Top 10 meest irritante kinderprogramma’s

17 maart 2016

Kinderprogramma’s zouden grappig en educatief moeten zijn. Maar een heleboel zijn vooral bloedirritant. Natuurlijk vind ik het heerlijk als mijn kinderen even rustig televisie kijken. ‘s Middags rond vijf uur is het magische kastje zelfs mijn allerbeste vriend. Maar die hoge stemmetjes, de domme uitspraken, zelf verzonnen woorden en het grote meedoe-gehalte van sommige van die kinder tv programma’s; ik kan het niet aanzien en horen! Dit is mijn top 10. Van minst naar meest irritant. 

10. Mickey Mouse clubhuis

Ik vind Mickey Mouse leuk, echt! Maar die stem! Niet om aan te horen. Om maar niet te spreken over de zelf verzonnen woorden die voorbij komen. ‘Muis-doe-ding’?!

9. Sofia het prinsesje

Ze is slim, knap en lief. Zo perfect dat ze zum kotsen is. Pik eens een koekje, roep een vies woord. Leef!

8. Masha en de Beertelevisie, kinderen, programma, kinderprogramma, tvprogramma, televisieprogramma, show, tv, irritant, vervelend, vreselijk, dora, spongebob, teletubbies, bumba, zandkasteel, kabouter plop, sofia het prinsesje, k3, piet piraat, igam ogam, masha en de beer,

Kan dat kind nou nooit normaal doen? En die schelle stem en dat trommelvlies beschadigende lachje… Als ik beer was, had ik haar het huis uit geschopt. Misschien moet hij een cursusje Eerste Hulp Bij Opvoeden volgen.

7. Igam Ogam

Is dat dezelfde irritante, schelle stem als die van Masha? Brr…

6. Het Zandkasteel

Vooral Sassa is zo’n betweterig kind. En welke papa heet er nou Koning Koos? Ik vind hem een beetje het type waar ik mijn kinderen voor waarschuw. Dan tikt hij weer even op de billen van Sassa. “Hopla!”

5. Alles van Studio 100 met echte mensen

Kabouter Plop, K3, Piet Piraat… Ik kan er niet tegen als mensen doen alsof ze het IQ van een fruitvlieg hebben. Ik hoop tenminste dat ze doen alsof. Plopperdeplop!

4. Spongebob

televisie, kinderen, programma, kinderprogramma, tvprogramma, televisieprogramma, show, tv, irritant, vervelend, vreselijk, dora, spongebob, teletubbies, bumba, zandkasteel, kabouter plop, sofia het prinsesje, k3, piet piraat, igam ogam, masha en de beer,Die lach, argh! Wist je dat er zelfs een complete Facebook pagina om is opgericht: ‘Spongebob squarepants zijn lach is echt irritant‘. De pagina telt 70 vrienden.

3. Bumba

Die clown is mijn ergste nachtmerrie. En Kiwi, dat vogeltje! (Is het een vogeltje?) Zegt Bumba: “Kiwi bal”. Zegt Kiwi: “Bol!”. Bumba: “Nonienonienonie Kiwi. Bal!” Kiwi: “Bel!” Wie verzint die teksten? Waarschijnlijk iemand die een hele fijne LSD trip beleeft.

2. Dora

Ik weet niet wat gênanter is: Antwoord geven op Dora’s vragen of niks zeggen terwijl het betweterige kind je ongegeneerd blijft aanstaren. En ze is echt blind. “Waar is het meer?” “VOOR JE NEUS!!” Of moet ik “Right in front of you!” zeggen? Verwarrend!

1. Teletubbies

televisie, kinderen, programma, kinderprogramma, tvprogramma, televisieprogramma, show, tv, irritant, vervelend, vreselijk, dora, spongebob, teletubbies, bumba, zandkasteel, kabouter plop, sofia het prinsesje, k3, piet piraat, igam ogam, masha en de beer, Met dikke stip op 1! Dat domme ge-oh oh, wat is daar nu educatief aan? En dan die ouderwetse filmpjes… Denk je dat ze afgelopen zijn, komen ze gewoon nog een keer. Hier zijn de Teletubbies verboden.

Welk televisieprogramma mag wat jou betreft van de buis verdwijnen?

De trendy kinderfiets van Veloretti
Winnen: Complete zwangerschapsoutfit

Dit vind je misschien ook leuk

7 Reacties

 • Reply Miranda 17 maart 2016 at 5:33 pm

  HaHa geweldig! Heb niks toe te voegen 🙂

 • Reply Wendy 18 maart 2016 at 12:52 am

  ?

  Ik vind Bassie en Adriaan (gelukkig niet meer op tv) en Ernst, Bobby en de rest persoonlijk ook erg treurig.
  Brrrrr en leerzaam? Geen idee, ze zitten net iets teveel in mijn irritatie zone…

 • Reply Leonie van Mil 26 maart 2016 at 5:41 pm

  Over koning koos had ik ook altijd een beetje mijn twijfels 😉 dacht dat het aan mij lag hahaha

 • Reply Letizia 7 november 2016 at 8:50 pm

  Van mij mag heel Nickelodeon van de aardboden verdwijnen!

 • Reply een boze anonieme 20 december 2016 at 1:36 pm

  K3 3 is heel leuk alle mensen die hier reageren hebben geen leven! waarschijnlijk hebben jullie zelf eens geen jeugd gehad en werden jullie alleen maar mishandels thuis. Wat willen jullie je kinderen aandoen? gedraag je niet als een kleuter! alles hier is mijn jeugd willen jullie dat afpakken ofzo #boos!

 • Reply een boze anonieme 20 december 2016 at 1:38 pm

  K3 is heel leuk alle mensen die hier reageren hebben geen leven! waarschijnlijk hebben jullie zelf eens geen jeugd gehad en werden jullie alleen maar mishandeld thuis. Wat willen jullie je kinderen aandoen? Gedraag je niet als een kleuter! alles hier is mijn jeugd willen jullie dat afpakken of zo #boos!

 • Reply Desiree 16 april 2018 at 12:24 pm

  Toen ik zwaar de griep had keek ik per ongeluk een aflevering van Mascha en de beer. Ik moest het echt afzetten omdat ik van dat drukke kind helemaal ellendig en beroerd werd.

 • Laat een reactie achter