Aanwinst in de kinderboeken kast: ‘Vandaag wordt alles anders’

13 december 2018
Aanwinst in de kinderboeken kast: 'Vandaag wordt alles anders'

Kinderboeken heb je nooit teveel. En deze periode is natuurlijk het ideale moment om de boekenkast weer aan te vullen. Dus ben je nog op zoek naar een leuke cadeautip voor onder de kerstboom? Dan heb ik een parel van een boekentip voor je. “Vandaag wordt alles anders”, een avontuur waarin Olivier de olifant op zoek gaat naar vriendjes. 

Vandaag wordt alles anders

Olivier de olifant woont in een hele grote boom, een sequoia, de hoogste boom ter wereld. Ook al kan hij niet zo goed klimmen als een aapje, het is hem toch maar mooi gelukt om een huisje te bouwen tussen de hoge takken. Van daaruit heeft hij het mooiste uitzicht over het Dinogebergte, de vulkaan en IJsjeseiland. Maar op een dag als hij wakker wordt, voelt hij zich ineens anders. Niet meer zo vrolijk. Zijn slurf hangt droevig naar beneden. Er is niemand om al dit moois mee te delen, hij voelt zich alleen. En dus gaat Olivier op zoek naar vriendjes. Het begin van een grappig avontuur over vriendschap en hulpvaardigheid.

‘Lees ook: Musthave voor dinosaurus fans! Dinosaur – een magisch pop-up boek.’

Aanwinst in de kinderboeken kast: Vandaag wordt alles anders. Het schrijversdebuut van Anne Marijn Struben - Platier.

Geïnspireerd op lievelingsknuffels

Het boek is het debuut van mijn lieve vriendin Anne Marijn Struben – Platier die haar kinderen – Xavier (3), Quintijn (5) en Alexis (7) – voor het slapen gaan vaak een eigen verzonnen verhaal vertelt. De hoofdpersonen zijn altijd Olivier de olifant, Fien het konijn en Dex de wasbeer, de lievelingsknuffels van haar kinderen. En het was Anne Marijn’s droom om hun avonturen ooit nog eens op papier vast te leggen en dat is met dit prachtige kinderboek gelukt. Ze schreef het naast haar drukke baan en de opvoeding van haar drie jonge kinderen. En voor de illustraties werkte ze samen met Iris van Dijck.

‘Lees ook: Verhaaltjes voor het slapen gaan – De leukste voorleesboeken voor peuters en kleuters.’

Prachtige, dromerige tekeningen

Het resultaat is een gevoelig en mooi verhaal met prachtige, dromerige tekeningen van potlood en inkt. Het leest heerlijk voor en is door wat oudere kinderen ook goed zelf te lezen door het taalgebruik en het duidelijke lettertype. Het verhaal neemt kinderen ook mee door ze actief te betrekken. “Kan jij ook een grote hap lucht inademen?”, “Tel je mee?” of “Zie jij de koekenpan?”. En dat maakt het absoluut tot een aanwinst in de boekenkast en een heerlijk voorleesboek voor het slapen gaan.

‘Vandaag wordt alles anders’ is te koop bij Uitgeverij Sterrepret voor €17,50.

Anne Marijn, ik vind het super stoer dat je je droom hebt waargemaakt. Je bent echt een voorbeeld. En ik ben super trots op je! Op naar nog veel meer mooie kinderboeken met avonturen van Olivier, Fien & Dex. Wij zijn fan!

Aanwinst in de kinderboeken kast: Vandaag wordt alles anders. Het schrijversdebuut van Anne Marijn Struben - Platier.

LL Trend Alert - De nieuwste coole kids stuff van deze maand
Lapland - Een bijzondere reis die we nooit meer vergeten

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter