De leukste kinderfilms die je nu in de bioscoop wil zien

28 december 2017
De leukste kinderfilms om te zien in de kerstvakantie & de kinderfilms 2018

Een filmpje kijken op de bank is leuk. Maar een film kijken in een rood fluwelen stoel op een mega scherm met een grote bak popcorn op je schoot is nog véél leuker. Daarom hebben wij de leukste kinderfilms die momenteel in de bioscoop draaien op een rij gezet. Super leuk kerstvakantie vermaak. Waar ga jij nog naartoe? Of misschien heb je er al wel één gezien. Dan ben ik benieuwd naar wat je ervan vond!

Kinderfilms kerstvakantie

Coco

Volgens een vriendin die met haar kinderen is geweest, is dit een knettergoede animatiefilm. Hij gaat over de jongen Coco, die dolgraag muziek wil maken maar dit niet mag van zijn familie. Tijdens zijn zoektocht naar de reden daarachter, komt hij – op de Mexicaanse Dag van de Doden – terecht in het Land van de Doden. En daar begint het avontuur pas echt. De verhaallijn klinkt wellicht wat luguber, maar is dat alles behalve. Een aanrader!

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Duur: 105 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 29 november. Kijk hier voor een bioscoop bij jou in de buurt en de tijden.

‘Lees ook: 10 Gezellige kinderuitjes voor in de kerstperiode.’

K3 Love Cruise


K3 gaat mee op een cruise waar ze een optreden moeten geven. Maar tijdens de boottocht gaat er van alles mis. En als uit de magische ketting van Klaasje dan ook nog een parelelf met toverkrachten komt, is het hek helemaal van de dam. Brengen de drie meisjes deze reis tot een goed einde?

Leeftijd: Alle leeftijden. Duur: 95 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 13 december. Kijk hier voor een bios in de buurt.

Ferdinand


Naar Ferdinand zijn wij zelf geweest aan het begin van de kerstvakantie. De film gaat over Ferdinand, een stier die ten onrechte aangezien wordt als gevaarlijk beest en gevangen wordt genomen om het op te nemen tegen een torero in de arena. Terwijl de zachtaardige Ferdinand daar tegenop ziet, zijn de andere stieren stikjaloers dat hij degene is die de ring in mag. Totdat Ferdinand ontdekt dat geen enkele stier de ring levend verlaat. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen om te kunnen ontsnappen. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. Een mooi verhaal met humor.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. (Maar Charlie (ruim 3,5 jaar) kon het ook goed volgen) Duur: 108 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 20 december. Kijk hier voor de actuele tijden en een bioscoop bij jou in de buurt.

De Familie Slim


De familie Slim is een echt uitvindersgezin. Vader, moeder en hun dochter winnen elk jaar weer prijzen. Alleen zoon Max gaat het nog niet zo goed af. Al zijn uitvindingen mislukken altijd of ontploffen zelfs. Als zijn familie een uitnodiging krijgt voor Inventicon – het grootste uitvindersfestival ter wereld – stelt hij dan ook voor om thuis te blijven. De uitnodiging blijkt alleen nep te zijn en de familie wordt ontvoerd door collega uitvinder en aartsrivaal Elon Tesilon (Najib Amhali) die vastbesloten is dit jaar zelf Inventicon te winnen. Alleen Max kan zij familie redden met een door hemzelf gemaakte uitvinding. Maar dan moet die wél lukken.

Leeftijd: Alle leeftijden. Duur: 80 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 6 december. Kijk hier voor een bios in de buurt en tijden.

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.’

Paddington 2

Beertje Paddington probeert met allerlei baantjes aan geld te komen om een mooi pop-up-boek voor tante Lucy te kopen. Ze wordt 100 jaar! Maar dan steelt meestervermommer Phoenix Buchanan (Hugh Grant) het boek en krijgt Paddington de schuld. Hij belandt in de gevangenis. Terwijl zijn familie er alles aan doet om hem vrij te krijgen, bedenkt Paddington met zijn medegevangenen een plan om Phoenix te ontmaskeren en het verjaardagscadeau terug te vinden.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Duur: 103 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 6 december. Kijk hier voor actuele tijden en een bioscoop in de buurt.

De dieren uit het Hakkebakkebos


Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Hazeman wonen met al hun vrienden in het Hakkebakkebos. Ze hebben daar een goed leven, maar de kleinere dieren moeten wel altijd goed oppassen voor sommige grotere bosbewoners. Vooral Rein de Vos is een gevaar. Het liefst verslindt hij elke muis die hij tegenkomt. Als IJge Egel dan ook nog eens probeert Maartens oma op te peuzelen, vinden de muizen dat er een nieuwe wet moet komen: alle dieren moeten voortaan vrienden zijn en mogen elkaar niet meer opeten.

Leeftijd: Alle leeftijden. Duur: 75 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 13 december. Kijk hier voor een bioscoop in de buurt.

Rita & Krokodil


Oorspronkelijk werd dit project als korte film ontwikkeld door de Deense regisseuse Siri Melchior. Ze maakte eerder dromerige, korte animaties. En dit is haar eerste ‘lange’ speelfilm. Het verhaal gaat over Rita, een zeer vastberaden meisje dat bevriend is met een krokodil, die in een badkuip woont. Bestaat Krokodil nou echt of alleen in Rita’s fantasie?

Leeftijd: Vanaf 2 jaar. Duur: 40 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 14 december in de bioscoop. Kijk hier voor locaties en actuele tijden.

‘Lees ook: Zwemparadijs: Dit zijn de leukste in Nederland.’

Dikkertje Dap


Dikkertje Dap draait al wat langer en is dus niet meer overal te zien. Maar mocht hij in de buurt draaien, dan is dit wel een aanrader! Een fijne Nederlandse film die gaat over vriendschap en over ‘voor het eerst naar school’. Ik ging erheen met mijn bijna 4-jarige en zijn broer en die vonden het een te gekke film. Dikkertje Dap wordt op dezelfde dag geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.

Leeftijd: Alle leeftijden. Duur: 74 minuten. Tickets & tijden: Draait sinds 4 oktober. Kijk hier of hij nog bij jou in de buurt te zien is.

Nieuwe kinderfilms 2018

Dit waren de kinderfilms die deze kerstvakantie draaien. Maar ook in 2018 komen er weer een paar mooie pareltjes in de bioscoop. Dit zijn de kinderfilms die tot nu toe voor het komende jaar gepland staan:

Diep in de zee – 24 januari 2018

Wreck it Ralph 2 – 13 februari 2018

Ted en het geheim van Koning Midas – 14 februari 2018

Bob de Bouwer – Mega Machines – 15 februari 2018

Rikkie de Ooievaar – 21 maart 2018

Pieter Konijn – 28 maart 2018

Het ongelooflijke verhaal van de megagrote peer! – 18 april 2018

Buurman en Buurman bouwen een huis – 26 april 2018

Incredibles 2 – 27 juni 2018

Thomas de locomotief – 5 juli 2018

Smallfoot – 3 oktober 2018

Ik weet zeker dat mijn jongens uitkijken naar Buurman en Buurman en Bob de Bouwer. En Pieter Konijn lijkt mij heel leuk. Welke kinderfilm gaat alvast in jouw agenda?

 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

Dé top 6 bestemmingen voor een vakantie met vriendinnen
10 Originele kerstboomhangers maken van LEGO

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter