aan te trekken. Mijn haar. Hele plukken tegelijk trokken ze eruit als ik even niet oplette. Ik weet nog dat ik bang was dat ik niets meer zou overhouden. Want na mijn zwangerschap had ik sowieso al mega last van haaruitval. Dus dan maar een staart in.

‘Lees ook: Rare vieze woorden zeggen.’

#Au!3 Vinger in mijn oog

Om dit ongelukje heb ik echt gehuild… Ik zat samen met Finn over een puzzel heen gebogen, hij tussen mijn benen. En zo zochten we samen naar een stukje dat we konden leggen. Ineens vond hij hem en stak hem in al zijn enthousiasme omhoog waarbij zijn vinger zo in mijn oog priemde. Het ging zo snoeihard en het deed zo verschrikkelijk veel zeer, dat ik dacht dat ik hoornvlies schade zou hebben. Mijn oog wilde ook maar niet open. Gelukkig viel het achteraf mee. En echt geleerd heb ik er ook niet van. Want een paar maanden later zat ik weer over mijn zoon heen gebogen toen hij wel erg enthousiast uithaalde voor hamertje tik en mij daarbij een blauw oog sloeg. #eigenschulddikkebult

#Au!4 Gehoorbeschadiging?

Charlie gaat momenteel door een soort schreeuw-fase ofzo. Als hij ergens heel blij of juist heel boos over is, dan zet hij het op een gillen. En hij klinkt dan echt als een gillende keukenmeid. Het geluid is zo intens hoog, zo snerpend en zo pijnlijk aan je gehoor. Nog niet zo lang geleden sprong hij tijdens het stoeien op mijn rug en gilde de hele boel weer bij elkaar. Recht in mijn oor. Ik heb drie dagen lang met een piep in mijn oor rond gelopen. Dat heb ik zelfs op een festival of dancefeest nog nooit voor elkaar gekregen.

‘Lees ook: Opgebiecht: Wat ik mijn kinderen (per ongeluk!) wel eens heb aangedaan.’

#Au!5 Levende schietschijf

Hebben jullie kinderen ook een Nerf? Finn wel. En daar heb ik bij de Action wat reservepijlen voor gekocht, omdat ze regelmatig kwijtraken. Stukken goedkoper dan het echte merk, alleen de punt ervan is wel flink harder. Stom! Want ondanks de regel dat er niet op mensen geschoten mag worden, vliegt er toch wel eens een verdwaalde kogel de verkeerde kant op. Drie maal raden tegen wie?!

#Au!6 ‘Body check’

Met een jongenshuishouden wordt er hier iedere dag wel gestoeid. Een beetje dollen enzo. Maar gaan we daar te lang mee door, dan raken de grenzen een beetje zoek. Terwijl ik op mijn rug op de bank lag, sprong Finn laatst bijvoorbeeld met twee knieën gebogen bovenop mijn lijf. “Body check!” riep hij erbij. Best pijnlijk! Geen ‘ge-check’ meer in dit huis dus.

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Een kind dat op mijn voet gaat staan, een trapper van een fiets die per ongeluk in mijn kuit geparkeerd wordt, rondslingerende LEGO blokken onder mijn blote voeten, een bang kind in bed die je tijdens het slapen een trap tegen je hoofd aan geeft… Kinderen!!! Gelukkig maar dat ze ook zo verschrikkelijk lief en leuk zijn.

Wat is het meest pijnlijke dat jouw kindje jou wel eens heeft aangedaan?

Met de billen bloot: al jullie vragen beantwoord
Huilebalk eersteklas!

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Anita 30 augustus 2017 at 11:38 am

    Dochterlief: mij een gebroken neus slaan met dr gipsarm. Midden in de nacht.

    De voorgevel opblazen met melkpoeder en daardoor 5 weken alleen de voor en achterdeur tegen elkaar open kunnen zetten, terwijl de mussen van het dak vallen zo warm.

    Waterbed lek schieten met nietmachine. Kom je ook alleen maar achter als je erin ligt.

  • Laat een reactie achter