Veilig naar school met een fietshelm

25 augustus 2016
helm, fietshelm, baby, kind, nutcase, hip, print, design, dino, 8 ball, eight ball, union jack, vlag, sterren, stippels, meisje, jongen, lieveheersbeestje, schildpad, dino, dinosaurus, bij, hartjes, monster, meloen, space, ruimtevaart, 1, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, peuter, kleuter, loopfiets, fietszitje, skieën, wintersport, kinderen, school, veilig, veiligheid

Sinds deze week maken de eerste scholieren de weg weer onveilig. Soms nog een beetje slingerend baant ook mijn eigen kind zich maandag weer een weg naar school. Weer een beetje groter. Weer een stukje zelfstandiger. Want als je vijf jaar geworden bent en je krijgt voor je verjaardag een vette fiets, dan ga je natuurlijk niet meer bij mama achterop of in de bakfiets. En dat vindt mama op haar beurt weer spannend. Dan flitst het kindje dat hier vorig jaar door een vrachtwagen van zijn fiets gereden werd in gedachten weer even voorbij. Vandaar dat de fiets gepaard ging met een fietshelm, om het knappe koppie van mijn kleuter zo goed mogelijk te beschermen. De mooiste die ik kon vinden, want hij moet natuurlijk wel op. En dat is gelukt – bij Nutcase – en Finn vindt hem cool!

Nutcase loves your brain

helm, fietshelm, baby, kind, nutcase, hip, print, design, dino, 8 ball, eight ball, union jack, vlag, sterren, stippels, meisje, jongen, lieveheersbeestje, schildpad, dino, dinosaurus, bij, hartjes, monster, meloen, space, ruimtevaart, 1, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, peuter, kleuter, loopfiets, fietszitje, skieën, wintersport, kinderen, school, veilig, veiligheid
Het dragen van een fietshelm voor kinderen is in Nederland niet verplicht. Maar als je tegen het asvalt smakt of je krijgt een aanrijding mét helm, dan voorkomt dat letsel. Dus draagt Finn er nu één. En bij Nutcase ben je daarvoor aan het goede adres. De fietshelmen zijn niet alleen heel veilig, ze zitten ook nog erg comfortabel. Ze zijn voorzien van een draaiknop waarmee je de pasvorm af kunt stellen waardoor hij perfect op Finn zijn hoofd past. Daarnaast hebben ze een magnetische sluiting zodat hij de helm zelf heel makkelijk op en af kan zetten. Een afneembaar scherm beschermt tegen zon en regen. En iedere helm heeft rondom reflectoren – op het draaimechanisme, de logo’s, de voor- en achterkant en de riem onder de kin – waardoor hij in het verkeer goed zichtbaar is, ook in het donker.helm, fietshelm, baby, kind, nutcase, hip, print, design, dino, 8 ball, eight ball, union jack, vlag, sterren, stippels, meisje, jongen, lieveheersbeestje, schildpad, dino, dinosaurus, bij, hartjes, monster, meloen, space, ruimtevaart, 1, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, peuter, kleuter, loopfiets, fietszitje, skieën, wintersport, kinderen, school, veilig, veiligheid

Veilig én hip

Maar niet alleen bij andere weggebruikers valt mijn kind op. Ook zijn vriendjes zijn onder de indruk van zijn fietshelm. De tijd dat die dingen suf of saai waren is allang voorbij. Michael – de oud creatief directeur van Nike en bedenker van Nutcase – heeft van de altijd zo simpele veiligheidshelm echt een hip accessoire gemaakt. De Baby Nutty’s – voor kids van 1 t/m 3 jaar – en de Little Nutty’s – voor kids van 4 t/m 6 jaar – hebben allemaal toffe designs en printjes gekregen. Van ruimteprint, union jack, dino’s tot schildpad of watermeloen; met zo’n fietshelm op je koppie steel je altijd de show.helm, fietshelm, baby, kind, nutcase, hip, print, design, dino, 8 ball, eight ball, union jack, vlag, sterren, stippels, meisje, jongen, lieveheersbeestje, schildpad, dino, dinosaurus, bij, hartjes, monster, meloen, space, ruimtevaart, 1, 2, 3, 4, 5, 6, jaar, peuter, kleuter, loopfiets, fietszitje, skieën, wintersport, kinderen, school, veilig, veiligheid

Winnen?

Wil jij jouw kind ook graag veilig met zo’n hippe helm op pad sturen? Wij mogen van Nutcase een Baby Nutty (t.w.v. € 54,95) of Little Nutty (t.w.v. €69,95) naar keuze weggeven. Hier kun je jouw favoriet uitzoeken. Wil je kans maken? Doe dan het volgende:

 • Like ons op Facebook en/of volg ons op Instagram.
 • Deel ons bericht op Facebook en/of repost op Instagram.
 • En laat in een reactie weten welke helm je het liefst zou winnen.

Volgende week maken we de winnaar bekend!

UPDATE: Stephanie van Egmond heeft de helm gewonnen. Veel plezier ermee!

12 Mooie kinderstoelen
Letters leren is een eitje

Dit vind je misschien ook leuk

16 Reacties

 • Reply Viv 25 augustus 2016 at 7:07 am

  Deze actie komt echt op het perfecte moment!!

  Mijn kleine 5 jarige hier naast me roept bij meerdere modellen “vet cool” haha! En hij heeft gelijk, wat zijn ze gaaf!! We hebben hem beloofd dat hij in het nieuwe schooljaar wat vaker op de fiets naar school mag (met ons uiteraard 😉 ) en daar hoort een goede degelijke helm bij!! Heel graag doe ik dan ook mee voor mijn kanjer en na even denken heeft hij voor de volgende gekozen http://nl.nutcasehelmets.com/helmet/silver-fly/ maar er waren meerdere kanshebbers!!

  Ik ga de duimen ontzettend hard laten draaien in de hoop hem te mogen verrassen met zo’n coole fietshelm! ?

 • Reply julia van empel-stamate 25 augustus 2016 at 7:31 am

  Graag Little Nutty Space Cadet voor mijn zoon die moet beginnen leren fietsen zonder zijwieltjes

 • Reply Chantal 25 augustus 2016 at 8:08 am

  Hier sjeest mijn knul sinds vorig weekend weg zonder zijwieltjes! ?Maar een Little Nutty Union Jack helm zou hem nog beter op weg helpen om dit te doen zonder al te erge brokken te maken! ?
  ?

 • Reply Claudia 25 augustus 2016 at 8:46 am

  De daisy pink is super leuk voor mijn dametje van 2,5 die sindskort wil fietsen. Alleen snapt ze het trap principe nog niet helemaal ☺️

 • Reply Kimberley van Ravenswaaij 25 augustus 2016 at 9:03 am

  Wat super leuk! Ze hebben een hoop mooie helmen, maar vind de silver fly wel echt heel erg stoer! 🙂

 • Reply Helma Keijzer 25 augustus 2016 at 1:30 pm

  Als peuter met zijwieltjes leren fietsen in de drukke stad. Met een helm op. Als kleuter ook nog fietsen door het drukke verkeer met mama en het lelijke peuter helmpje. Nu is ze jarig vandaag en echt 6. Fietsen doet ze nog steeds graag maar wat fijn dat we nu weten dat deze prachtige helmen bestaan. De pink daisy is een schatje!!! Ik doe graag mee! En anders gaan we er zeker een aanschaffen.

 • Reply Yvette 25 augustus 2016 at 1:32 pm

  De little nutty Speed Star zou super zijn voor onze zoon! Hij kan zonder zijwieltjes fietsen, maar ik houd mn hart vast, hij gaat als een ingeleid projectiel! Dus een helm zou zeer welkom zijn 🙂

 • Reply Peeters Vicky 25 augustus 2016 at 3:37 pm

  Voor mijn lieve dochters die houd van roze en van hartjes hoop ik de Little nutty lotsa love te winnen ?

 • Reply Fleur 25 augustus 2016 at 5:50 pm

  Ik doe graag mee voor een Little Nutty, die roze met hartjes zouden mijn dochters zeker wel willen dragen

 • Reply Kleine Prinses 25 augustus 2016 at 5:53 pm

  wat een gave helmen 😀 Ik doe mee voor een bijtje! Mijn dochter zal binnenkort leren fietsen… ideaal!

 • Reply Linda Raaijmakers 26 augustus 2016 at 10:00 pm

  Graag de Little Nutty Dino Mite voor onze tweeling Lucas & Eva graag. Ik heb meegedaan via facebook en instagram 😀

 • Reply Heidie 29 augustus 2016 at 10:49 pm

  Heel erg graag, we willen heel binnenkort de zijwieltjes van het fietsje van onze, niet meer zo kleine, meid afhalen. Ik heb een fietshelm van een nichtje gekregen maar die is nog veel te groot, deze Little Nutty helm van 48 tot 52 cm lijkt me wel heel passend. Wel moeilijk kiezen hoor, zoveel leuke varianten! Maar als ik inschat, wat ze zelf het allerleukste zou vinden, dan is dat wel de LADYBUG ? Erg leuk deze! Meegedaan via Facebook en Instagram!

 • Reply Miekske Dingens 30 augustus 2016 at 7:34 pm

  Heel erg graag een kans op de baby nutty, de nutty swirl, lekker kleurrijk, en dan voelt deze mama zich net iets meer op haar gemak als ze met zoonlief Lou gaat fietsen!

 • Reply Saskia 30 augustus 2016 at 10:23 pm

  Wat een fijne actie zeg!! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje die wil proberen zonder zijwielen te gaan fietsen…
  De Little Ladybug zou GEWELDIG zijn! Hopelijk maken jullie mijn meisje hééééél blij!! Liefs van Saskia

 • Reply Marita Cuypers 31 augustus 2016 at 3:31 pm

  Ik zou graag willen meedoen voor mijn kleinzoon, zo’n stoere Little Nutty Monster helm is niet alleen stoer, hiermee zou ie zeker gezien willen worden! Toch leuk dat ze zo’n leuke helmpjes maken!

 • Reply Stephanie 6 september 2016 at 6:52 am

  Ben zo ontzettend blij met het winnen van de helm, kan niet wachten tot hij er is en Theijn hem ziet. Die zal hem super gaaf vinden!

 • Laat een reactie achter