Binnenkijken bij Charlie

29 december 2015

Het kleinste mannetje bij ons in huis heeft de grootste en misschien wel mooiste slaapkamer. Een lichte kamer met veel raampartijen en een plafond tot aan de nok van het dak waardoor je de balken kunt zien. Toen onze verbouwing er bijna op zat en de kamerindelingen duidelijk werden, vroegen veel vrienden waarom we zelf niet op die prachtige zolderkamer gingen slapen. Maar Niels en ik voelen ons veiliger op de eerste etage. Een soort van ‘als-er-gevaar-dreigt-dan-moeten-ze-eerst-door-ons-heen-voordat-ze-aan-onze-kinderen-komen’ gevoelletje. Finn had als oudste eerste stemrecht en koos voor – lekker dicht bij papa en mama – de kamer naast ons. En zo kwam Charlie dus op de tweede etage terecht. Een paar weken geleden gaf ik jullie al een rondleiding door de stoere jongenskamer van Finn. En vandaag is de beurt aan de kamer van Charlie. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en hoop dat jullie er inspiratie uit opdoen. Kijk lekker mee!

kinderkamer, babykamer, meisje, jongen, inspiratie, ideeën, voorbeelden, inrichten, inrichting, interieur, accessoires, dierenkop, giraf, olifant, ledikant, kledingkast, steigerhout, tipi, tent, ferm living, kleed, kussens, poster, posterhouder, wereldkaIn Charlie’s kamer komt het licht van alle kanten. Ik vind dat geweldig. Het enige kleine nadeel eraan is dat je door de grote hoeveelheid ramen en schuin aflopende plafonds qua indeling slechts met twee muren wat kunt doen. Maar gelukkig heeft de kamer zoveel vierkante meters dat het eigenlijk niet uitmaakt. Tegen de linkermuur staat een houten locker kledingkast van Steigerhoutenbedjes.nl. Daarnaast staat een grote opbergmand voor speelgoed van Ferm Living. Tegen de andere muur staat het houten ledikant van Charlie. Die heb ik via Marktplaats op de kop getikt toen ik zwanger was van Finn en een frisse lik verf gegeven. De grijze stonewash deken in het bedje is van Koeka. Het stoere vloerkleed met de ster erop dat ervoor ligt, is gemaakt van milieuvriendelijk plastic. Ideaal voor in de kinderkamer, want het kan in de wasmachine en door het gewicht verschuift het nauwelijks. Van het Zweedse merk Pappelina.

kinderkamer, babykamer, meisje, jongen, inspiratie, ideeën, voorbeelden, inrichten, inrichting, interieur, accessoires, dierenkop, giraf, olifant, ledikant, kledingkast, steigerhout, tipi, tent, ferm living, kleed, kussens, poster, posterhouder, wereldka Het kleurenpallet in Charlie zijn kamer is wit, grijs, geel en hout. Maar onbedoeld is er zelfs ook iets van een thema in geslopen. Veel accessoires die ik kocht zijn jungle. Zoals deze giraf- en olifantenkop aan de muur van Bibib. Gelukkig is mijn kleine avonturier gek op wilde dieren en dus past het perfect bij hem.

kinderkamer, babykamer, meisje, jongen, inspiratie, ideeën, voorbeelden, inrichten, inrichting, interieur, accessoires, dierenkop, giraf, olifant, ledikant, kledingkast, steigerhout, tipi, tent, ferm living, kleed, kussens, poster, posterhouder, wereldkaEn als je dan op safari kunt in je eigen kamer, dan heb je natuurlijk ook een tentje nodig. Een heerlijke hang-out onder één van de schuine kanten van het dak. Charlie speelt er erg graag verstoppertje of ligt er lekker met een boekje als ik de was opruim. De tent, het kussen met tipi’s en het octopus kussen zijn van Ferm Living. Het schapenvachtje op de grond van Ikea en het ronde kussen van de Xenos.

kinderkamer, babykamer, meisje, jongen, inspiratie, ideeën, voorbeelden, inrichten, inrichting, interieur, accessoires, dierenkop, giraf, olifant, ledikant, kledingkast, steigerhout, tipi, tent, ferm living, kleed, kussens, poster, posterhouder, wereldkaWij zijn gek op reizen en hopen onze jongens ooit ook nog veel meer van de wereld te laten zien. Om ze alvast een indruk te geven van wat er allemaal nog te ontdekken valt, hangt er bij Charlie een wereldkaart aan de muur die ik kocht bij de webshop Grasonderjevoeten.nl. De posterhouder er omheen heb ik zelf gemaakt. Hier lees je hoe. Het bureautje en schoolstoeltje zijn vintage en heb ik bij een kringloopwinkel gekocht.

kinderkamer, babykamer, meisje, jongen, inspiratie, ideeën, voorbeelden, inrichten, inrichting, interieur, accessoires, dierenkop, giraf, olifant, ledikant, kledingkast, steigerhout, tipi, tent, ferm living, kleed, kussens, poster, posterhouder, wereldkaDat ik een groot fan ben van Ferm Living bewijst ook het ronde jute kleed voor de kast dat wederom van mijn favo label is. Met er bovenop een gave houten hijskraan van Pintoy. En natuurlijk mijn lieve, kleine mannetje in een veel te groot politiekostuum van zijn broer. Wat vinden jullie ervan?

Binnenkijken bij…

Vanaf volgend jaar wordt ‘Binnenkijken bij…’ een vaste rubriek op ons blog, omdat we merken dat jullie hier heel enthousiast van worden. We hebben al een heleboel leuke aanmeldingen gekregen en daaruit hebben we al wat prachtige babykamers en kinderkamers gekozen. Heeft jou kind ook zo’n kamer die gezien mag worden? En vind je het leuk om die met andere moeders te delen? Geef je dan ook op! Stuur wat foto’s en een korte omschrijving naar [email protected] en wie weet staat jouw kinderkamer dan volgend jaar op Lady Lemonade te schitteren!

DIY: Speelgoedzak
Binnenkijken bij Finn

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Reply Albertine 29 december 2015 at 9:33 am

  Tof zeg! Ik had nog wat inspiratie nodig voor onze babykamer 🙂

 • Reply petra groot 30 december 2015 at 2:47 pm

  Superleuke styling en toffe merken (de olifantenkop staat hoog op onze wishlist) leuk kado voor Daans 2e verjaardag!
  Erg fijn deze binnenkijkers!
  Heel mooi 2016!

 • Reply Annemieke 30 december 2015 at 6:02 pm

  Leuk om te horen, Albertine & Petra! Jullie ook een mooi 2016!

 • Laat een reactie achter