Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië – Perth

24 november 2016
reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie, vliegen, kinderen, kust, perth, zuiden, valley of the giants

Dit is de 14e en laatste reisblog van Kobe (1) en Lieve (3), die 80 dagen op reis waren. Je leest het goed ‘waren’, want als je dit leest zijn ze thuis en is het avontuur ten einde. Wat rest is de herinnering en een laatste blog over hun reis in Australië waar ze eindigen in Perth.

Perth

Vanuit Perth vliegen we terug naar huis en we kiezen ervoor om de laatste dagen midden in het centrum van deze miljoenenstad te verblijven. Perth is in Western Australia de enige echte stad van betekenis. De mijn-industrie ten noorden van Perth heeft de afgelopen jaren voor een enorme welvaart en groei van de stad gezorgd. Vanuit ons appartement in een echte skyscraper kijken we dan ook uit op torenhoge gloednieuwe kantoor gebouwen. De kantoren in het Central Business District liggen praktisch tegen het winkelhart van Perth aan. Het centrum is dan ook een drukke boel van mensen, winkels, boetiekjes en trendy restaurants.

reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie, vliegen, kinderen, kust, perth, zuiden, valley of the giants

Uit eten

Tijdens onze reis hebben we veel gebarbecued, de eerste maand zeker elke dag. In Perth besluiten we een keuze te maken uit de vele restaurants. De Australiër zoals wij hem hebben leren kennen, is vooral fan van steak en bier. De restaurants in Perth voorzien hier dan ook in, maar er zijn nog meer internationaal georiënteerde keukens. Uiteraard veel aziatisch en dan niet de chinees zoals wij die in Nederland kennen, maar Japans, Vietnamees en Koreaans. En ook Zuid Amerika is vertegenwoordigd met zelfs een Venezolaans restaurant. Daarnaast zijn er wereldwijd veel fans van de italiaanse keuken en dus ook in Australie.

Venezuela

Op loopafstand van ons appartement is een klein steegje met diverse barretjes en restaurants. Het steegje is autoluw en heeft een grappig klein pleintje in het midden. Kobe en Lieve kunnen hier heerlijk rond rennen, terwijl papa en mama op één van de terrasjes zitten. De eerste avond eten we biefstuk uit Venezuela, ontzettend lekker. Om 20:00 zijn we nog de enige in het restaurant, hetgeen voor locals laat is (laten wij ons vertellen) om nog uit eten te zijn. De ober wil dan ook graag naar huis en gaat driftig stofzuigen. Ook een afsluitende espresso kan niet meer geserveerd worden. Een beetje raar, maar wij kunnen er wel om lachen.

Gami chicken

Een stuk gastvriendelijker is een koreaans kip restaurant, aan hetzelfde pleintje. De menukaart bevat alleen koreaanse wijnen dus we vragen hulp bij de keuze tussen koreaanse frambozen wijn of lokaal bier. De eigenaar laat ons graag proeven, hetgeen bij hem betekent dat we een vol glas krijgen voorgezet. Helemaal leuk dus. We eten kimchi pannenkoeken, mandu dumplings en een hele gefrituurde kip. Alles smaakt voortreffelijk, Kobe en Lieve spelen heerlijk op het pleintje en we horen dit keer geen stofzuiger. Meer dan voldaan hopen we dan ook dat er in Nederland tevens een Gami Chicken te vinden is.

reizen, vakantie, kleine, kinderen, baby, peuter, kleuter, lange, backpacken, avontuur, australie, voorbereiden, tips, idee, vliegtuig, lonely planet, verboden, voor, ouders, editie, vliegen, kinderen, kust, perth, zuiden, valley of the giants

Jamie Oliver

De bekende tv-kok Jamie Oliver geeft wereldwijd zijn naam aan een keten van Italiaanse georiënteerde restaurants. In Nederland opent binnenkort een vestiging in onze thuisstad Den Haag. Dus vinden wij dan ook dat we in de Perth vestiging moeten gaan voorproeven. Het is gezellig druk en we krijgen een eigen cubical (of afgeschermde tafel) toegewezen. Het is lekker rumoerig, waardoor een iPad met kinderfilmpjes op tafel niemand stoort. Maar over het belangrijkste – het eten – kunnen we kort zijn: Het is lekker maar niet spectaculair. Kobe en Lieve die enorme pasta liefhebbers zijn, eten zelfs hun bord niet leeg. De wijn was daarentegen wel fantastisch en we gaan in Nederland op zoek naar dezelfde fles.

Nederland

En nu zijn we alweer in Nederland. We komen langzaam weer in het goede dag- en nachtritme, zijn gewend aan de kou en hebben ons dagelijkse leven weer oppakt. Lieve heeft haar eerste schooldag en skiles gehad en papa en mama zijn weer begonnen met werken. Kobe mag met zijn bijna twee jaar nog even in de relaxte sfeer van Australië blijven, lekker veel spelen.

We hebben ultiem genoten van 80 dagen avontuur. We hebben opgeteld 15000 kilometer over de weg afgelegd en ontelbaar mooie indrukken opgedaan met zijn vieren als gezin. We willen je bedanken voor het lezen, de ontvangen berichtjes en vele tips die we onderweg kregen. Wij vonden het dan ook uniek om ons avontuur op deze manier te kunnen delen. Mocht je zelf reisplannen hebben dan vinden we het leuk om in de comments te horen waar je heen gaat.

We sluiten af op zijn Australisch met “Gday mates“… en een dikke kus van Kobe en Lieve!

Wil je de vorige verhalen van Kobe en Lieve nog eens terug lezen? Je kunt ze hier vinden! En het complete fotoalbum van Kobe en Lieve vind je op hun eigen instagram: www.instagram.com/kobeandlieve.

Kobe & Lieve bedankt! We vonden het een eer om zo met jullie mee te reizen en hebben van al jullie mooie avonturen genoten.

TIP: Leuke uitjes in de Kerstvakantie
Twee peuters, 80 dagen op reis door Australië – Valley of the Giants

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Monique Snoek 24 november 2016 at 9:54 pm

  Wat jammer dat het erop zit. Maar wat hebben jullie een mooie herinneringen! Iets om voor altijd te koesteren. Wij hebben jullie gevolgd vanaf het begin. En jullie hebben ons geïnspireerd om volgend jaar met ons gezin ook naar Australië te gaan. Helaas niet zo lang als jullie, omdat onze kinderen al naar school gaan. Maar wel zo lang mogelijk. De plannen zijn nog niet heel erg concreet, maar we gaan jullie verhalen zeker als handleiding gebruiken. Bedankt daarvoor! En succes om weer helemaal in het ritme te komen hier. Groetjes, Monique

 • Reply Jasmijn 24 november 2016 at 10:10 pm

  Leuk om al jullie avonturen te lezen 🙂

 • Reply ilona 26 november 2016 at 2:25 pm

  Welkom thuis Lieve&Kobe! Ik heb genoten van jullie avonturen en ga dat zeker missen. Maar ook blij dat jullie weer veilig thuis zijn en dat jullie mama weer gezellig aan t werk is! 😉
  Liefs Ilona

 • Laat een reactie achter