6 Tips voor de aankoop van een kinderfiets

4 oktober 2016

Reva is helemaal in de ban van het fiets virus. Het liefst sjeest ze iedere middag na school rond op haar fietsje. Haar eerste zuurstok kinderfiets hebben we via Marktplaats geshopt. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om een spiksplinter nieuw exemplaar te kopen wetende dat de fiets talloze keren op de grond zou vallen. Aangezien je van vallen en opstaan moet leren was dit de perfecte oefenfiets.

Nu mijn lieve snelheidsduivel zonder kleerscheuren op pad gaat vind ik dat ze met haar volgende verjaardag een mooie nieuwe kinderfiets verdient. Eentje die glimt en blingt en strak in de lak zit. Reva heeft natuurlijk nul komma nul geduld en wil het liefst NU een nieuwe fiets. Helaas moet ze nog eventjes wachten, tot die tijd gaan we alvast een beetje op onderzoek uit. Als je op zoek gaat naar een nieuwe kinderfiets moet je op een paar dingen heel goed letten. We zetten ze nog eens voor je op een rijtje:

1# Koop nooit een kinderfiets op de groei

Kopen we heel wat spullen voor onze kids op de groei, dit moet je dus absoluut niet doen met een fiets. Hier kunnen alleen maar ongelukken van komen. Kinderen moeten met twee voetjes de grond kunnen aanraken. Kijk heel goed welke inch maat jouw kindje nodig heeft.

‘Lees ook: Peuters eerste fietsles!

2# Kies voor een terugtraprem

Een kinderfiets met een versnelling ziet er heel cool uit, maar is eigenlijk helemaal niet handig. De terugtraprem remt het best en is makkelijk te gebruiken voor kinderen.

3# Zorg dat het stuur en het zadel beide verstelbaar zijn

Zo kun je de fiets helemaal afstellen op de lengte van je kind en kan er goed gefietst worden.

4# Koop een fiets waarbij de bewegende onderdelen beschermd zijn

Een stevige gesloten kettingkast en sterke jasbeschermers.

‘Lees ook: De trendy kinderfiets van Veloretti.

5# Kijk voor een fiets met een lage instap

Kinderen kunnen makkelijk op en afstappen en vallen zo ook minder snel. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de leeftijd van je kindje en of hij/zij genoeg fiets ervaring heeft.

6# Zichtbaar in het verkeer

Een absolute must; een kinderfiets moet goed zichtbaar zijn in het verkeer. Let op juiste verlichting, reflectoren en een wit reflecterend achterspatbord.

Last but not least! Vergeet niet een toffe en goede fietshelm voor je kindje te kopen. Deze vangt de klap op bij een valpartij en zit als een extra laagje om het hoofd.

‘Lees ook: Veilig naar school met een fietshelm.

Een leuke site met een ruim aanbod aan meisjesfietsen en jongensfietsen is FietsenopFietsen.nl. Ze verkopen daar hele gave kinderfietsen van onder andere het Nederlandse merk Popal. Trendy fietsen voor een betaalbare prijs. Dit zijn mijn favoriete fietsen uit de shop voor zowel de jongens als de meisjes.

Uitgelichte afbeelding: meisje op de fiets – MH-Lee voor Shutterstock

Rennen! De nieuwe Ikea kids collectie ligt in de winkel
Nieuw! Play & Go Roadmap mét autoweg print

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter