Paleisje

29 december 2014

Staat bij jou de champagne al koud? Nog twee nachtjes slapen en we kunnen 2015 weer veroveren. Aan goede voornemens doe ik standaard niet. Wel kijk ik altijd even terug op het afgelopen jaar. En dat stond vol met grote ontwikkelingen waaronder een nieuw huis. Niet eentje waar een likje verf voldoende zou zijn maar een klushuis van top tot teen. Nooit gedacht dat Jeroen en ik ooit zo’n project op onze hals zouden halen. Als je bedenkt dat Buurman & Buurman nog handiger zijn dan wij samen. Blijkbaar toch een gevalletje van ‘een goed gevoel’. Inmiddels is ons droompaleisje op het mooiste plekje van Haarlem helemaal klaar.

Eén ding was vanaf het begin duidelijk, de basis van het huis zou wit worden. Als je nagaat dat mijn allereerste huisje nogal gekleurd was. En dan bedoel ik een blauwe badkamer, een roze slaapkamer, een paarse woonkamer en een gele entreehal. Whaaaahh, wat er toen met mij aan de hand was weet ik niet. Ik zou er nu helemaal gestoord van worden. Een Portugese tegelvloer in de keuken van het nieuwe huis was mijn grootste wens. Niet de ideale kidsproof vloer, maar ja je moet er wat voor over hebben. Voor Reva en Lucy heb ik onder de trap in de woonkamer een speelhoekje gemaakt. Ideaal, want zo is mijn huis niet 24/7 een speeltuin. Mijn kleur enthousiasme, die natuurlijk niet helemaal weg is, heb ik los gelaten in de kamers van de meiden. De grote meubels, zoals een bank, een eettafel en kasten hadden wij allemaal al. Vooral voor de leuke woonaccessoires heb ik geshopt.

Deze online shops heb ik regelmatig bezocht in mijn zoektocht naar de leuke musthaves voor in huis.
StoryTiles: zijn kunstzinnige miniatuurverhalen op unieke Hollandse Witjes. Wij hebben de Story Wood variant van New York in de woonkamer hangen. Een super cool kunstwerk op duurzaam hout.
IPPYS: kleurrijke posters voor o.a op de kinderkamer.
The Birds & the Beeshier heb ik een te gekke zwart/wit poster gekocht  van een hert. Ze ontwerpen ook ontzettende leuke geboortekaartjes.
Designtegels: het kan niet anders dat je hier je Portugese tegels shopt. Een giga groot assortiment en je kunt alles via een simpele vloerplanner intekenen.
Bon Bon Bleu: een hele fijne shop speciaal voor alle kindjes en mama’s die ook gek zijn op net even iets anders
Wonen met Lef: hier vind je mooie, stoere of kleurrijke woonaccessoires voor ieder plekje in huis.
Droomkinderkamer: voor als je van retro spulletjes houdt. Reva heeft een schoolbord van vroeger op haar kamertje. Geeft meteen een leuke sfeer in de kamer.
Plastic vloerkleden: bij de meiden heb ik allebei een plastic vloerkleed. Ze zijn niet duur en ze maken de kinderkamer meteen gezellig en kleurrijk.
Petit Louise: kaarten en posters met een vintage feeling. Hier vind je zeker iets moois voor aan de muur.
De oude speelkamer: ik hou van ouderwets speelgoed zoals de bromtol en de houten trekdiertjes. Hier vind je de echte speelgoedklassiekers.
Størblends: voor als je van een Scandinavische twist houdt in je interieur.
Littlefashionaddict: een online fashion & design concept store speciaal voor de kids. Check de Play & Go opbergzak, ideaal voor rondslingerend speelgoed. En het is tegelijkertijd ook een speelmat, handig!
Sissy-Boy Homeland: zelf heb ik hier de keukenlampjes gekocht en de eettafel lampen. Beetje industrieel en voor een prima prijs.

Benieuwd naar het resultaat? Hier een aantal inside pictures van ons huis.

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl23

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl24

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl25

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl21

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl26

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl29

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl90

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl32

interieur-inspiratie-woonkamer-slaapkamer-kinderkamer-speelgoed-opbergen-spelen-ladylemonade_nl33

Happy Newyear alvast en maak er een spetterend 2015 van!!!

Tip: Als je gaat verhuizen, is het slim om de prijzen van de energie te vergelijken. Je ziet in één oogopslag welke aanbieder in je buurt voor jou de meest voordelige is.

Lekker snurken
Veilig slapen

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Miranda 29 december 2014 at 12:51 pm

    Super mooi huis! Zeker iets om trots op te zijn. Veel geluk in 2015

  • Reply Nina 3 januari 2015 at 1:49 pm

    Wat leuk om zo eventjes binnen te kijken. Ziet er prachtig uit. Wij zitten nu ook midden in een grote verbouwing. Kan wel wat inspiratie gebruiken.

  • Laat een reactie achter