Binnenkijken bij Bente

14 december 2016

Vandaag reizen we digitaal af naar het Friese IJlst waar Wimke samen met haar Wopke en twee prachtiger dochters Bente (9) en Madee (6) woont. Annemieke en ik zijn trouwe volgers van Wimke’s Instagram account, haar foto’s zijn allemaal een plaatje om te zien. Naast dat deze mama een grote passie heeft voor sloeproeien, is ze heel graag creatief in de weer. Haar do-it-yourself projecten deelt zij via haar eigen blog. Na een flinke verbouwing is het nu tijd om te genieten. Wimke houdt zelf van een basic interieurstijl met natuurlijke materialen en een kleine beetje kleur, oftewel ‘Scandinavisch Clean’, zoals ze het zelf noemt. Haar dochtertje Bente heeft zo haar eigen ideeën voor haar slaapkamer en gaat het liefst zelf aan de slag met de styling. Kijk je mee in de kinderkamer van Bente?

Hoe omschrijf je de interieurstijl van de kinderkamer?

“De kinderkamer is een verzameling van spulletjes wat zij – en ik ook – mooi vindt en waar vaak een herinnering aan zit. Voornamelijk Bente vindt het heerlijk om haar kamer te veranderen en in te richten met spullen die ze vindt op zolder of bij haar zusje in de kamer. In een mintgroene vogelkooi verzamelt ze haar favoriete parfummetjes en worden de twee vitrinekastjes gebruikt als opslagplaats voor alle nagellakjes.”

Waar ben je het meest trots op?

“Op het gehaakte kleed gemaakt door mijn 94-jarige beppe. Mijn beppe – de moeder van mijn moeder – haakt nog steeds veel en erg graag. Ze vraagt regelmatig of ze nog een dekentje kan haken. Beide meisjes hebben zo’n groot bedsprei op hun bed liggen, gehaakt door beppe. Misschien heeft ze nog zin om een bedsprei te maken voor ons tweepersoonsbed. Het sprei geeft ook meteen een kleurboost aan de kinderkamer.”

Wat is het favoriete plekje van Bente in haar slaapkamer?

“Op haar bed leest ze heel veel en speelt ze ook vaak schooltje. Bente en haar vriendinnen spelen regelmatig Musical.ly op de iPad, daar kan ze dagen zoet mee zijn. Musical.ly is een app waar je playback- en dansfilmpjes mee kunt maken en delen.”

Bij welk merk slaag je altijd?

“Zo dat is een lastige vraag! Groot fan ben ik van Blafre. Niet voor de inrichting van de kinderkamer, maar voor de broodbakjes en drinkbekers voor mee naar school. Ik ben ook helemaal weg van de rugzakjes van Fjällräven Kånken. De meiden hebben de tas mee naar school en ik gebruik de rugtas als laptoptas. Ideaal! Verder vind ik de posters van Lapin & Me prachtig en de lampen van Heico. Voor wat extra geluk hebben de meiden allebei een paar Sonny Angels poppetjes op hun kamer staan. Op mijn wensenlijstje staat nog het beddengoed van Tas-ka. En als ik dan toch lekker bezig ben dan gun ik de meisjes ook nog een prachtige rozenkelim :-).”

Wat zijn je favoriete shops?

Love Peace & Joy, hier komen ook mijn Blafre luchtrommels vandaan. Ze hebben in deze shop trouwens ook prachtige Heico figuurlampen en muziekdoosjes van Djeco, die zijn te schattig. Bij Ikea en Hema kan ik ook altijd heel goed slagen.”

Shop de stijl

Koeka - Van speendoek tot compleet lifestyle merk
10 x Verf op de kinderkamer muur

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter