Het perfecte kinderbed kopen? Hier moet je op letten!

30 augustus 2022

Ligt je kleine baby eerst nog heerlijk te slapen in een wiegje, voor je het weet is het al weer tijd voor een écht kinderbed. Kinderbedden zijn er in eindeloos veel uitvoeringen en formaten. Belangrijk is dat een bed voor je kind veilig en stevig is en dus wel tegen een stootje kan. Ga je een kinderbed kopen, wij helpen je alvast op weg met een paar handige tips waar je op moet letten.

Tips voor een kinderbed kopen

1# Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Tijdens je zoektocht naar het juiste kinderbed, word je overvallen door een enorm groot aanbod van bedden. Voordat je je gaat oriënteren kijk eerst hoeveel ruimte er beschikbaar is voor een bed in de kinderkamer. Daardoor weet je meteen wat er wel of niet mogelijk is. Let ook op schuine daken, sommige bedden kun je hierdoor niet makkelijk neerzetten. Er is ontzettend veel keuze, je kunt bijvoorbeeld eerst kiezen voor een juniorbed (70 x 150 cm). Als je kind toe is aan een nieuwe stap is een eenpersoonsbed (90 x 200 cm) een perfect formaat. Heeft je kleine slaapkont wat meer behoefte aan ruimte in bed, dan is een bedframe 140 x 200 heel fijn, zo is er ook altijd meteen een plekje vrij voor een gezellige logé.

‘Lees ook: 10 Prachtige kindermeubel merken die je moet zien.’

Maak van te voren een lijstje met de wensen die je hebt, als je kindje oud genoeg is kun je dit ook samen doen. Op deze manier kun je al veel gerichter gaan zoeken naar een mooi bed.

2# Aanbod kinderbedden

Slapen in een brandweerauto bed of een prachtig prinsessenbed is voor een kind natuurlijk fantastisch. Besef je wel dat dit soort thematische kinderbedden voor een beperkte periode heel leuk zijn. Je kunt natuurlijk bij iedere leeftijdsfase een nieuw kinderbed kopen, maar wil je voor een aantal jaren helemaal klaar zijn dan is een meegroeibed een hele duurzame optie. Dit bed – het frame – groeit met je kind mee, waardoor je hier jarenlang plezier van hebt. Er zijn meegroeibedden die vanaf de geboorte tot aan de leeftijd van 10 jaar gebruikt kunnen worden.

Heeft de kinderkamer weinig ruimte dan is een (half) hoogslaper een ideaal bed. Zo is er onder het bed ruimte om te spelen of om een bureau neer te zetten. Ook bij een kleine kinderkamer is een bed met lades en/of opbergruimte handig, zo kun je allerlei spulletjes netjes opbergen. Een kinderkamer verandert ook mee met de leeftijd van je kind. Voor je het weet heb je een tiener in huis die naast een heerlijk groot bed een gezellige bank in de kamer wil om te chillen met vriendjes en vriendinnetjes. Bij iedere leeftijdsfase zijn er weer andere behoeftes. Kinderbedden zijn er in allerlei prijsklassen, ook tweedehands kun je nog de mooiste exemplaren shoppen.

‘Lees ook: Kindermeubilair dat met je kindje meegroeit.

3# Kindermatras

Kids brengen heel wat uurtjes door in hun bedje, een goed matras om op te slapen is dan ook heel belangrijk. Kinderen zijn heel erg in de groei, dus het is zeker van belang dat een matras genoeg ondersteuning geeft. Een goed matras zorgt ervoor dat je kind de juiste slaappositie aanneemt tijdens het slapen, dit bevordert ook weer de groei en de ontwikkeling. Een kindermatras mag niet te warm worden en moet goed ventileren. Je kunt uit verschillende soorten matrassen kiezen, zoals een koudschuim of een latex matras. Een koudschuim matras heeft een open cel structuur en is heel erg geschikt voor kindjes die veel zweten. Een latex matras is heel fijn voor kinderen die snel last hebben van allergieën. Laat je sowieso van te voren bij aankoop van het bed goed informeren naar de matras mogelijkheden. Heb je het juiste matras gekocht, leg er dan ook altijd nog een waterdichte molton overheen voor eventuele ongelukjes.

4# Lattenbodem

Een goede lattenbodem ondersteunt het matras en draagt ook bij aan de levensduur van een matras. Daarnaast is een ventilerende bedbodem heel belangrijk voor het afvoeren van lichaamsvocht. Een lattenbodem houdt gedeeltes van het matras vrij, waardoor de luchtcirculatie schimmelvorming onder het matras voorkomt. Neem dit dus ook zeker in gedachte mee als je een kinderbed gaat shoppen.

‘Lees ook: 18 Stijlvolle en praktische kinderbedden om heerlijk in te slapen.’
Kinderwekker of slaaptrainer | de 16 mooiste en coolste exemplaren
Babykamer kosten | Wat kost een babykamer?

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter