Kinderkamer delen – Inspiratie & tips voor het inrichten van de slaapkamer

8 juni 2017
kinderkamer delen

Drie jaar geleden – ik was net bevallen – stond mijn beste vriendin Miranda zwanger aan mijn kraambed. Er was iets geks met deze zwangerschap, ze voelde het. Het was anders dan de vorige keer. En niet veel later bleek waarom: Er was een tweeling onderweg! Twee meiden die super gewenst waren, maar waarvoor nog maar één kamertje in huis was. En dus moesten zij een kinderkamer delen. Een uitdaging, want je moet twee keer zoveel meubels kwijt en wil de kinderen ook nog iets van een eigen plekje geven. Inmiddels is de baby tweeling een peuter en heeft het ledikantje plaats gemaakt voor een groot bed. Miranda vroeg mij of ik mee wilde denken over hoe ze de kamer van haar meiden het beste kon inrichten. En dus ben ik op zoek gegaan naar tips en inspiratie. Handig voor iedereen waarvan de kinderen een kinderkamer delen. Jongen – meisje, een baby en peuter op 1 kamer, twee jongens of meisjes of zelfs drie kinderen bij elkaar… Ik ben veel leuke dingen tegen gekomen. Laat je inspireren!

Een jongen en een meisje op 1 slaapkamer

Deze kamer bewijst dat een broer en zus ook prima een kinderkamer delen. De basis van deze kamer is neutraal en ieder kind heeft zijn eigen hoekje met accessoires. Er is gekozen voor pasteltinten, die samen ook weer heel goed matchen. Dus zo oogt de slaapkamer toch als één geheel. Meer foto’s van deze prachtige kamer vind je op Happy Grey Lucky.

‘Lees ook: Babykamer inrichten? Zo doe je dat!

Jongenskamer én meisjeskamer 2

Nog zo’n mooie jongens- en meisjeskamer in één waarin je ook weer ziet dat pasteltinten goed werken voor broer én zus. Teo slaapt boven en heeft daar zijn eigen stoere Batman hoekje. En Olivia heeft beneden vrolijke meisjeskussens op haar bed. Het bed is door hun ouders zelf bedacht – waarschijnlijk geïnspireerd op het bed van de kinderkamer van Jack & Sam hieronder – en hebben ze door een timmerman laten maken. De rest van de kamer kun je op Petit & Small bekijken.

Monochrome kinderkamer voor een jongen en een meisje

Ook de zwart-wit – oftewel monochrome – trend werkt goed als een jongen en een meisje een kinderkamer delen. Het meisjeskonijn op het zwevende bed aan de muur en de robot op de rand van het onderste bed verraden wie waar slaapt. Ook dit bed is zelf gemaakt. Handig dat het onderste bed op wieltjes staat, zodat je die overal in de kamer zou kunnen parkeren.

Baby en peuter op 1 kamer

baby en peuter op 1 slaapkamer

Je baby en je peuter op 1 kamer laten slapen lijkt in eerste instantie geen ideale oplossing. Misschien ben je bang dat ze elkaar wakker houden of wakker maken tijdens de nachtvoedingen. Maar met ieder een eigen hoekje in de slaapkamer zijn ze zo aan de situatie gewend en slaapt je peuter meestal gewoon door als je baby ‘s nachts huilt. Dit is de kamer van Nina en Julia waarin Nina een eigen bedhuisje heeft gekregen en dus toch wat privacy heeft. En de kamer is verdeeld met verschillende kleuren en patronen op de muur. Een prachtig voorbeeld van hoe je het zou kunnen aanpakken. De slaapkamer van de meiden heeft al eerder op ons blog gestaan. Meer foto’s vind je hier.

‘Lees ook: 19 babybedjes om bij weg te zwijmelen.’

Twee peuterbedjes op één kamer

Kleine kinderen hebben nog helemaal niet perse een grote mensenbed nodig. In een peuterbedje kunnen ze nog zeker tot en met 6 jaar slapen en dat scheelt weer ruimte. Zeker als je ze tegen een wand zet en niet zoals in hotels met het hoofdeinde tegen de muur. In deze kamer is het verder leuk om te zien hoe er door twee verschillende vloerkleden twee verschillende hoekjes zijn ontstaan waarin broer en zus allebei hun eigen spulletjes hebben.

Stapelbed

Kinderkamer delen

Als je in de kamer geen ruimte hebt voor twee losse bedden, dan is een stapelbed de ideale oplossing. Ik vind deze van Oeuf NYC echt prachtig. Helemaal in combinatie met het geel en zwart-wit. Stoer, licht en dus ook nog ruimtelijk, want je kunt het ene bed ook recht onder de ander zetten. Aan het bed hangt trouwens wel een behoorlijk prijskaartje. We verzamelden op ons blog eerder al eens verschillende leuke stapelbedden in allerlei prijscategorieën. Dus daar zou je ook nog naar kunnen kijken: Spelen en snurken in een hoogslaper.

Gedeelde jongenskamer

kinderkamer delen; stapelbed Oeuf NYC

Ook in de stoere jongenskamer van Jack en Sam staat het Oeuf NYC Perch Bunk Bed. Hun moeder is het gezicht achter het bekende interieurblog Live Loud Girl. Dus aan haar kun je het inrichten van een gedeelde kinderkamer wel overlaten. We mochten de slaapkamer van haar zoontjes eerder al laten zien op ons blog. Meer foto’s van de kamer vind je hier.

‘Lees ook: 15 x Kura Ikea bed inspiratie.’

Stapelbed 2

En nog zo’n stoer bunk bed waardoor er in de kinderkamer nog voldoende ruimte over blijft om te spelen. Je zou voor het onderste bed ook nog een stoer gordijn kunnen hangen, zodat de kinderen een plekje voor zichzelf hebben als ze daar behoefte aan hebben.

Een vrolijk gekleurde meisjeskamer

Veel licht, vrolijke kleuren en als stralende middelpunt het schitterende houten speelhuisje waar de meiden kunnen chillen, een boekje kunnen lezen of hangen met vriendjes. Lekker veilig om te weten dat je zusje dichtbij je is en je je nooit alleen hoeft te voelen in het donker. Een voordeel van een kinderkamer delen! Voor de rest van de foto’s kun je kijken op Live Loud Girl.

Een stoere jongenskamer

Een mooie symmetrie in deze stoere jongenskamer zorgt voor een toffe inrichting. Het behang achter de bedden is wel wat druk, maar omdat de rest van de kamer zo in evenwicht is, brengt dat de rust weer terug. Ik ben alleen erg benieuwd of het deze twee boys lukt om iedere dag hun bed zo op te maken!

‘Lees ook: 11 Tips voor het inrichten van een betaalbare kinderkamer.’

Met drie kids een kinderkamer delen

Drie is echt niet teveel! Kijk maar hoe leuk de slaapkamer van deze drie zusjes is geworden. Een lichte basis die gecombineerd is met mooie zachte pastelkleuren en grafische elementen. Vrolijke slingers die als muurdecoratie aan de wand hangen, stijlvolle muurstickers en leuke maar praktische wandrekken die als een soort afscheiding dienen. Net zoals de kledingkast. Meer foto’s van dit kamertje vind je op Homease.

Minimalistische gedeelde kinderkamer voor 3

Ook al is dit kamertje voor drie best klein, dankzij de minimalistische inrichting lijkt de kinderkamer alweer een stuk groter. Het slaapgedeelte is opgebouwd uit verschillende hoogtes met onder de verhoging een grote la voor spullen. Goede opbergmogelijkheden in een gedeelde kinderkamer zijn essentieel. Want drie keer zoveel kinderen, betekent drie keer zoveel rommel. Dat het beddengoed matcht geeft ook een rustig effect. Totdat het bedtijd is en de kinderen de kamer instormen waarschijnlijk…

‘Lees ook: 12 Handige opbergers om speelgoed in op te ruimen.’

Hippe bedstee

Met een bedstee zorg je er ook voor dat je kinderen ieder een eigen plekje hebben waar ze zich terug kunnen trekken als ze even ‘alleen’ willen zijn. Op Pinterest kom je veel van dit soort plywood bedden tegen waarbij ouders een goedkoop stapelbed zelf vakkundig tot een hippe bedstee omgetoverd hebben. Zo leuk vind ik dat! Ook ideaal onder schuine wanden van bijvoorbeeld een zolder.

Nog meer kinderkamer en babykamer inspiratie

Vind je het leuk om in nog wat meer hippe slaapkamertjes te spieken? Op ons blog hebben we nog veel meer kinderkamer en babykamer inspiratie.

IKEA hacks: Zo maak je van een FLISAT kruk een tof kinderstoeltje
Vintage kinderkamer accessoires

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Tineke 8 juni 2017 at 9:04 am

    Superleuke inspiratie! Heb hem even opgeslagen. Mocht er ooit een broertje of zusje voor ons zoontje komen, gaan ze ook een kamertje delen.
    Liefs

  • Reply Phileine van rossum 12 februari 2019 at 10:19 pm

    Hoii, ik ben een gewoon meisje van bijna dertien en ik deel (helaas) een kamer met mijn zus van twintig. Waarschijnlijk was deze mooie blog van echt twee jaar terug ofzo en leest niemand meer wat ik nu schrijf, but i don’t care, haha. Soms is het best vervelend, als je lekker in bed ligt en je zus dan nog om half twaalf zit te bellen met één of andere gast die ze die dag heeft ontmoet, zoals nu :(. Onze kamer is ook niet heel erg groot ofzo, en we hebben allebei veel spullen. Mijn zus heeft ongelofelijk veel kleding en ik moet een bureau voor school en speel piano… alles past echt net met behulp van hoogslapers en alles, haha. Eigenlijk weet ik ook niet zo goed waarom ik dit allemaal zeg, maar waarop het komt is dat ik veel heb gehad aan deze blog en dat onze kamer ook anders kan. Dankjewel daarvoor! Groetjes mij ;).

  • Laat een reactie achter