Kinderfeestje – Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

20 juli 2017
Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Ik kan me bijna niet voorstellen dat Finn alweer zes jaar is! Vorige week vierden we zijn partijtje. Al sinds zijn vorige LEGO Ninjago feestje riep hij dat hij daarna een tijger feestje wilde. En dus stortte ik me helemaal op dat thema. We maakten tijger uitnodigingen, tijger versiering, tijger taartjes, tijger goodiebags en er kwam natuurlijk een heel tijgerprogramma. Wrrrrauw! Het werd een beestachtig leuk kinderfeestje.

Uitnodiging kinderfeestje

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Voor de uitnodiging van het kinderfeestje kocht ik deze plastic tijgers. Ik maakte briefjes met daarop tekst en uitleg en bond die met een touwtje om de nek van de grote tijgers. En die heeft Finn uitgedeeld aan de genodigden, een leuke manier om alvast in tijger stemming te komen.

‘Lees ook: Het LEGO Ninjago partijtje van Finn.’

Versiering & decoratie

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Hoewel een kekke animal print nog steeds hot is, is het niet heel makkelijk om tijger props te vinden voor een kinderverjaardag. Wel kwam ik tijger ballonnen en een plastic tafelkleed tegen. De rest van de versiering en decoratie heb ik zelf gemaakt. Ook bakte ik chocolade cupcakes die ik bestrooid heb met tijgervlokken. En daar bovenop heb ik de kleine tijgertjes gezet die ik over had van de uitnodigingen. Die mochten de kinderen ook mee naar huis nemen.

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Tijger cupcakes, cadeautjes en een spannend bericht

We begonnen het feestje met ‘Lang-zal-hij-leven’ en daarna stortte alle kinderen zich op de tijger cupcakes. Daarna mocht Finn cadeautjes gaan zoeken die de kinderen verstopt hadden in onze tuin. Hij werd flink verwend met onder andere Pokemon kaartjes een detective kid en een soort van dino hatchimal in een ei. Toen alle cadeautjes uitgepakt waren, ging ineens keihard en heel lang de deurbel. Er stond een paniekerige dierentuin directeur voor de deur met vreselijk nieuws. Alle tijgers waren ontsnapt, omdat de dierenverzorger per ongeluk het deurtje had open laten staan. Aanwijzingen wezen er sterk op dat de tijgers ergens bij ons in het bos rondliepen, vertelde de dierentuinbaas. Hij hield daarbij een stukje tijgervel omhoog dat hij aan ons tuinhek had gevonden. Of wij hem alsjeblieft konden helpen om de tijgers weer in hun kooi te krijgen. “Jaaaaaa!”, riepen alle verjaardagsgasten in koor. En dus gingen we de straat op, op zoek naar aanwijzingen.

‘Lees ook: 11x Kinderfeestactiviteiten.’

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Lasso’s en verrekijkers maken

Omdat tijgers zich natuurlijk niet zonder slag of stoot laten vangen, moesten we wel goed voorbereid op pad gaan. We maakten en versierden eerst een verrekijker (van wc-rollen) om ze op te sporen. En terwijl de kinderen daarmee bezig waren, knoopte ik ondertussen steeds een lasso (met de Honda knoop) met twee van hen.

Speurtocht naar de ontsnapte tijgers

Daarna gingen we naar buiten, op zoek naar de tijgers. Daar kwamen we steeds stukjes tijgervacht (repen stof die ik had gekocht bij de lappenwinkel) tegen; we besloten het spoor te volgen. De tijgervacht leidde ons via het schoolplein naar het bos en op verschillende punten deden we leuke spelletjes.

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

De spelletjes:

 • Zo stond er op het schoolplein een les lasso werpen op het programma en kregen we sluiples en een conditietraining. Een klein parcours over het klimrek en om de zandbak. Een tijger vang je niet zomaar, je moet er echt klaar voor zijn.
 • Eenmaal in het bos probeerden we de tijgers te lokken met vlees. We zetten een bakje varkensvlees neer (Biggetjes van Katja) en één van de kinderen moest er geblinddoekt op passen, terwijl de andere kinderen de tijgers speelden en moesten proberen om een snoepje uit het bakje te pakken. Maar als de oppasser de tijger hoorde en naar hem wees, dan moest hij terug naar zijn hol en het vanaf daar weer opnieuw proberen.
 • Ook speelden we staartje trek. Alle kinderen kregen een staart (één van de repen stof uit het bos die we verzameld hadden) in hun broek die voor de helft uitstak. En ze moesten proberen om de staart bij elkaar af te pakken. Wie als enige overbleef met staart, had gewonnen.

‘Lees ook: Inspiratie en tips voor een geslaagd verjaardagspartijtje.’

 • Omdat het ons maar niet lukte om de tijgers te vinden, besloten we op ons reukvermogen af te gaan. Om de beurt kregen de kinderen een blinddoek om en moesten ze proberen om een snoepje met hun neus op te sporen en deze van het touwtje af te happen. Het leverde ons snoep op, maar helaas nog steeds geen tijgers.
 • We hadden nog één ding niet geprobeerd: Misschien konden we de tijgers wel horen, als we heel goed luisterden. Alle kinderen moesten met hun rug naar mij toe gaan staan en ondertussen liet ik verschillende dierengeluiden horen (met de app Dierengeluiden!). Zat er een tijger tussen? Niels sloop ondertussen weg om 8 tijger onesies die ik gekocht heb via AliExpress op te hangen in de bomen. En toen hij daarmee klaar was, brulde hij het hele bos bij elkaar. Was dat een tijger?! Alle kinderen holden op het geluid af en zagen daar de pakken hangen. Iedereen trok ze aan en toen hadden we ineens alle acht de tijgers weer gevonden!

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Tijgerlimonade & tijgerstaartchips

Hongerig en dorstig van het hele avontuur zijn we daarna terug naar huis gelopen waar tijger limonade en tijgerstaarten chips klaar stond. En die werden maar al te graag verslonden door de tijgers. Het was weer een geslaagd kinderfeestje! Hopelijk verzint Finn volgend jaar weer een leuk thema.

Kinderfeestje - Spelletjes, knutselideeën en versiering voor een tijger partijtje

Knutselen met strijkkralen: Maak je eigen cactus bloempot of flamingo
Leuk knutselidee voor in de zomer: Verven met ijs

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Reply Marjan 27 augustus 2017 at 9:26 pm

  Wow, wat een leuke ideeën voor een feest, bedankt voor de inspiratie!

 • Reply Lieselot 8 maart 2018 at 3:13 pm

  Super tof!!! Ik ga mijn zoon hier heeeeeeel blij mee maken. Dank voor alle praktische tips en links.

 • Reply Marianne 12 september 2019 at 12:41 pm

  De link naar de plastic tijgers werkt bij mij niet? Kun je die nog eens plaatsen?
  Ziet er superleuk uit allemaal!

 • Reply Annemieke 12 september 2019 at 1:29 pm

  Hoi Marianne, goed dat je het zegt. Ik heb de link inmiddels aangepast. Leuk dat je enthousiast bent! Groetjes, Annemieke

 • Laat een reactie achter