Voor op je playlist! De favoriete kinderliedjes van onze peuters en kleuters

30 april 2017
kinderliedjes, peuterliedjes, kleuterliedjes, kindermuziek, kinderliedjes luisteren, youtube, playlist, afspeellijst, ze kunnen zeggen wat ze willen maar de olifant, sexy als ik dans, de pieten sinterklaas move, k3 kinderen voor kinderen, hupsakee, luchtballonnen, kuikentje piep, tsjoe tsjoe wa, chi chi wa, Guus Meeuwis, actie, cd, afspelen, kinderen, peuters, kleuters, muziek, dansen , zingen

Luisteren jullie veel naar muziek? Als onze kinderen ergens gelukkig van worden, dan is het wel dansen en zingen. Volume op standje maximaal, kinderliedjes uit de speakers en lekker ongeremd uit je dak gaan. Na de zoveelste ‘Tsjoe Tsjoe Wa’ zijn wij moeders wel rijp voor het gesticht. Maar gelukkig beginnen onze kinderen naast hun liefde voor hysterische en irritante kinderhitjes ook een muzieksmaak te ontwikkelen voor liedjes die mama leuk vindt. Justin Timberlake, Nielson, Guus Meeuwis… Hun afspeellijst is dan ook een heerlijk allegaartje van allerlei soorten genres. Zing en swing je mee met de grootste hits volgens onze peuters en kleuters? We zijn benieuwd of die van jouw kind er ook tussen staat. Tips voor toffe kinderliedjes zijn meer dan welkom onder deze blog.

Tsjoe Tsjoe Wa

Alle duimen gaan omhoog voor dit nummer. Tsjoe Tsjoe Wa is de mantra van alle peuters en kleuters. Lekker gek doen op muziek!

Mix – The Chipmunks & The Chipettes

Hoe klinkt het als je een eekhoorn Lady Gaga en Katy Perry laat zingen? Zo dus! En er circuleren nog veel meer van dit soort covers op YouTube – Single Ladies vinden wij persoonlijk hysterisch! – maar onze kids gaan unaniem voor deze.

Ze kunnen zeggen wat ze willen

In je playlist mag natuurlijk geen liedje over dieren ontbreken. En ze leren er ook nog wat van, lekker educatief verantwoord riedeltje dus.

Sexy als ik dans – Nielson


Schudden met die billen en uit volle borst meezingen met het hele gezin. Deze blijft leuk!

Tienduizend luchtballonnen – K3


Een absolute favoriet van Reva en Lucy. De K3 jurk wordt uit de verkleedkist getrokken, microfoon erbij en de nieuwe K2 is geboren.

Kuikentje Piep


Als je kind nog energie over heeft, kan hij of zij op dit nummer nog even lekker doorstuiteren. Jij verlangt waarschijnlijk vooral naar oordopjes. Maar hé, je kind is gelukkig. Wat wil je nog meer?

Can’t stop the feeling – Justin Timberlake

Maar er zijn heus ook nummers waar je als moeder wel blij van wordt. Op dit heerlijke dansnummer gaat de hele familie los!

The finger family song

Wij vinden de titel ietwat dubieus, maar dit kinderliedje wordt hier compleet grijs gedraaid. Een lekkere meezinger voor de peuters, die zo meteen hun eerste lesje Engels krijgen.

De wielen van de bus

De klassieker onder de kinderliedjes die op de peuterspeelzaal met de paplepel ingegoten wordt. Zelfs wij kunnen hem dromen. De wielen van de bus gaan rond en rond, rond en rond, de wielen van de bus gaan rond en rond… Totdat je ervan doordraait!

De Pieten Sinterklaas move – Party Piet Pablo

Het maakt onze kinderen echt niet uit of het nu november of april is. Sinterklaasliedjes kunnen bij ons thuis altijd. Lekker het hulppietje uithangen en al je dansmoves uit de kast trekken.

Hupsakee – Kinderen voor Kinderen

Er is voor dit jaar alweer een nieuwe Kinderen voor Kinderen hit uitgebracht voor de Koningsspelen; Okido. Maar de Hupsakee wint het nog steeds met stip voor onze kleuters. Dus hupsakee, druk op die play!

Per spoor – Guus Meeuwis

Het polonaise nummer van onze kids. Als een treintje denderen ze door het huis. Waar is dat feestje?! Hier is dat feestje!! Daar word je toch gelukkig van… Met een zachte G!

Tekeningen van de kids bewaren of weggooien?
Nieuwe collectie! Ikea beddengoed voor in de kinderkamer

Dit vind je misschien ook leuk

18 Reacties

 • Reply Anna 30 april 2017 at 7:29 am

  Mijn dochter is echt gek op de ouderwetse kinderliedjes… ☺️☺️
  Facebook: An Na

 • Reply Cindy Broeders 30 april 2017 at 8:25 am

  Leuk! Hier was vroeger absoluut de wielen van de bus favoriet! Nu dansen ze samen op allerlei liedjes, van kinderen voor kinderen tot justin bieber enz… De Aussie shampoo is hier favoriet! Heerlijke shampoo. Dus kom maar op met die heerlijke producten! ?

 • Reply Goele H 30 april 2017 at 8:58 am

  Mijn zoontje is gek op Viva La vida van Coldplay, kan hij helemaal los op gaan (samen met mama).
  Ik hou enorm van de producten van Venus!

 • Reply ilsiee prins 30 april 2017 at 10:13 am

  Wat een superleuke actie… Op naar de kruidvat voor deze CD! 😉 Of de actie even afwachten, want wij maken supergraag een kansje natuurlijk!!! Het favoriete liedje van de kids is hier momenteel; London bridge is falling down hahah.. En er hoort ook nog een dansje bij. hahah enorm grappig… 😉 Ik ben zelf al behoorlijk flauw van het liedje, dus hoop gauw dat er een andere lievelings komt hihi…
  Mijn favoriete product is Aussie en oral B! Top…. ben vooral benieuwd naar de Oral B tandpasta, een tintje wittere tanden is altijd mooi! 🙂
  Groetje Ilsiee

 • Reply Samdy v geul 30 april 2017 at 11:18 am

  Ohhhh mijn dochter is gek op ik voel me sexy als ik dans, ze zingt de hele tekst mee, ik gebruik graag de volume shampoo van head n shoulders!!!

 • Reply Marian Zwarts 30 april 2017 at 11:48 am

  Op dit moment zijn de liedjes van kinderen voor kinderen heel erg favoriet, en o ja als ik een liedje van Guus Meeuwis in de auto draai dan zingen we ook allemaal uit volle borst mee. Mijn favoriete product is toch wel de Aussi, en dan vooral om de geur! Wowow wat ruikt dat lekker! Ik repost op insta

 • Reply Martine van Beelen Ros 30 april 2017 at 9:36 pm

  Mijn dochter is momenteel helemaal gek van Taylor swift shake it off disney style en natuurlijk shaked mama mee

 • Reply Evi Huys 1 mei 2017 at 12:08 pm

  Mijn kinderen zijn gek op het liedje ‘Als het binnenregent’ van K3. Dan beginnen ze altijd heel gek te dansen.
  Mijn favoriete product is de shampoo van Aussie!

 • Reply Andy E 1 mei 2017 at 12:11 pm

  Ik hou van de tandpasta van Oral-B.
  Mijn zoontje en dochtertje houden erg van K3. Hier is heel lang ‘de drums gaan boem’ favoriet geweest en nu houden ze eigenlijk wel van alle K3 liedjes.

 • Reply melissa 2 mei 2017 at 10:09 am

  Mijn dochter is gek op Loveboat van K3 omdat ze met DEDE Dance daarmee regelmatig optreedt. Zoontje jarno vindt het liedje van Sesamstraat over een onderbroek erg leuk en grappig 😉 favo product is hier ook de aussie shampoo; die ruikt heerlijk. liefs melissa (ps uiteraard volg ik via fb en ig)

 • Reply cobi 2 mei 2017 at 12:32 pm

  Kuikentje piep is hier erg favoriet!!

  • Reply cobi 2 mei 2017 at 12:33 pm

   en mijn favoriete procter en gambler product is de head en shoulders shampoo

 • Reply Marian B 3 mei 2017 at 9:21 pm

  ‘De wielen van de bus’, ‘helikopter’ en ‘op een houten bruggetje’ worden hier volop gezongen.
  Mijn favoriete product is de Aussie shampoo, al lijkt die oogcrème me ook wel wat!

 • Reply Linda Post 3 mei 2017 at 9:37 pm

  Mijn dochtertje krijgt een grote glimlach van oor tot oor wanneer ik zing over ‘cowboy Billy Boem’. Die met zijn paard over de prairie rijdt. Echt super schattig, ons liedje! De Pampers zijn sinds een kleine 7 maand toch wel een favoriet product hihi en Gillette blijft perfect!

 • Reply Celina 4 mei 2017 at 7:10 am

  Hier zijn ze kunnen zeggen wat ze willen en zo gaat de molen favoriet, vooral om de dansjes erbij 🙂 Mijn favoriete p&g product is de head&shoulders bescherming & verzorging shampoo maar ik heb de volume shampoo ook al in de kast staan, ik denk na het lezen van je review over de oogcreme dat dat wel eens mijn nieuwe favoriete product kan worden haha!

 • Reply Linda Smeets 5 mei 2017 at 7:07 pm

  Mijn dochter houdt ontzettend veel van muziek. Één van haar favoriete liedjes is ‘de wielen van de bus’. Vaak maakt ze dan ook een eigen hilarische versie op.
  Mijn favoriete Procter & Gamble product is de Aussie Repair Miracle, een échte oppepper voor het haar!

 • Reply Sabrina 13 mei 2017 at 7:06 pm

  ONze zoon is gek op: tsjoe tsjoe wa, aardappels met chocolade en zo gaat de molen.

 • Reply Femke Geerts 10 augustus 2017 at 12:40 pm

  Sexy als ik dans – Nielson! Al zeker een jaar bijna elke dag op omdat de kleine meid van 5 er om vraagt!

 • Laat een reactie achter